SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 

Wat vliegen de dagen voorbij. Ondanks dat mijn leventje zich voornamelijk in en om huis afspeelt. Om eerlijk te zijn bevalt het mij best goed om niet meer zo van hot naar her te vliegen. Ik heb ontzettend veel rust gevonden en vermaak mij eigenlijk prima. Ik heb steeds minder het gevoel dat ik iets mis. Neemt niet weg dat ik niet verlang naar een wandeling aan zee of in het bos of weer eens heerlijk struinen in Amsterdam. Het komt vast wel weer hoop ik. Maar voor nu eerst de Snapshots. Hier komen ze!

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Een nieuwe week. Eens kijken wat de week mij brengt. Er staan maar een paar afspraken maar de agenda vult zich snel met aanwaaiers, fysiotherapie afspraken en eindeloos veel klusjes die ik nog moet doen en natuurlijk blogzaakjes.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Als ik geen inspiratie heb om te koken dan maak ik meestal deze pasta. De ingrediënten heb ik altijd in huis. Uitje, knoflook, gehakt, tomatenpuree, balsamicoazijn (beide even meebakken) blik tomatenblokjes, bouillonblokje en Italiaanse kruiden. Alles even laten pruttelen. De saus door de pasta roeren. Parmezaanse kaas erover raspen en klaar. Dit keer had ik Barilla spaghetti Capellini (nr.1). Mijn favoriete pasta blijft toch De Cecco linguini nr 7.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Op maandag 21.30 uur zit ik vaste prik voor de buis om het kookprogramma van Nigella Lawson op BBC2 te kijken. Een halfuurtje genieten.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Een lieve vriendin ging met mij mee naar het ziekenhuis. Onderweg zag het er zo mooi uit met de mooie herfstkleuren in het Heilooërbos.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik moest weer naar het ziekenhuis voor onderzoek. Dit keer een CT scan. Heel stiekem maakte ik een foto want in het ziekenhuis mag er niet gefotografeerd worden. Vandaag moet ik voor een uitgebreid gesprek naar de arts. Dan hoor ik wat het artsenteam van plan is met mijn enkel. Ik vind het heel spannend maar hoop dat ik snel geopereerd kan worden zodat ik hopelijk over een paar maanden weer een beetje kan lopen.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Na de CT Scan even een theetje drinken met een broodje. Altijd het onaangename met het aangename verenigen.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Omdat ik niet zo makkelijk ergens heen kan probeer ik toch de nodige inspiratie te vinden. Regelmatig krijg ik een mooi boek toegestuurd. Dit keer het boek “Lagom” over het Zweedse goede leven. Een boek dat je aan het denken zet. Waarom lopen wij Nederlanders zo te rennen, wankelen een hoop mensen op het randje van een burn-out en is iedereen druk, druk, druk? We kunnen een goed voorbeeld nemen aan de Zweden die gaan voor niet te veel, niet te weinig maar precies goed. De recensie over Lagom lees je hier terug.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ben weer enorm aan het opruimen (eigenlijk altijd). Die kringloopmanie loopt enorm uit de hand. De meeste van mijn vriendinnen lachten mij eerst uit om mijn bezoekjes aan de kringloop. Maar inmiddels word ik een paar keer per week opgehaald om met één van hen een rondje kringlopen te doen. Geen straf maar ik koop altijd wel iets. Nu mag ik van mijzelf alleen nog maar naar de kringloop als ik een tas vol spullen inlever. Dat is niet moeilijk want ik heb een garage vol afgedankte spulletjes waar ik moeilijk afstand van kan doen. Ik ben goed bezig want probeer ook wat spulletjes te verkopen. Zoals dit bordje. Ik kocht het ooit samen met een stapel andere bordjes voor het Delfts blauwe wandbord waar ik allemaal verschillende borden op had hangen. Deze paste niet zo in het geheel dus bleef over. Voor € 4,50 mag hij een nieuw huisje opleuken.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

