SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 49/2018

Afgelopen week was een tam weekje. Er gebeurde niet zoveel in Huize ENJOY! Stilte voor de storm zullen we maar zeggen. Maar er valt altijd iets te delen. Kijk je nog even mee op afgelopen week?

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

We moesten last minute toch nog iets aan Sinterklaas doen vonden de pubers. Geen cadeautjes, maar allemaal een gerechtje koken. Lootjes trekken voor wie welke gang moest bereiden.

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

 

 

Ik had nog een zak winterwortelen die bijna vanzelf de koelkast uit kwamen wandelen dus ik maakte hutspot. In plaats van aardappelen gebruikte ik bloemkool.

 

 

 

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life  SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

Op het heerlijke avondje zelf hadden we ineens helemaal geen zin meer om te koken. We besloten lekker een vette hap te bestellen.

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik moet regelmatig naar de trombosedienst om mijn bloed te laten controleren. Gelukkig gaat dat tegenwoordig een stuk makkelijke dan een tijdje terug. Een vingerprikje is genoeg.

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life  SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

Knuffelen met de humeurige witte kater is altijd een uitdaging.

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

Martine schreef afgelopen week weer een heerlijk mode artikel. Dit keer over lingerie. Een geweldig cadeau om te krijgen onder de kerstboom.

 

 

 

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life  SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik kwam op zolder terecht en vond een doos vol met oude foto’s. Wat heerlijk om ouderwets foto’s te kijken en ik heb in mijn eentje regelmatig in een deuk gelegen om de mode van toen en de kapsels. En ik verbaasde mij erover hoe slank ik toen was. En dat heb ik zelf nooit geweten want ik vond mijzelf altijd te dik. En in die tijd deed ik nog wel eens avontuurlijke dingen zoals skiën in de poedersneeuw van Colorado.

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber vind het verschrikkelijk dat ik op Instagram zit. En al helemaal op Instastory. Ze vindt dat het echt niet kan 🙂 Des te leuker vind ik het om hun taalgebruik over te nemen. Dan wordt ze helemaal gek en krijg ik dit soort Whatsappjes. Ik moet daar altijd heel erg om lachen, maar zij is daar heel serieus in.

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik keek deze film Wakefield op Netflix. Een heel bijzondere film over een man die vanaf de zolder zijn gezin observeert. Ik vond het wel een goede film. De jongenspuber kon niet over het einde uit.

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life  SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef over mijn lievelingsthee in de rubriek ‘Favorite’. De herfstthee van Dille & Kamille.

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

 

Eens in de twee weken komt de godin ons huisje weer proper maken. Toen ik de kamer van de jongenspuber in kwam om even de vieze onderbroeken en sokken te verzamelen viel ik zowat om van verbazing. Alles keurig netjes. Zelfs zijn bed opgemaakt terwijl het er altijd uitziet of er een hele kolonie mollen doorheen is getrokken. En kijk dat dan. Zelfs nonchalant een punt van het dekbed teruggeslagen. De godin en ik lagen helemaal in de kreukels van zoveel charmantheid.

 

 

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life  SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte deze snelle vissoep volgens het recept van Albert Heijn. Het recept gaf 800 gram roerbakgroente aan. Dat vond ik al wat veel. Maar in het kader van ‘gezond’ er gewoon in gekieperd. Op zich was de soep heerlijk, maar veel teveel groente. Ik zou zeggen doe de helft als je deze soep gaat maken.

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life  SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

Geurkaarsen brand ik ook graag overdag. Vooral deze van True Grace. Ik brand ze dan een half uurtje en blaas ze dan uit. Het huis blijft heerlijk geuren. Eerder schreef ik al eens over deze heerlijke kaarsen. #cadeautipvooronderdekerstboom

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber stuurde mij net dit bericht terwijl ik een filmpje van James Gordon aan het kijken was. Jaaaa!!!! Ik wil een kerstboom!

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

 

 

Boompje gescoord na veel gedoe. Je leest het hier terug. En dan nog in die Panda zien te prakken.

 

 

 

 

 

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

En dan nog de beste plek zien te vinden. Het hele huis is op z’n kop geweest. Alles van z’n plek en weer terug. En de jongenspuber maar slepen van de ene kant naar de andere. En ook nog de nodige tafeltjes van zolder getrokken. Maar…..

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life  SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

Hij staat op een mooi plekje. Ik was helemaal vergeten dat ik die nostalgische kaarsjes vorig jaar bij de kringloop had gescoord. Toch wel weer gezellig!

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

Tijdens het zoeken naar de kerst spullen kwam ik nog serviesgoed tegen in de garage. Ik kan mij niet eens meer herinneren dat ik dit ooit heb gekocht. Wat errug! Ga maar weer eens wat verkopen. Als iemand interesse heeft, Let me know!

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

Nieuwe poging pieken project. Nou ja! Dit keer lukte het in één keer. Moet alleen nog wat sneeuw onderop en dan is hij prachtig. De pieken haalde ik bij de kringloop en schilderde ik wit. Binnenkort zal ik deze DIY delen.

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

Wil je nu al iets knutselen voor de kerst? Dan is deze eucalyptus krans leuk en snel om te maken.

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life  SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

Het kerstschilderij kwam weer eens van zolder. Ik schilderde het lang geleden in een eenzame en benevelde (na een fles wijn en een pakje peuken #jajegaatrokenalsjegaatscheiden) kerstbui toen ik net verlaten was. Zo’n bui levert wel een kunstig schilderij op 🙂 Ik heb hem niet elke kerst staan omdat ik niet altijd de gedachte aan toen uit kan schakelen, maar dit keer mag hij weer ‘shinen’.

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

 

 

Nog een mooie tekst die ik tegenkwam op Instagram…..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life  SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

Mijn buurman kwam een plantje koriander afgeven. Hij was aan het kokkerellen geweest, maar vond het niet te pruimen. Smaakt naar Dreft vond hij haha…. Vinden mijn pubers ook. Ik kon daar vast wel wat mee.#nowaste Klopt, want ik ben gek op koriander. De volgende dag maakte ik een chili met bonen en bloemkool in plaats van rijst. Met avocado én koriander. Superlekker! Ik bood hem een maaltje aan, maar ik vrees dat hij het niet aandurfde 🙂

SNAPSHOTS WEEK 49/2018 | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk keken wij Heel Holland Bakt. Grote kritiek hadden wij op de voorrondes. Hoe kon je nou al die mensen zo in de regen laten staan met hun taarten. Maar uiteindelijk bleven er een aantal leuke bakkers over. Waaronder deze slechthorende Cas. Wij hebben gesmuld voor de buis van het gooien met deeg, plakkerig deeg en om André. Jij ook?

Dit waren alweer de Snapshots. Deze week voelt als het afwerken van mijn Bucket list. Komende vrijdag word ik weer geopereerd en ben ik weer heel lang uitgeschakeld. Vooral dat laatste zie ik behoorlijk tegenop. Maar het is zoals het is en ik hoop dat ik nu voor de laatste keer onder het mes moet.

Verder deze week ook nog een paar hele leuke dingen die ik ga doen. Zoals een kijkje op de redactie van de Allerhande en Gall&Gall. Een paar bezoekjes aan PR-bureaus en een laatste bezoek aan de kringloop. Wat zijn jouw plannen voor deze week?

ENJOY! your week.

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.