SPOOKY HALLOWEEN MERINGUE
Hoewel Halloween niet echt in mijn systeem zit ben ik gisteren toch even de keuken ingedoken om iets ‘spooky’s’ te maken. Ik werd geïnspireerd door een Instapost van Lush waarbij een dozijn guitige Boo bath melts, getransformeerd in spookjes, mij aangaapten.
Lekkers voor pubers
Meteen ben ik met een enorme binnenpret de keuken ingedoken. Die avond zou ik met vriendinnen gaan eten en naar de bios gaan en de damespuber maakte van de gelegenheid gebruik bezit te nemen van het huis en nodigde een kudde pubers uit. Mamaisvanhuis.nl 🙂 Het leek mij leuk om voor het pubervolk deze lekkere spoken te maken. Geinig toch?
Kinderachtig
Maar toen de damespuber na de hockeywedstrijd uitgehongerd in de oven keek wat ik aan het maken was vlogen haar ogen weer ten hemel. “MAM!!!! Hoe oud denk je eigenlijk dat ik ben!!!” Right…. en toen moesten ze nog twee uur in de oven. Misschien had ze gelijk maar het was meer een grapje. En met grapjes moet je bij pubers niet aankomen ….
Kopje laten hangen
Toen ze eindelijk afgebakken en afgekoeld waren heb ik ze met een stift met eetbare inkt een ‘gezicht’ gegeven. Ik moet zeggen dat ik er in mijn eentje enorme lol om had. Vooral omdat ze eigenlijk niet zo heel mooi gelukt waren. Het was een heel divers gezelschap geworden omdat hier en daar een sprookje zijn kopje had laten hangen. Bij elk sprookje bedacht ik er gelijk een personage bij. Al met al een leuk geheel.
Foetsie
Heel demonstratief heb ik de schatjes nonchalant, met bakplaat en al, op de aanrecht laten staan. Met drie lege plekken, dat dan weer wel,… want ik kan merengue gewoon niet weerstaan. Zo lekker, je vullingen rammelen er ter plekke uit van alle suiker maar man!… wat hou ik hier van. Bij thuiskomst vond ik naast drie jongens op de oprit, een half afgebakken pizza als treurige bewijs van een gezellig samenzijn maar geen spook meer te bekennen. Zie je wel….. zo kinderachtig waren ze toch ook weer niet 🙂
Halloween
Morgen is het officieel pas Halloween. In Engeland en Amerika gaan de kinderen dan langs de deuren om snoepjes op te halen zoals dat bij ons met St. Maarten gebeurt. Buiten de Halloween feestjes die dit weekend gehouden worden heb ik niet het idee dat het bij ons leeft. Of toch wel? Doe jij iets aan Halloween?
Ingrediënten:
- 4 eiwitten
- 225 gram basterdsuiker
- zakje klopvast of twee theelepels maizena
- Verwarm de oven voor op 100º graden.
- Splits de eieren en gebruik alleen de eiwitten. Doe dit in een kom en klop de eiwitten net zo lang tot je grote pieken kunt maken of als je zeker van je zaak bent houd je de beslagkom omgekeerd boven je hoofd. De ultieme test of je het perfecte eiwitschuim hebt. Dit kun je natuurlijk ook met de mixer doen of in de keukenmachine.
- Voeg al kloppend lepel voor lepel de suiker toe en als laatste de maizena of klopvast.
- Doe het mengsel in een spuitzak en spuit er torentjes van.
- Bak de merigue spookjes in 2 uur in de oven en laat ze dan nog een uur afkoelen in een gesloten oven.
- Teken met een stift met eetbare inkt gezichtjes op de spookjes en klaar!