En deze schaal. Ik kocht hem omdat ik dacht dat het mooi bij mijn servies zou passen maar het is toch een heel ander stijltje. Een prachtige schaal. Voor € 9,- mag hij weg. Ik speel overigens met het plan een garage sale te houden in het voorjaar. Samen met wat vriendinnen die ook graag op willen ruimen. En als de buren dan met vakantie zijn kunnen we op de oprit lange tafels met kofie/thee en taart serveren. Haha…. ik zie het al helemaal voor mij :)

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

En deze vaas/kan/karaf. Deze mag voor €12,50 weg. Hoewel deze wel aan mijn hart gaat want hij is supermooi en staat geweldig in een botanisch hoekje of op een mooi gedekte tafel.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Zolang hij nog geen nieuwe bestemming heeft geniet ik er nog even van.

week-4717-ring

Ik ben op zoek naar een ijzeren ring. Ik las ergens dat die te krijgen zijn bij de Søstrene Grene. Zuslief woont in Zwolle waar ze een Sostrene hebben. Ik heb haar gevraagd om voor mij op zoek te gaan. Als dat lukt dan wil een krans maken van eucalyptus. Iets dergelijks als hierboven.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Met de damespuber bezocht ik een open dag voor een vervolgopleiding. Dit jaar doet zij eindexamen en dan…. Hier bezochten wij het ROC in Amsterdam voor de opleiding Management Travel, Leisure and Hospitality. Een hele mond vol. Ik geloof niet dat het erg in de smaak viel. Hoewel de school wel helemaal ‘de bom’ was. In Amsterdam naar school is wel een prioriteit. Deze opleiding van de Vacansoleil Academy wordt het zeker niet want het is voornamelijk gericht op hospitality op campings en in bungalowparken en daar heeft dochterlief helemaal niets mee. Ze wil heel graag events organiseren, in een luxe hotel werken of grondstewardess worden haha… Een passende school hebben wij nog niet gevonden. We zoeken nog even verder.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

En we moesten natuurlijk ook in de schoolbanken en wat lessen bijwonen. Boy! ik kreeg gelijk weer enorme gaap aanvallen. Wat is het toch vreselijk saai om in de schoolbanken te zitten. Ik snap best dat die pubers totaal niet gemotiveerd zijn voor school. Gelukkig lezen zij nooit de blogposts dus kan ik dit makkelijk schrijven ;)

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

De school nam ons mee naar Parijs. Een tafeltje met Franse kazen en je hebt dus Frankrijk. Eh… wij voelden het niet echt.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Na school gingen de damespuber en ik wat eten bij Loetje in de Ferdinand Bolstraat.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Bij Loetje nemen we altijd hetzelfde. Wonton met zalm, biefstuk, patat, appelmoes en sla. Heerlijk! Een leuke afsluiting van de dag.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik was op zoek naar wat foto’s toen ik deze foto’s van het televisie programma weer tegenkwam waar ik aan mee heb gedaan. Ik ben zo blij dat het niet uitgezonden gaat worden. Dat hoofd van mij als ik de cloche optil.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Het koken van de pubers was er deze week bij ingeschoten. (Natuurlijk pffff) Maar ze maakte wel een heerlijke chocolademousse. Ik heb een beetje ranzige nagel zie ik maar ik heb de panelen in de keuken geschilderd met schoolbord verf. En als ik schilder zit ik gelijk helemaal onder de verf.

