SUPERSNELLE PASTA CARBONARA | ENJOY! The Good Life

SUPERSNELLE PASTA CARBONARA

Houd je van lekker eten maar heb je niet altijd tijd en zin om veel tijd daaraan te besteden? Dan heb ik deze supersnelle Spaghetti Carbonara voor je. Het recept kreeg ik afgelopen weekend van de lieve dochter van een vriendin van mij. Die meiden pakken dat slim aan want die maken het zich niet al te ingewikkeld. Ik was totaal niet geïnspireerd tot wat voor maaltijd dan ook en besloot het erop te wagen.

SUPERSNELLE PASTA CARBONARA | ENJOY! The Good Life

Gelukkig had ik alle ingrediënten in huis. Panchetta en katenspek heb ik standaard in de vriezer. Uitje, knoflook, peper, zout en eieren heb ik altijd in huis en ook pasta van Cecco heb ik ruimschoots op voorraad. De room had roet in het eten kunnen gooien maar ook daarvan had ik nog een restje over. Dus niets kon de pret bederven.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 kleine ui (fijngesnipperd)
  • 100 gram panchetta (in broodbeleg plakjes)
  • 1 teen knoflook
  • Parmezaanse kaas (± 100 gram)
  • 2 eieren of 6 el. Two Chicks Eiwit
  • scheutje kookroom
  • peper & zout
  • 200 gram spaghetti (De Cecco nr.7 linguini is mijn favoriete pasta)
  • olijfolie

SUPERSNELLE PASTA CARBONARA | ENJOY! The Good Life

Bereiden:

  • Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin het uitje.
  • Snijd de plakjes panchetta in reepjes en laat dit zachtjes met de ui meebakken. Voeg dan de uitgeperste knoflook toe en de peper en zout en draai het vuur laag tot de pasta klaar is.
  • Ondertussen klop je de eieren los of je gebruikt de superhandig Two Chicks Egg Whites. Klop een scheutje room mee.
  • Vervolgens rasp je een flink stuk Parmezaanse kaas. Ik doe alles altijd een beetje op gevoel en schat in dat het 100 gram is. Het moet een flink bergje zijn.
  • Als de pasta klaar is giet deze dan af in een vergiet en doe het terug in de pan. Dan is snelheid geboden…. Voeg hier het ui/spek en het eiermengsel bij en roer alles goed door elkaar. Als alles goed verdeeld is door de pasta voeg dan de Parmezaan er nog bij en roer alles nogmaals goed door en klaar is je molto delizioso maaltijd.

SUPERSNELLE PASTA CARBONARA | ENJOY! The Good Life

Heb je geen zin om een uitje te snipperen of eet je liever geen ui. Geen punt want het gerecht is ook heel smakelijk zonder. Binnen 15 minuten staat deze heerlijke maaltijd op tafel…

ENJOY! your pasta

 

 

 

  • Jenn
    http://jennnsfigments.com

    Carbonara is altjid goed, heerlijK!

    april 21st, 2016 9:30
    Reply
    01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.