week-2118

SNAPSHOTS WEEK 21/2018

Ik mag niet zeuren met dit mooie weer. Maar je moet ook niets willen. Voor mij is het in Nederland al snel te warm. Dan krijg ik het benauwd en houd ik vocht vast. Als ik maar niet teveel doe dan gaat het goed. En dat is met dit weer geen straf! Ik geniet lekker in mijn tuintje en probeer zoveel mogelijk in de schaduw te blijven. Hoe het mij afgelopen week verging? Je leest het hier….

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Hoog tijd om de AVG voorwaarden in orde te maken. Dat zijn van die dingen die je maar voor je uit blijft schuiven. Gelukkig kon ik de voorwaarden overnemen van een collega blogger.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

In de tuin doet alles het fantastisch. Ik vertroetel het groen dan ook als mijn eigen kindjes. Binnenkort blauwe bessen uit eigen tuin.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber wilde haar lange haren afknippen. We stuurden kapsel plaatjes naar elkaar.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte eerder al dit heerlijke hapje. Toast Skagen. Het recept kwam afgelopen week online. Je vindt het hier.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Afgelopen week tekende ik best veel kleine krabbeltjes. Af en toe even een momentje.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Theetje drinken bij vriendin Martha. Die heeft een gezellig overkapt tuinbankje.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte vast een checklist voor ons tripje. De damespuber en ik vertrekken deze week voor een paar dagen naar Toscane.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Lunchtijd! Ik had nog wat parelcouscous en gegrilde groenten over van de avond daarvoor. Beetje sweet chili en feta erover. YUM!

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik heb zo extreem veel wasgoed en vooral handdoeken dat is echt absurd en slecht voor het milieu. Nu hebben we allemaal een knijper en weten van wie welke handdoek is. Als je hem nog een keer wilt gebruiken is het tenminste duidelijk. Scheelt enorm!

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Naar aanleiding van mijn moestuinier project in blik kreeg ik dit blik. Ik heb nog steeds stekjes dus staan er nu paprika planten in.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber ging naar de kapper en het haar ging kort. Ze heeft nu een lange boblijn. Staat haar superleuk. Mocht natuurlijk weer geen foto maken.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Als tegenprestatie dat ik haar naar de kapper bracht, ging ze met mij even mee naar de kringloop. Ik kocht er een klein werkbankje die enorm goed van pas komt om planten te verpotten en kleine klusjes te doen. En je kunt er van alles in opruimen. In de bovenklep zit ook nog heel veel ruimte. Ik ben er heel blij mee. De mattenklopper. Ik moest er enorm om lachen. Wij kregen er vroeger mee op ons donder of er werd met de mattenklopper gedreigd. Geloof niet dat het ding ooit is gebruikt waar het voor bedoeld is. Ik moest deze hebben. Wie weet komt het nog van pas bij de pubers 😉 En een mooie gres pot waar ik rode pepers in geplant heb.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik keek “Het mooiste meisje van de klas” terug. Ik vond het aangrijpend hoe iemand met zoveel tegenslag nog zo positief in het leven kan staan. Ik heb na de uitzending haar website bezocht.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

De examens zijn voorbij dus de damespuber is overdag nog weleens thuis en kunnen we samen lunchen. Ik maakte een lekker broodje met kipfilet, gekookt eitje, tomaat en avocado.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Mijn kruidentuintje doet het heel erg goed. Kwestie van goed water geven.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

We aten weer orzo met tomaatjes en garnalen.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Als ik de foto’s zie loopt het water mij alweer in de mond. Zo lekker!

