SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 8/2019

Afgelopen week had de jongenspuber vakantie en dat was eigenlijk best relaxt. Samen hebben we lekkere dingen gemaakt, film gekeken en vooral ons ‘eigen ding’ gedaan. Wel was ik een beetje narrelig. Over dingen die niet lukten en tegenvielen. Dat lees je hieronder ook wel. Het kan niet altijd halleluja en feest zijn. Kijk je mee?

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte voor het eerst zelf falafel. Blijkt doodsimpel om te maken en superlekker. Het basisrecept is van Chicks Love Food. Daar gaf ik mijn eigen draai aan door nog wat kruiden toe te voegen en een teentje minder knoflook. En de lekkere  erbij die in het recept staat. Daarbij een simpele salade en mais. Heerlijk maaltje!

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Met de damespuber ging ik een paar kringloopwinkels af. Zij vindt dat verschrikkelijk, maar omdat ik niet kan rijden offerde zij zich op. Veel leuke spulletjes gezien, maar alleen een mooi ‘coffeetable book’ gekocht over Parijse Interieurs.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Het was vakantie. Kijk nou hoe schattig dit kindje boekjes zit te lezen tussen de schappen. Dikkie Dik! Dat heb ik wat voorgelezen voor de kinderen. Ik kon ze zelfs uit mijn hoofd.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Wij eten niet vaak vlees, maar gestoofde sucadelappen maak ik toch altijd wel een paar keer in de winter. En dan het liefst met spruitjes. De damespuber gruwelt van allebei, maar de jongenspuber smikkelt altijd lekker met mij mee.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte eens een variatie op gewone spruitjes. De spruitjes pelde ik en halveerde ze. Tien minuutjes koken. In een ovenschaal, peper en zout. Plakjes brie erover, stukjes peer en walnoten. Eventjes een kwartiertje in de oven op 200 graden en smullen maar.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

De damespuber smikkelde ondertussen in The Streetfood Club in Utrecht. Zij gaat daar naar school en ontdekt daar allemaal leuke plekjes. #zomoederzodochter

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Qua keuken een beetje vergelijkbaar met HappyHappyJoyJoy. Keuze uit veel Aziatische kleine gerechtjes. Het was heerlijk begreep ik. Op de Wanna Eat List

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Mijn uitzicht vanaf mijn werkplekje. Een kast bomvol met mijn favoriete serviesgoed. En de rozenbottel tak kan ik maar geen afscheid van nemen.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Hoe vaak ik de jongenspuber niet in de keuken tegen kom. Hij is de hele dag in de keukenkasten, koelkast en vriezer aan het struinen op zoek naar eten. En als er niets is gaat hij op pad om iets te halen. Gelukkig niet altijd ‘slecht’ Best een lekker broodje!

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef over Credo in Trondheim (Noorwegen) waar ik een tijdje terug een 21-gangen diner at. Niet alleen uitgeroepen tot het beste restaurant van Noorwegen, maar Credo kreeg afgelopen week ook een Michelin ster. En terecht!SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

 

We keken The Shack op Netflix. Dat was best even wennen want wij zijn niet gelovig en deze film draait om geloof. Toch vond ik het een hele mooie film over loslaten en vergeven.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Lunchtime. Bij de viswinkel nam ik een wrap mee voor de pubers. Die was best lekker alleen paste het niet helemaal in mijn voedingspatroon.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Naar de schoentechnicus om speciale schoenen aan te laten meten. Waarom zijn die schoenen toch zo lelijk! Ik wilde eigenlijk model wandelschoen omdat ik van Martine begreep dat het dé trend gaat worden. Dan maar trendsetter tegen wil en dank. Maar helaas. Ook dat kon niet. Best teleurgesteld verliet ik het pand. Dure, lelijke schoenen krijg ik over een week of vijf. Wat een armoede.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Martine schreef afgelopen week over de sneaker modetrend van dit moment. De chunky sneakers. Het zal mode zijn en ik vind het leuk om de laatste trends op mijn eigen blog te volgen, maar voor deze sneaker zal ik zelf niet snel gaan. Gelukkig hebben we Martine voor de echte mode feitjes. Je leest haar blog hier terug.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

 

De Netflix serie Chef’s Table heeft weer nieuwe seizoenen online. Ik zit er weer helemaal in. Heerlijk en inspirerend over onder andere restaurant The Grey in Savannah, USA

