Thuisblijvers | ENJOY! The Good Life

THUISBLIJVERS

Gisteren was het zwarte zaterdag. De wegen naar het zuiden stonden weer vol met eindeloos lange files. De grote uittocht van vakantiegangers richting nóg zonniger oorden. Auto’s afgeladen met de halve huisraad. Fietsen, groene krokodillen, blikken gehaktballen, babybadjes, hagelslag, koffiezetapparaat met een tray koffie, centrifuge, 20 kilo aardappels, boormachine om de pootjes van de caravan uit te draaien, Olvarit, gasflessen, BBQ, mobiele airco, droogrek etc.

Sleurhutten

Persoonlijk geniet ik er altijd stilletjes van, als bij mij in de buurt, alle sleurhutten weer uit de stalling komen en er gepoetst, gesopt en gestofzuigd wordt dat het een lieve lust is. Als het huis op wielen schoner dan schoon is gaat men nog een halve dag heen en weer lopen om de hele santemekraam voor de grote reis in te laden.

Thuisblijvers | ENJOY! The Good Life

Beetje proppen

Als dan na dagen noeste arbeid eindelijk de laatste dingen naar binnen gepropt worden, het deurtje van de caravan met het volle lichaamsgewicht dicht geduwd wordt, de dakkoffer op de auto na tig keer herschikken eindelijk dicht kan, de fietsen er opgehangen worden, de kinderen en de schoonmoeder ergens tussen de tassen, luchtbedden en slaapzakken geparkeerd worden en de hond, kat en cavia luid piepend nog ergens tussen geprakt zijn, kan de reis beginnen.

Doei!

Eindelijk draait het hele circus, met doorgezakte achterassen de straat uit. Uitgezwaaid door familie, vrienden en verre kennissen alsof er een wereldreis van een paar jaar gemaakt wordt. DOEI! DOEI! DOEEEEEEEHOOOOOEEEEI! Tot volgende week!

Vakantie

De menigte druipt af en wat overblijft is een enorme stilte. Even geen buurmannen die altijd en eeuwig aan het timmeren, boren of gras maaien zijn. Geen krijsende kinderen, blaffende honden of toeterende aandachttrekkers. Het dorp is leeg gelopen, de straten bijna uitgestorven, een deel van de winkels gesloten en bijna geen levende ziel meer te bekennen op een handje vol thuisblijvers na. Eindelijk….. Nu begint mijn vakantie 😉

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

 

 

♥ 7 voordelen van single zijn

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Foto header: ©Meijnhout Fotografie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.