Solliciteren in drievoud

The word is out! Ik heb een baan. Nu het eindelijk beter gaat met mijn enkel kon ik weer solliciteren. Meteen de eerste, de beste sollicitatie was raak. Dinsdag stuurde ik dé brief per mail, woensdag werd ik gebeld voor een afspraak, donderdag eerste gesprek, vrijdag tweede gesprek en maandag ontving ik een ‘job offer’. En de ‘job is in the pocket’. Geen idee waarom ik dit in het engels schrijf…. De voertaal was deels in het engels, waarschijnlijk zit ik nog in de engelse ‘flow’.

Geen pré’s

En ik ben blij, heel blij. Ik had namelijk verwacht dat het best een hoop moeite zou kosten om een baan te vinden. Ik ben voor de arbeidsmarkt al een fossiel, ‘Manke Nelis’ op krukken en heb al heel lang niet meer voor een baas gewerkt. Niet een ideale binnenkomer. Toch was geen van de obstakels een probleem voor deze werkgever. Bij zowel het kennismakingsgesprek over de telefoon, als de beide sollicitatie gesprekken was het heel informeel en meer een gezellig gesprek dan een sollicitatie gesprek zoals ik dat uit een ver verleden kan herinneren.

Solliciteren uit de oude doos

Geen hoge heren in driedelig pak, geen uitvoerige vragen over opleiding, arbeidsverleden en of je van plan bent om moeder te worden. Die laatste zou ook lastig worden want op mijn leeftijd zijn de eieren inmiddels op. Nee, dit waren informele kennismakingen om te zien of je elkaar iets te bieden hebt en of er een klik is. Veel beter als je het mij vraagt. Zowel een diploma als een arbeidsverleden geven geen garantie voor de toekomst.

Aftasten

Al mijn sollicitatiegesprekken voor dit bedrijf werden gevoerd door vrouwen en daarin was het aftasten of zij vonden dat ik bij de job zou passen en voor mij of het mij leuk leek om bij dit bedrijf te werken. Ook een voordeel is dat ik een kijkje kreeg op de werkvloer en zelfs even mee mocht kijken met een toekomstige collega, wat het werk precies zou inhouden. Dat is fijn voor mij, maar ook fijn voor je collega’s. Zo kunnen zij even zien of ‘die nieuwe’ wel te pruimen is.

Schrijven

Ik heb heel veel zin om bij dit bedrijf te gaan beginnen en hoop dat ik mijn nieuwe baan kan combineren met ENJOY! Het lijkt mij heerlijk om weer collega’s te hebben want dat is wat mij de laatste tijd toch wel erg opbrak. Schrijven voor ENJOY! vond ik een eenzaam bestaan worden. Zeker omdat ik niet meer al die zinloze events af wilde lopen, waar het gaat om zien en gezien worden. Je na een gratis hap en drankje een stukje mag gaan tikken en het bedrijf van een ander aan het spekken bent zonder dat je er zelf beter van wordt. Die blogger, vlogger en influencer’s wereld is niet echt mijn ‘cup of tea’ zeg maar….

Beter verdienen

Overigens hadden ook de tieners sollicitatie gesprekken. De jongenspuber vond dat hij bij zijn baas met de Toekan werd uitgeknepen, qua salaris, en had zonder mijn medeweten ontslag genomen. Hij had als motivatie opgegeven dat hij ergens anders meer kon verdienen. Tsja… het kan maar duidelijk zijn. Hij solliciteerde als kassamedewerker bij de supermarkt in ons dorp, werd aangenomen en verdient nu dik het dubbele. Hij blij, de Toekan blij (want wat heb je aan ongemotiveerd personeel) en de supermarkt blij. Ik zeg een winsituatie voor alle partijen.

Solliciteren 2.0

De damespuber is op zoek naar een leuke en leerzame stageplek en had afgelopen week een ‘koffiedate’ bij een ‘Event Agency’. Ze was heel enthousiast en leuk om te horen hoe relaxt dat gaat. Koffiedrinken is het nieuwe solliciteren. Als het allemaal klikt, wordt er pas gekeken wat je voor elkaar kunt betekenen. Binnenkort heeft ze nog zo’n ‘koffiedate’ bij een PR-bureau. Dus als het even meezit zijn we hier bij ENJOY! allemaal onder de pannen.

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Ineens een dokter ‘in da house’

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday.

Beeld: Meijnhout Fotografie

 

 

 

 

 

 

 

 • Avatar
  AlettA

  Van harte gefeliciteerd met je JOB, de oudjes zijn tegenwoordig best gewild op de arbeidsmarkt. Sommige jonkies zijn less motivated less committed, heb ik de indruk. Niet dat ik plannen heb om te verkassen. Zit nog wel op mijn plek onder de rook van Amsterdam.
  Ook gefeliciteerd voor de puber en good luck voor de lady puber.
  Succes 🍀 en groetjes AlettA

  april 14th, 2019 6:59
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.