SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

 

SNAPSHOTS WEEK 40/2017

Het was weer zo’n weekje. Somber buiten, dus lekker wegkruipen in ons huisje. Kaarsjes aan, haardje aan, heerlijk. Ik ben de afgelopen week amper de deur uit geweest. Ik kijk nog even, samen met jou, terug naar afgelopen week.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

De ‘kleine man die niet meer zo klein is’ was weer eens eigenwijs. Hij had geen agenda nodig voor school. Nu we bijna bij de herfstvakantie zijn moet hij er van school toch één hebben, want hij vergeet zijn huiswerk steeds. DUH! Zie maar eens een agenda te vinden op een peperdure, spuuglelijke na. Stress alom, tot hij mij met mijn Bullet Journal in de weer zag. Dat leek hem ook wel wat. En  ging aan de slag.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Het ziet er leuk uit maar volgens mij is de frequentie van huiswerk maken er niet beter op geworden. Maar laten we het er op houden dat hij zich creatief aan het ontwikkelen is.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik bestel mijn boodschappen wisselend bij de DEEN of de Jumbo. Eigenlijk zou ik het liefst overstappen op de DEEN want daar is het minimum bestelbedrag laag, gratis bezorging, volgende dag leveren en snel afwikkelen omdat je vooraf betaald. Dus geen gedoe in de deuropening met pinautomaten die niet werken. Oh… en geen gedoe met kratjes en plastic tassen. Alles wordt in kartonnen dozen geleverd. Nadeel is alleen dat het assortiment nog niet zo groot is. Deze thee bestelde ik bij de Jumbo, dan werden de bezorgkosten van € 6,- gecrediteerd.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Woensdag kipdag! Dit keer geen overheerlijk, gegrild kippetje maar een kipburger van Kiplekker Foodtruck. Die zijn echt superlekker. Je moet hem nog wel zelf aankleden. Wij doen dat met hamburgerbroodjes (even in de oven), zoetzure wittekool salade en mayo. GODDELIJK!

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

DIt is de witte kool die ik voor de kipburgers gebruik. Ik koop dit bij de DEEN.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef een artikel over Linus Pauling. Sinds een kleine tien jaar gebruik ik een hoge dosering Vitamine C in combinatie met L-Lysine. Het zou preventief tegen hart- en vaatziekten kunnen werken en de aderen ‘schoon’ houden of maken. Hier lees je er meer over.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Pakjestijd! Ik had een bestelling gedaan bij de Kwantum. Kon het niet weerstaan. Ze hebben zoveel leuke spullen voor een heel betaalbare prijs.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Pakje van ASOS.COM kwam binnen. De beestachtige jas voor de damespuber. Hij is heel gaaf maar nogal groot. Die gaat dus weer terug.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Volgens de damespuber moet ‘de kleine man die niet meer zo klein is’ gerestyled worden. Ze zitten samen dus vaak eindeloos lang allemaal sites door te zoeken. Daar komt altijd ‘stront’ van want de damespuber dringt hem haar stijl op en de kleine man gaat niet overstag.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Zuslief was weer eens van het goede leven aan het genieten en stuurde mij deze foto die zij tijdens het drinken van een kopje koffie maakte.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

De Vegetarische Slager was afgelopen week volop in het nieuws. Wat een onzin allemaal. Ik denk dat het hem alleen maar meer omzet heeft opgeleverd. Ook van ons. Wij bestelden de Saucijzenbroodjes. Wij eten de laatste jaren sowieso nog maar een paar keer per week vlees en als we vlees eten dan ook minder dan voorheen. In plaats van 500 gram gehakt door ovenschotels en sauzen nog maar 300 gram en in plaats van drie stukken vlees, twee stukken die we in zes stukken snijden en verdelen zodat we allemaal twee stukjes vlees hebben. Daarvoor in de plaats eten we vis, ‘nep’vlees of vlees noch vis.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Deze broodjes zijn goedgekeurd. Ik wist het al want ben ooit bij De Vegetarische Slager op bezoek geweest en was verrast door de goede smaak van zijn producten. Naar de reactie van de pubers was ik wel benieuwd. Ze vonden het heerlijk.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ging even met een vriendin langs bij Kado&Zo in Heiloo. Dat is zo’n leuke winkel met heel veel cadeauartikelen én kleding van Scandinavische merken.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik heb altijd een zwak voor serviesgoed. Dat verkopen ze ook volop.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Hoe lief is dat voor als het even tegen zit. Ik heb zoveel leuke spullen gezien. Helaas niets gekocht want mijn budget liet dat niet toe. Natuurlijk wel een stuk brownie van De Brownie Hemel. Ik bedenk mij nu ineens dat die (weer) nog in mijn tas zit. Ik vind het altijd bijna zonde om op te eten. Bij de laatste kruimel word ik treurig.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Kopje thee drinken bij Plaza Cinco en kletsen over de op handen zijnde bruiloft.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik bakte deze schattige koekjes. Er is een deel de vriezer in gegaan maar ook die zijn weer opgevroten. Met pubers is het voer niet aan te slepen.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Hier lees je hoe je deze beauties zelf kunt maken.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

De damespuber maakte mooie foto’s van haar broer. BOY! wat is hij groot geworden. Wij kijken elkaar al recht in de ogen.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik heb de humeurige witte kater verwend. Hij heeft door dat als hij maar even aandacht vraagt, wij in de houding springen. Dus loopt hij in en uit. En als wij daar even geen zin in hebben laat hij van zich horen.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik had bij de Xenos dit leuke wandrekje gekocht voor mijn nieuwe werkplekje. Maar het bovenste plankje bleek hartstikke scheef. Lastig als je zelf niet naar de winkel kunt om je spullen uit te zoeken.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Duidelijk toch?

