SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS week 19/2018

Wat een heerlijke week was het! Ik heb ultiem genoten van deze vakantieweek. Heerlijk in de tuin gescharreld, veel lekkere dingen gemaakt en gegeten, even tijd voor mijzelf en veel tijd met elkaar en dan dat zomerse weer. Kijk je mee?….

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

De week begon in het ziekenhuis. Ik was opgeroepen voor het bevolkingsonderzoek voor borstkanker. In de ‘tietenbus’ hadden ze iets ontdekt en ik moest voor verder onderzoek naar het ziekenhuis. Eerst weer een mammografie die veel minder pijn deed dan in die verrekte bus en daarna nog een echo. Dokter 1 haalde dokter 2 erbij en dokter twee haalde dokter drie erbij. Ik stierf duizend doden en wilde net een paniekaanval krijgen toen een dokter het verlossende bericht bracht. De foto’s van vijf jaar terug waren binnen en het ‘frummeltje’ dat er zat, zat er vijf jaar terug ook al. Pffffffffffff……. wat een spanning.

Daarna door naar mijn favoriete dokter. De trauma arts voor mijn enkel. Hij was positief verrast hoe het met mij ging. Da’s weer een opsteker. Ik moet nog wel langs een revalidatiearts om op de juiste manier te leren lopen.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Na het ziekenhuis nam Martha mij mee naar een Syrische kennis van haar. Deze mevrouw heeft net een verblijfsvergunning en een woninkje gekregen. Wat een enig mens! Ze had in de tuin radijs zaadjes geplant. Of ik er even naar wilde kijken. Eh…. beetje uitdunnen misschien? Wat een fijne tuin heeft ze en knap hoe goed ze al Nederlands praat.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Het moederdag artikel van de vorige dag werd goed gelezen. Blijkbaar was er vraag naar moederdag cadeau-inspiratie 😉 Je leest het hier terug.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Drie keer in de week train ik in de kleine sportruimte van de fysio. Hoewel ik een pesthekel heb om aan apparaten te ‘trekken’ in de sportschool is het superfijn dat ik weer een beetje kan bewegen. Ik oefen op de loopband, fiets een paar blokjes om en doe wat oefeningen om mijn beenspieren te versterken.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik deelde het recept van de gegrilde groente. Dit is ideaal. Bijna elke week komt er wel zo’n schaal vol veggies uit de oven waar je eindeloos mee kunt variëren. Het recept vind je hier. 

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

’s Avonds flanste ik even een pastaatje in elkaar. Olijfolie, uitje fruiten, knoflook fruiten, 300 gram hoh gehakt, eetlepel tomatenpuree meebakken, twee eetlepels balsamicoazijn mee laten bakken, peper, zout, 1 of 2 blikken tomatenblokjes, italiaanse kruiden en een bouillonblokje. Even pruttelen en de pasta erdoor roeren. En wat vers geraspte Parmesan. YUM!

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik ben dit boek aan het lezen. Altijd even een paar bladzijdes voor het slapengaan. Voor de mensen die mij kennen is dit echt hilarisch. Ik ben namelijk een echte maximalist. Een hamster is niets vergeleken bij mij. Ik ga nog net niet voor hoarder door maar het hangt er om.Ik sleep van alles het huis in en kan maar moeilijk afscheid nemen van spullen. Dit boek is het andere uiterste. Het gaat over minimalisme. Wel inspirerend om te lezen. Dus als ik ergens in het midden eindig zou het perfect zijn. Hier vind je meer info over het boek.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber leerde zich een slag in de rondte voor haar examens die vandaag zijn begonnen. Soms een break om samen met haar broer hun zuurverdiende centen stuk te gooien om wat pubervoer te halen.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Ook welkom 😉 Soms voel ik hier wel voor. Er komen altijd zoveel collectes, straatventers, schoorsteenvegers etc. langs….

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik schreef over medical taping bij hooikoorts en hoe het de damespuber heeft geholpen om bijna hooikoortsvrij haar studieweken voor het examen door te komen. Je leest het hier terug. Deze foto kwam mij op een hoop commentaar te staan. Ik had haar toestemming, maar daar bleken achteraf weer heel wat restrictie’s aan te zitten. Ze filmt mij bijna non stop om al mijn eigenaardigheden, ruzietjes, knuffelaanvallen, aria’s, lachstuipen etc. met haar achterban te delen. Nooit wordt mij om een goedkeuring gevraagd?