Shit happens.... | ENJOY! The Good Life

Zoals je gisteren las in de column op zondag “Shit happens…..” werd ik onaangenaam verrast door een natte drol van de humeurige witte kater. Herhaaldelijk had ik gevraagd of ze de kattenbak uit wilde scheppen en blijkbaar hadden ze dat dus niet gedaan. De humeurige witte kater moet het veld ruimen. Niet echt natuurlijk. Maar dat weten zij niet. Ik probeerde mijn dreigement kracht bij te zetten maar ze weten dondersgoed dat de mensen niet in de rij staan voor een chagrijnige kat met suikerziekte, die al bijna bejaard is, flatulent en alles onder schijt. Ik hoop dat ze nu wel keurig de kattenbak gaan doen.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Het weekend werd ik door een vriendin op sjouw genomen voor een rondje kringlopen. Grappig om te zien hoe fanatiek en enthousiast zij ook worden. Ik ging op zoek naar ‘props’ om foodfoto’s te maken. Props gebruik je voor de aankleding van je foto of film. Hoewel ikzelf heel veel serviesgoed heb vind ik het leuk om af en toe wat andere spulletjes te gebruiken voor foto’s. Dus koop ik serviesgoed dat ik zelf nooit in mijn kast zou willen hebben maar waar je wel mooie foto’s mee kunt maken. Ik had een tas vol spullen voor € 2,50. Én ik leverde braaf een tas vol afgedankte spulletje in.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Deze heb ik maar laten staan hoewel hij wel een hoog gehalte ENJOY! The Good Life heeft.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Na het kringlopen kregen we honger en aten we onze favoriete risotto bij Melange7 in Heiloo. Echt stom want ik kan echt niet tegen truffel en zij ook niet dus even later waren we allebei heel beroerd. Maar die risotto is zoooo lekker. Voor het diner serveren ze meerdere soorten risotto. Met zeevruchten of sucadevlees. Die zijn zonder truffel. Jammer dat ze die ook niet voor de lunch serveren.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Bij Melange7 hebben ze ook een aantal leuke winkeltjes. Ik zag er deze presse de papier met kwallen. Zo mooi. Die gaan op mijn verlanglijstje voor de feestdagen.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Hoe leuk is dit! In de weekendbijlage VRIJ van De Telegraaf hebben ze een foodfoto van mij gebruikt. Dit was een foto van een heerlijke pompoen-wortelsoep. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

De damespuber en ik hadden een meidenavondje en keken Soof. Op Videoland is de serie te zien. Heerlijk bingewatchen.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk weer genoeg gênante momenten met Soof.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Dit leuke boekje tikte ik nog op de kop. Vol met leuke adresjes voor een high tea. Wie weet zit er iets tussen dat ik met jullie kan delen.

SNAPSHOTS WEEK 47/2017 | ENJOY! The Good Life

Zondag had ik even een paar uurtjes het huis alleen. De jongenspuber was bij zijn vader en de damespuber werken. Heerlijk. Ik nam het er eens lekker van en ging een film op Netflix kijken. Ik hou heel erg van filmhuis-films. Een beetje aparte films of films die nogal traag zijn. Deze is echt prachtig “The Lady in the van” met Maggie Smith. Ik vind haar echt een geweldige actrice. De film is grotendeels gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Dit waren de Snapshots weer van afgelopen week. Hoewel ik natuurlijk hopeloos verpieter hier met dat been, hoop ik dat je het weer leuk vond om een kijkje in mijn leven te krijgen. Deze week heb ik een aantal afspraken. Zometeen moet ik naar het ziekenhuis, waar ik als een berg tegenop zie en vanmiddag naar fysiotherapie. Morgen naar de opticien want ik zie werkelijk geen pepernoot meer. En van de week een aantal leuke afspraakjes van lieve mensen die langs komen.

En wat zijn jouw plannen voor komende week? Heb jij iets leuks in het verschiet?

ENJOY! your week.

 • Rory
  http://www.40envoorheteerstmoeder.nl

  Leuke snapshots weer. Die foto van jou van dat televisieprogramma … hilarisch! :)

  november 27th, 2017 9:32
  Reply
  01
 • AlettA

  As usual weer leuke snapshots, onder het genot van grote mok gemberthee was het weer leuk lezen. En kan me indenken dat je blij bent dat het tv programma niet is uitgezonden, je staat idd onvoordelig op de foto.
  Chapeau dat je niet alleen iets hebt gekocht bij de kringloop maar ook iets hebt achter gelaten, kreeg je wel korting vanwege de inbreng? Succes xxx in het ziekenhuis en bij de Fysiotherapie

  november 27th, 2017 11:59
  Reply
  02
 • Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Altijd leuk, de snapshots. Die krans is gaaf, ik heb door jou nu ook een vaas met eucalyptus op tafel staan. Ik ga als ik in de stad ben ff kijken voor zo’n ring.

  november 27th, 2017 16:30
  Reply
  03

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>