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Ja, joehoe!

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

We aten weer eens een Poké bowl. De pubers vinden dat wij dat elke week moeten eten. Ik vind het prima want het is ook nog eens gezond en makkelijk te maken. Dit keer met zalm, roerei met sambal, gestoomde broccoli, avocado, garnaaltjes, lenteui, sesamzaadjes en rijst. Perfect ook om je restjes op te maken.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

JAHAAAAA!!!!!

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Dit puttertje heeft mijn hart gestolen. Ik zag van de week het prachtige programma “Het geheim van de Meester” dat ging over dit Puttertje van Fabritius. De aflevering kun je hier terugkijken. Ik ga eens een kijkje nemen bij de Muurmeesters.nl.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Sinds ik de opruimcursus “Ruim je Leven op” van De Goed Leven Academie volg gaat het opruimen als een tierelier. Hier ruim ik alle lades op in mijn slaapkamer zodat ik ruimte maak voor mijn bureauspullen. In een mum van tijd waren alle lades leeg en schoongemaakt. Wat overbleef was een tas opruimen, een tas kledingcontainer en een tas weggooien. Halleluja!

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik moest wel af en toe even contact leggen met de beneden verdieping of de pubers het eens waren dat ik bepaalde spullen wegdeed. Gelukkig zijn ze voor alles te groot geworden.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Wij aten een superlekker gerecht. Ik ben het alleen vergeten te fotograferen. Het was op voor ik er erg in had. Ik maakte Chili con Carne. Deed dat in een schaal met verse mais erover. Hier kook ik de maiskolven eventjes en snijd dan de mais er vanaf. Dan naturel nacho chips erover en een flinke laag geraspte kaas. 20 minuten in de oven op 200 graden en smullen.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

En ik maakte er deze gezellige pannetjes gevuld met chili van. De chique variant zeg maar ;)

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Blij met mijn mokken. Nog even een plekje zoeken voor het gave rekje dat ik er ook bij bestelde.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Deze week ging ik weer twee keer naar de fysio. Wat fijn om in beweging te zijn. Maar na 10 minuten fietsen was ik de rest van de dag uitgeteld. Hier valt veel eer te behalen ;)

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik bakte een chocolade, sinaasappel cake. Ik ben diverse gerechten uit het boek “KEUKEN” van Nigella Lawson aan het maken. Alles is zo super lekker!

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Er waren genoeg ‘aanwaaiers’ dus hoefde ik de cake niet in mijn uppie op te eten. Hij viel geloof ik wel in de smaak.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Zondag schreef ik mijn zondagse column. Dit keer over Zweden. Het land dat mijn hart een klein beetje gestolen heeft. Hier lees je het terug. Deze week is het Zweedse week op ENJOY! Ik zal veel eerder gepubliceerde artikelen nieuw leven inblazen of updaten én er komt dagelijks een artikel over Zweden. Een recept, een boekreview, een reisartikel etc. Ik verheug mij er in ieder geval op.

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

De pubers probeerde de brownie van De Brownie Hemel te ‘nailen’ Ik moet zeggen dat ze aardig in de buurt kwamen maar de kwaliteit van de ingrediënten die zij hadden gebruikt waren niet zo geweldig. Maar ondanks dat….. Ook goddelijk lekker!

SNAPSHOTS WEEK 40/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik neem komende week maar een paar pilletjes Vitamine C extra met al die calorierijke baksels hier in huize ENJOY! Ik ga maar weer eens een bakstop inlassen.

Komende week heb ik geen plannen. Alleen afspraken met de fysio en de tandarts. En natuurlijk ben ik deze week op de Zweedse toer. Als je zelf nog leuke dingen te delen hebt over Zweden, Zweedse recepten, kunst, interieur, design, films etc.? Laat van je horen.

ENJOY! your week.

 

 

 

 

 • Debbie
  https://vaforadventure.com

  Die kat! :’) :’) :’)
  Die van ons heeft zo’n superdeluxe luikje dat reageert op haar chip. En ze gaat ook héél van van binnen naar buiten en vice versa. Die poké bowl en de chili zien er erg goed uit zeg! Mag ik vragen waar je de recepten vandaan hebt?

  oktober 12th, 2017 8:33
  Reply
  01
  • José

   Die kat inderdaad! Handig een luikje maar dat kan niet in de deur bij ons want die is net te laag. Op internet vond ik ooit inspiratie voor de pokébowl. Geen idee meer waar precies. En die maken wij elke keer weer anders. Net waar we trek in hebben. Maar meestal wel met rauwe zalm of tonijn. De chili is een recept van Jamie Oliver maar ook daar geef ik vaak zelf een draai aan. Allebei zeker de moeite waard om te maken. De sashimi bowl staat op de site van ENJOY!, de chili zal ik binnenkort toevoegen. Eet smakelijk!

   oktober 20th, 2017 23:01
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>