SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 23/2018

Na een klein weekje Toscane was het ook weer heerlijk om terug te zijn. Lekker thuis, op mijn gemakje de was bijwerken, opruimen, bijkletsen en weer op schema komen na een weekje afwezigheid op de blog. Maar ik deed meer en jammergenoeg kreeg ik ook slecht nieuws.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Mijn week begon bij de revalidatie kliniek. De chirurg had mij daarheen gestuurd omdat ik mijn voet niet goed neerzet. Maar eigenlijk werd meteen duidelijk dat het er niet best uitziet. Mijn voet staat niet goed ten opzichte van mijn knie. En hoeveel ik ook revalideer of welke aangepaste schoenen ik ook krijg. Dat komt niet goed en de kans dat ik problemen krijg met mijn knie en heup is groot. Dus moet ik weer terug naar het ziekenhuis. Dit keer naar de orthopeed. Maar daar kan ik pas eind augustus terecht. Een enorme tegenvaller! Die enkel is een gebed zonder eind. Inmiddels ben ik er al ruim een jaar zoet mee.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik kwam teleurgesteld thuis en bij binnenkomst keek ik naar de foto’s in de hal. Ik besloot het ‘enkel probleem’ maar weer te parkeren en mij te richten op dingen die mij blij maken. Ik stond even stil bij de foto’s van alle dierbare mensen en herinneringen en voelde weer een glimlach op mijn gezicht verschijnen. Wat waren de kinderen nog klein. En kijk onderaan aan eens die eigenwijze kleine José en een favoriet beeld dat vaak op mijn netvlies staat. De waterfiets en badmeesterpost op het strand van Alassio in Italië.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

In de tuin is alles zo enorm gegroeid. En dan ben ik maar een paar dagen weggeweest.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Mijn zus gaf mij weer een tip voor een leuke film. Captain Fantastic. Ik schrijf die altijd op in mijn Bullet Journal anders vergeet ik het.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Op het moesdak moest nodig wat gedaan worden. En ik had nog wat baby’s in de kraamkamer die graag naar buiten wilde. Ik vond nog een oude fietsmand die mooi dienst kon doen als plantbed voor de aubergines. Maar de humeurige witte kater dacht daar anders over.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik vond de boosdoener die in de moestuin op het dakterras schade aanricht. Hebbes! Die mag verder in de kliko grazen.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Haha… dit bericht stuurde mijn buurman. Ik had hem laatst in paniek gevraagd een enorme spin voor mij te vangen. Wat hij ook glansrijk deed. De held. En als grapje had ik eens commentaar dat hij zo vaak eten laat bezorgen. Die twee kwamen samen in dit artikel. 🙂

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Beetje tekenen en schrijven in de Bullet Journal.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Een spontane actie om samen met een vriendin bij Barfour in Beverwijk te gaan eten. Ik was echt benieuwd hoe dat zou zijn want ik heb er een paar keer geluncht wat goed bevallen is. Het begon teleurstellend. Ik bestelde Sashimi maar dat was geen rauwe vis. Gerookte zalm en iets van bewerkte tonijn. Een enorme misser. Maar…..

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Het hoofdgerecht. Kalfsoester met brie op een bedje van rucola stampot en een nagerecht van gegrilde ananas met limoncello parfait en amarena kersen waren superlekker. Gezellige avond en lekker gegeten.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Deze rollen toiletpapier kreeg ik laatst. Een mooi initiatief. The Good Roll. 100% recycled dus geen papier van boomkap, superzacht en 50% van de nettowinst gaat naar schone en veilige toiletten in Oost Afrika.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik kocht pioenrozen. Mijn favoriete seizoensbloem naast de tulp.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte een flinke pan tomaten saus. Uitje, knoflook fruiten. Beetje tomatenpuree en twee eetlepels balsamico mee laten bakken. Blikken tomatenblokjes erbij. Peper, zout, theelepetje suiker en Italiaanse kruiden en pruttelen maar.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik had nog twee aubergines over die ik in plakken sneed en in de oven grilde. Beetje olie erover en peper en zout. 20 min in oven van 220 graden. Even keren en dan nog 15 min.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Dit is zo lekker. Ik moet altijd oppassen dat ik niet zoveel hiervan snoep, dat ik te weinig heb voor mijn gerecht.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Stapelen maar met parmezaanse kaas en mozzarella. En dan nog een klein half uurtje in de oven op 180 graden.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Klaar en superlekker! Ziet er alleen even niet meer uit want ik had eerst foto’s gemaakt voordat we aan konden vallen. Binnenkort op de blog. Melanzane alla Parmigiana