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Bij de kapper zag ik dit kapsel. Na de zomer ga ik mijn haar zo kort knippen. In de zomer vind ik het nog wel handig om mijn haar in een knot of staart te doen. Maar als ik het los draag vind ik het té lang worden.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Op blogs van reisbloggers ben ik wat leuke tips aan het verzamelen voor ons tripje naar Toscane. Niet té veel want met dat been van mij komen we toch niet zo ver. Rooftops vind ik altijd een goed idee. Zo heb je een mooi overzicht over de stad. In dit geval Florence . Wij verblijven in een prachtige oude villa. We maken niet al teveel plannen. We gaan in ieder geval naar Fattoria La Vialla waar we aanschuiven voor de lunch en lekker rond gaan kijken. De bedoeling is naar Florence te gaan want de damespuber wil winkelen, parkeert ze mij op een terrasje. En misschien wat roadtripjes met ons Fiatje 500 die we via Sunny Cars geregeld hebben.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik teken niet alleen omdat ik daar zin in heb. Ik teken ook voor het boek waar ik aan werk. Dat wil niet echt vlotten want ik vind dat best een heel lastig project. Een boek is toch heel wat anders dan een website volschrijven. Ik snap nu wel dat schrijvers zich ergens eenzaam opsluiten.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ging op het dakterras moestuinieren. Omdat ik niet zo makkelijk kan lopen en dus niet voor elk wissewasje weer de trap op en af kan, heb ik alles verzameld in een kratje.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik plante maïs, berlotti bonen, courgette….

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Doperwten, capucijners en de tuinbonen die ik al eerder had geplant doen het supergoed. Alleen moet het dakterras nodig eens goed schoongemaakt worden. Misschien een leuk klusje voor de jongenspuber.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Nog meer creatieve uitspattingen…

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik vond nog allemaal oude spulletjes, tijdens het opruimen van de garage, die nog goed van pas kwamen. Het kratje en de windlichtjes kreeg ik ooit en het staat weer super gezellig. De druiven over de natuurlijke overkapping doen het weer geweldig en het ‘dak’ groeit weer mooi dicht en hebben we een heerlijk schaduwrijk plekje in de tuin.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik wilde het hangende tomaten project een beetje upgraden door het een beetje leuk op te hangen. Ik vond nog twee solar lichtjes in macramé hangers. De lichtjes haalde ik eruit want die deden het niet meer en ik deed er potten in. Gaatje aan de onderkant en tomatenplantje erin friemelen.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Geinig hè. Moestuinieren op z’n kop. Het ziet er nu nog een beetje zielig uit, maar ik houd je op de hoogte.

Ik recycle mij suf de laatste tijd. Ongelooflijk hoeveel bruikbare spullen je nog hebt als je even verder kijkt dan je neus lang is. Het is helemaal niet nodig om meteen naar de winkel te sjezen voor iets nieuws.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Broerlief was jarig en ik ging even langs om een drankje te doen. Hij heeft zo’n leuk plekje. Een echt Tiny House waar ik stiekem een beetje jaloers op ben. Ik liet je al eens binnen kijken.  Mijn schoonzus had een heerlijk nieuw drankje Cóctel Español Sensación de la Vainilla (Jumbo). Met veel ijs en sinaasappel schijfjes. Superlekker!

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber had een aanslag gedaan op de overgebleven bloemkoolcouscous en dus moest ik voor de jongenspuber en mijzelf even improviseren. Ik vond nog een courgette in de koelkast en blikjes tomatenblokjes en tonijn heb ik altijd in huis. Zo ook kaas. Dus maakte ik deze gevulde courgette.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

En nog een restje bloemkool couscous erbij. Was lekker!

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

Hoe je bloemkool couscous maakt en of dat lekker is wordt mij regelmatig gevraagd. Dus heb ik afgelopen week wat foto’s gemaakt en hoop ik dat het lukt om komende week het recept met jullie te delen. Je verwacht het niet, maar het is superlekker, makkelijk en je eet ook nog eens heel gezond en koolhydraat arm.

SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

In de persoonlijke column op zondag schreef ik over een huis dat je voor 1 euro kunt kopen op Sardinië. Het lijkt mij wel wat. Hoe en wat lees je in het artikel.  De heerlijke foto bij het artikel maakte ik zelf op Sardinië. Het was destijds de eerste vakantie die ik alleen met de, toen nog kleine kinderen, maakte. Mooie herinneringen!

Dit waren weer de Snapshots van afgelopen week. Ik hoop dat je het leuk vond. Nu ga ik als een speer mijn koffertje pakken en de enorme to do lijst afvinken. Ik wacht altijd tot het laatste moment. Maar ik wilde eerst de jongenspuber de deur uitwerken. Die is naar Berlijn met school. En nu kan ik op mijn gemakje aan de gang. En wat zijn jouw plannen?

ENJOY! your week.

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.