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Een heerlijk receptje voor deze kleine meringue taartjes kwam ook online afgelopen week.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Hoe fijn toch dat de damespuber haar rijbewijs heeft gehaald. Dat komt zo goed uit nu ik niet kan autorijden. En aangezien ik haar buddy ben tot haar 18de gaan we vaak samen op pad. De jongenspuber ook mee en naar Zwolle. Een dagje naar de familie. De pubers lekker de stad in en ik met mijn zus op pad.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Kringloopwinkelen met mijn zus. Ik kwam leuke spulletjes tegen bij de kringloopwinkels in Zwolle, maar heb op een emaille kan en schaaltje verder niets meegenomen. Hoewel deze weegschaal mij bleef roepen heb ik hem laten staan #knap

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

We gingen weer naar De Kas van Kaat. Vorige keer vonden we het al geen succes, maar er wordt nogal al lyrisch over gedaan op Insta dus probeerden we het nogmaals.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

De Chai Latte was heerlijk en het koekje van het huis ook. Echter de soep was matig en de enorme haar die erin zat ontdeed mij van alle eetlust. Deze werd weliswaar van de rekening gehaald, maar ik ben klaar met Kaat. Het mist gewoon ziel en sjeu. Hoewel de locatie leuk is.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

We gingen een kijkje nemen bij De Knarrenhof in Zwolle. Volgens mij het eerste Knarrenhof project. Ik had er hoge verwachtingen van en schreef er ook over. Hoewel ik de naam verschrikkelijk vind ben ik wel heel enthousiast over het concept. Helaas was ik enorm teleurgesteld toen ik op het Knarrenhof was. Dit was helemaal niet hoe ik het mij had voorgesteld. Doodsaaie nieuwbouwwoningen in één van de minst charmante wijken van Zwolle. Als ik hier de herfst en winter in mijn leven zou moeten slijten zou ik niet blij worden. Het was er ook zo stil. Excuus als ik hier iemand mee kwets, maar dat ik mijn mening. Ik heb toch meer met de stijl van de Binnengasthuisstraat in Zwolle. Dat vind ik echt een geweldig project.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Ondertussen had mijn zwager heerlijk gekookt voor iedereen. Verrassing, een recept van ENJOY! Canneloni al forno. Superlekker met een heerlijke tomatensalade erbij. Een Salade Nicoise vooraf en Tiramisu ijs als toetje. Heerlijk!

BORGIO VEREZZI, een pittoresk dorpje aan de Riviera | ENJOY! The Good Life

Weer een reisartikel online over Borgio Verezzi. Wij deden dit dorp tijdens onze roadtrip langs de Ligurische Bloemenrivièra aan.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Met mijn ‘bionische been’ ben ik af en toe aan de wandel. Dat gaat steeds een beetje beter.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

De damespuber wilde appeltaart bakken, maar ze mocht van mij geen gewone appeltaart bakken. Het moest een ‘gezonde’ variant zijn. Die best lekker gelukt was. Met spelt, havermout en kokosbloesemsuiker.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

De laatste tijd ben ik helemaal niet tevreden over mijn foto’s en trok een paar uurtjes fotoprutsen uit. Heel veel foto’s gemaakt, maar allemaal nog steeds niet naar mijn zin.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Aan de setting lag het in ieder geval niet en ook niet aan de maangedroogde tomaatjes die naar mij lonkten. Daar maakte ik overigens een heerlijke pasta met garnalen van.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Bij de bloemenstal haalde ik deze schattige anemoontjes.

SNAPSHOTS WEEK 8/2019 | ENJOY! The Good Life

Het weekend sloot ik af met deze mooie Japanse film ‘An’. Een film over de in Japan geliefde Dorayaki gevuld met een zoete rode bonenpasta genaamd An. De stille en ietwat chagrijnige Sentaro, die eigenlijk met tegenzin deze pannenkoekjes maakt en verkoopt. Hij krijgt op een dag bezoek van een oudere dame. En dan verandert alles. Een prachtige film! En ik zou heel graag naar Japan willen 🙂

Dit waren de Snapshots weer van afgelopen week. Deze week heeft de damespuber vakantie en gaan we wat leuke dingen samen doen. En natuurlijk van het mooie weer genieten! Wat zijn jullie plannen voor deze mooie week?

ENJOY! your week.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.