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Mijn kruidentuintje doet het geweldig.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik mocht poes Marie verzorgen tijdens een weekendje weg van vrienden. Tussen het knuffelen door genoot ik van het mooie serviesgoed van mijn vriendin. Wil ik ook! In een volgend leven maar.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

We aten weer de heerlijke bloemkool couscous. Heb jij dat al eens geprobeerd? Hier vind je het recept.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

’s Avonds ziet de tuin er ook nog gezellig uit met de solar lampionnen van de HEMA. Ze zijn nu in de aanbieding trouwens….

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber kwam ineens met allemaal leuke foto’s en filmpjes van ons tripje naar Toscane. Spuit elf.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Jawel. De eerste oogst. Aardbeitjes.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Samen met de jongenspuber ging ik een ijsje halen bij Di Fiorentina in Heiloo. Ik maakte het ritje omdat ik graag het Hemelse Brownie ijs wilde proeven. Maar helaas…. dat hadden ze niet. Na een enorme rij wachtende getrotseerd te hebben hadden ze heel wat ander lekker ijs. Karamel Zeezout en Panna Cotta was mijn keus.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ging even bij mijn moestuinvrienden langs. Zie je dat lapje links achter? Dat is mijn tuintje. Een wildernis helaas. Volgend jaar hoop ik weer van de partij te zijn.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik kreeg rabarber mee. Zelf vind ik dat heerlijk, maar de pubers gruwelen er van.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Wassen en in stukjes snijden.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

In de pan met wat aanhangig water met een paar eetlepels suiker en een kaneelstokje. 15 minuutje koken….

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

En klaar! Ik heb het grootste deel ingevroren.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef een stukje over de pubers die altijd alles opvreten. Hier lees je het terug.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik had net op publiceren gedrukt toen de jongenspuber met een ontbijtje aan kwam zetten. Het is gelukkig niet altijd slecht gesteld met pubers.

SNAPSHOTS WEEK 23/2018 | ENJOY! The Good Life

Zomaar een inkijkje in de keuken waar het fruit uit de tuin nog een beetje ligt bij te kleuren. En daarmee sluit ik de week weer af.

Dit waren de Snapshots weer. Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje achter de schermen van ENJOY! te krijgen. Deze week wordt het spannend want de damespuber krijgt de uitslag van haar examen. Eerlijk gezegd krijg ik er zelf ook de zenuwen van. Duimen maar dat het goed afloopt. Zelf heeft ze er niet al teveel vertrouwen in. En jij? Heb jij ook tieners die examen hebben gedaan? Hoe staan zij erin?

ENJOY! your week.

 

 

 

 • Avatar
  AlettA

  Das flink balen het slechte nieuws over je enkel, kun je ergens anders niet eerder worden gezien door een orthopeed?
  Hier ook een puber die eindexamen heeft gedaan. Geen stress at all, meneer staat er prima voor. Is min of meer fluitend door het VWO gegaan.
  Hij denkt er zelfs over om evt een vak te herkansen als ie daarmee zijn kans op een 10 als eindcijfer kan krijgen.
  De vlaggenstokhouder is door zijn broer al op de voorgevel gemonteerd. De vlaggenstok met vlag en rugzak kan dus worden geshowd. Tel daarbij op dat ie donderdag 18 wordt en het feestje is compleet.
  Succes voor je dochger. Groetjes Aletta

  juni 11th, 2018 16:45
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Heerlijk als het zo soepel gaat! Gefeliciteerd en gefeliciteerd!!

   juni 22nd, 2018 14:35
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.