Uit de kleren aan de Costa Brava

Het belooft weer een prachtige dag te worden. Ik ontwaak en voel de deining van de boot. Vandaag ben ik niet thuis, maar op een boot aan de kust, vlakbij Empuriabrava in Spanje. Je hoort hier helemaal niets, op het klotsen van het water tegen de romp van de boot en een zeewindje dat de masten van omliggende boten laat kletteren na. De komende dagen ben ik te gast bij mijn broer en schoonzus aan boord van de ‘Driftwood’.

Oh la la…. La Mediterranée

Laten we hopen dat wij één dezer dagen niet als drijfhout ronddobberen op de Mediterranée. Ik ben al eens eerder een paar dagen bij hen langs geweest. Een heel relaxt leventje aan boord. Denk aan een heerlijk ontbijtje op het achterdek, rustig aan douchen en opkalefateren voor een roadtripje naar omliggende dorpjes en mooie strandjes. Hapje hier, drankje daar. Ik hou van die heerlijke sangria! ’s Avonds neerstrijken bij een leuk restaurantje. Overal kun je hier heerlijk eten en nog voor een heel betaalbaar prijsje. Kortom het goede leven!

Uit de kleren

Hoewel ik mij enorm verheug op deze heerlijke dagen en het supergezellig vind om tijd door te brengen met mijn familie, is er één grote ‘maar’ aan dit hele verhaal. Ik moet uit de kleren. En met het stijgen van de leeftijd en de kilo’s die de weegschaal aangeeft, is dat geen prettig vooruitzicht. Daarnaast kan ik amper lopen zonder schoenen en ben ik in en in wit. Neem daarbij dat ik een goddelijk schepsel mee heb genomen. Mijn bijna 18 jarige dochter die er nog fris en fruitig uitziet, die er nog geen last van heeft dat de zwaartekracht bezit heeft genomen van haar lichaam. Alles nog mooi strak en op z’n plek.

Inpakken

Toen wij voor vertrek samen de koffers gingen pakken. Was ik aan het zuchten en steunen of ik nu een bikini aan moest of dat het nu toch echt tijd werd voor een badpak. Op de valreep kocht ik, online bij de Bijenkorf, nog een hele lading badpakken. Om verdrietig van te worden. Stuk voor stuk mooie lappen stof, maar als ik het aandeed kon ik wel janken. Wie was die vrouw in de spiegel? Ik overwoog toch serieus een boerkini. Tegelijkertijd zwiepte de damespuber een aantal niemendalletjes in haar koffer. Minuscuul kleine lapjes wat een bikini moest voorstellen.

Bedekking

Ik vrees dat het net genoeg bedekking is voor de tepel en over de billen maar niet te spreken. Hiervoor kan de stof nooit toereikend zijn. Daarnaast zie ik ook een beeldig knalrood badpak de koffer ingaan. @#$!@!! Lekker dan. Het lijkt Pamela Anderson wel. Baywatch aan de Costa. Ik overleg met mijn schoonzus over mijn badpak issue. Ze begrijpt het direct en om de situatie erger te maken spreekt zij haar ongerustheid uit dat de damespuber ook nog eens naast ons ligt op het strand. Een ongemakkelijke stilte. We besluiten dat ze op gepaste afstand van ons moet liggen of beter nog, haar anders achterlaten op de boot. En dat badpak? Dat laat ik voor de komende dagen ineens even verdwijnen…..

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Sjans op de snelweg

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Beeld: Meijnhout Fotografie

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.