SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 27/2018

Echt productief ben ik niet met de pubers in huis. De één heeft al weken vakantie want zij heeft examen gedaan en de ander heeft toetsweek en dus maar een paar uur school per dag. Honderd keer zeg ik dat ze naar hun kamer moeten omdat ik mij anders niet kan concentreren, maar die kuikens zitten het liefst boven op mijn lip. Gezellig, maar er komt niets uit mijn handen. Met enige vertraging de Snapshots van afgelopen week. Kijk je gezellig mee?

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Op de daktuin groeit en bloeit alles gestaag. Regelmatig kan ik ’s ochtends wat fruit plukken voor het ontbijt. Helaas hebben de vogels ook mijn geweldige tuintje gevonden en eten regelmatig al het lekkers voor mijn neus weg.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik benijd deze bij. Die duikt heerlijk helemaal met z’n snufferd in de nectar.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

De foto’s van de zoete aardappelpizza waren niet helemaal naar mijn zin. Ik maakte het gerecht gewoon nog een keer. Superlekker!

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Dit was wel naar mijn zin. Het recept voor deze heerlijke zoete aardappelpizza vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Kermis is Uitgeest. Mij zul je daar niet vinden, maar de damespuber vind het helemaal geweldig. En dan gaat zij niet naar de botsautootjes. In onze contreien staat de kermis voor feest en drank. Zo zien haar schoenen eruit na een avond/nacht uitgaan.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Blijft toch altijd leuk om kaarten te krijgen. Ze ontving heel veel felicitatie kaarten omdat ze geslaagd was.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

De pubers koken hier altijd (meestal/soms/zelden) op donderdag en zaterdag. Het was een beetje in het slop geraakt maar ze hebben de draad weer opgepakt. Lang leve de website van ENJOY! waar ze de recepten vanaf halen.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Deze heerlijke Quesedillas maakten ze weer. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik betrap mij erop dat ik vaak dingen roep en het vervolgens weer niet uitvoer. Zo riep ik dat ik wel wat lege potjes had voor een vriendin en een goed boek dat ze echt moest lezen. Het ligt klaar!

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik baal met dit weer echt van dat rotbeen. Ik kan alleen maar op deze sneakers lopen en dat staat verre van charmant onder jurkjes. Voorlopig zal ik mij erbij neer moeten leggen.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Zo leuk! Overal in de omgeving stond vermeld dat de damespuber geslaagd was. Ze kreeg allemaal krantenknipsels toegestuurd.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

En dan de diploma uitreiking. Dat werd nog best even emotioneel. De mentor had een leuk praatjes over al zijn leerlingen.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Het moment!

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

En het feest kon los! De leerkrachten hadden er heel veel werk van gemaakt en het werd een superleuke avond.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik bakte een ‘gezonde’ bananencake met chocolade. Het gebeurt niet vaak, maar ik vond hem niet blogwaardig. De pubers waren er blij mee want aan het eind van de dag waren er alleen nog een paar kruimels over.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

JA!!! Als je ENJOY! op Insta volgt zag je dat het maar niet wilde lukken met de aubergine. Ik kreeg goede tips, maar nog voordat ik ermee aan de slag ging kwam daar toch de eerste aubergine tussen de bladeren doorpiepen.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik baal van die OV Chipkaart. De damespuber wilde die met alle geweld hebben. Dat zou makkelijk zijn. Makkelijk misschien, maar niet voor mijn budget. Om de haverklap wordt er 20 euro afgeschreven terwijl ze dat helemaal niet verreist.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ben weer met een experimentje bezig. Een citroenplant kweken uit de pitjes van een citroen.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ben momenteel helemaal in de ban van de serie “Victoria” De serie kijk ik via DVD en het is heel moeilijk om te stoppen met kijken. De damespuber is ook aangehaakt.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Dit at ik voor de lunch. Rijstwafel met mayo, kipfilet, avocado en kruidenzout en met pindakaas, banaan en pure hagelslag. De eerste vond ik het lekkerst.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik kreeg ineens midden in de nacht een geniaal idee. In plaats van nieuwe gordijnen heb ik stof gekocht bij de Kwantum en laat ik bij de kleermaker nieuwe gordijnen maken op basis van de oude. Als het allemaal lukt ben ik voor een prikkie klaar. Ze hebben overigens mooie stoffen bij de Kwantum. Was nog lastig kiezen. Ben toch maar weer voor donker gegaan. Dit keer een grof geweven antraciet.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte zelf ijsthee. Die warme thee kreeg ik opvliegers van. Dit is op warme dagen heel erg lekker. Ik gebruikte thee van de Dille & Kamille. Ik maakte ruim een liter in één keer en deed daar wel een scheutje honing bij. En dan in de koelkast.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Al heul lang ben ik alleen met de kinderen en wij hadden nog nooit zelf gebarbecued. Ik vond dat altijd echt iets voor mannen. De damespuber trok de stoute schoenen aan.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Zij zorgde voor het vuur. Ik voor de happen. Onder andere sla uit eigen tuin.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik had nog behoorlijk veel groente in huis dus dat ging ook op het vuur.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

En zalm. We waren natuurlijk weer veel te laat met boodschappen doen dus de visboer had geen stukje vis meer. We moesten het met supermarktvis uit de vriezer doen. Beetje jammer want dat is lang zo lekker niet. Om te voorkomen dat de vis vast op het rooster kwam te zitten hadden we er citroenschijfjes onder gelegd.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

En zelfs een toetje van de BBQ. Gekarameliseerde ananasschijven met honing en een flinke bol vanille ijs. In de persoonlijke column op zondag schreef ik ook over ons barbecue festijn. Je leest het hier terug.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Zondagmiddag was ik heerlijk alleen thuis. De pubers waren naar hun vader. Ik was er echt even aan toe. Zo lekker. Even helemaal niets.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte ’s avond een pasta voor mijzelf van restjes uit de koelkast.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Even therapeutisch snijden en hup alles in de pan. Uien, knoflook, aubergine, courgette, een restje uit een pot zomergroenten van Fattoria La Vialla, 2 eetlepels balsamico meebakken, eetlepel tomatenpuree meebakken, peper, zout, 2 blikken tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en een half uurtje pruttelen. Ik had meteen genoeg voor een maaltijd voor ons drietjes voor deze week én een klein portie voor als de damespuber moet werken.

SNAPSHOTS WEEK 27/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik kookte voor mezelf een restje speltpasta dat ik nog in de kast vond. Beetje vers geraspte kaas, wijntje erbij en klaar.

Dit waren de Snapshots weer. Geniet van de komende week. Na morgen wordt het weer heerlijk weer!

ENJOY! your week.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.