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik kwam deze foto tegen. Dit is precies een jaar geleden. Vlak voordat ik viel op Ikaria. Hier stond ik te koken met de beroemde chef van Samos. Wat een feestje was dat! Hier lees je het hele reisverslag van Samos terug.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Mijn vriendin, de kippenmevrouw, komt altijd even voor dat zij aan het werk gaat aanwaaien. Een hoop mensen denken dat het de truck van ENJOY! is, maar dat is dus niet zo. ENJOY! is wel een heel goede klant 😉 Vrijwel elke week staat hier de kip van kiplekker op het menu.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber kreeg ineens enorme trek tussen het studeren door. Ze haalde een kippetje voor de lunch. Vers van het spit. Lekkerder bestaat niet!

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber is gek op orzo. Wij allemaal hier in huize ENJOY! overigens. Dat is alleen bij Appie verkrijgbaar. En laat die nou niet in ons dorp zitten. Eens in de zoveel tijd ga ik naar een nabij gelegen dorp, waar we een aantal spulletjes kopen, die ze niet bij andere supermarkten hebben zoals orzo (DeCecco riso nr. 74), gerookte paprikapoeder, burrata, moelleux, grote garnalen. En vooruit… een reepje voor bij de thee.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

’s Avonds maakte ik voor de damespuber en mij, orzo met maangedroogde tomaatjes en gamba’s. Heerlijk makkelijk gerechtje.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Het recept vind je hier. En een variant met gehaktballetjes hier.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

De jongenspubers was naar zijn vader. Dus aten wij buiten. De jongenspuber wil absoluut niet buiten eten want die heeft een fobie voor beestjes. Geheel en al aan mij te danken want ik ben ook nogal panisch ingesteld.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Met als toetje de absolute favoriet van de damespuber. Moelleux. Deze zijn kant en klaar uit het diepvriesvak van de Appie. Binnen een paar seconden in de magnetron klaar en superlekker!

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik keek deze film Ruth en Alex op Videoland. Best een aardige film.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Wat een heerlijk weer! Ik weer op mijn favoriete plekje onder de druiven overkapping.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Het zal niet lang meer duren voordat het weer dicht gegroeid is.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Tsja…. dat is dan maar zo 😉

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Mijn nieuwe moestuintje gaat goed. De sla, little gem en spinazie komt al op.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Hoe vind je mijn recycling project? Dit oude olieblik met een vijg erin.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

En omdat het zulk lekker weer was mochten ook de komkommer, venkel, aubergine en tomaten naar buiten.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Dit zuurblik van Kesbeke bietste ik ooit bij de visboer. Ik had er een andere bestemming voor, maar dat is er niet van gekomen. Nu komt hij goed van pas voor de komkommerplant. Eigenlijk zou ik ook nog een augurkenplant moeten scoren.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

De pubers waren allebei naar hun vader en Martha kwam gezellig mee eten. Ik maakte Pasta Puttanesca en Griekse yoghurt met blauwe bessen en honing toe.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Daarna keken we een film die ik eerder eens had opgenomen. The Butler. Indrukwekkend mooie film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. En met een mega sterrencast.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Samen met de kippenmevrouw ging ik een pastaatje eten bij Mimosa. Altijd hetzelfde voor mij Tortellini alla panna. Ik besef mij nu ineens dat ik wel heel veel pasta heb gegeten.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik kocht een paar kleurrijke plantjes voor tegen de sombere schaduwmuur.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

En ik maakte toast Skagen. Superlekkere toast met garnalen en dille en een klodder viseitjes. De pubers smulden er ook van. Binnenkort zal ik het recept delen.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Aan het eind van de dag ga ik altijd even van het zonnetje genieten met thee en tijdschriften.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

En als je oude tijdschriften doorbladert dan vind je zomaar je eigen foto terug.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Ik at deze avond alleen en maakte een Captain’s Dinner voor mijzelf. Ik bakte wat ui, knoflook, biologische speklapjes in blokjes, champignons, bruine bonen, kurkuma, peper en zout. Schroeide nog een verschrompelde paprika boven het vuur en sneed er augurken uit eigen tuin, die ik ingemaakt had overheen. Superlekker!

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

De damespuber was weer thuis en dus keken we een aflevering van The Durrells terug die ik opgenomen had. Seizoen drie is nu op BBC te zien. Zo een superleuke serie!

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

De humeurige witte kater vind het allemaal veel te warm en zoekt regelmatig een schuilplaatsje op. We vonden hem hier toen wij op zoek gingen naar de egel die vrijwel naast hem ligt te snurken. Achter de tuinbank ligt een stuk worteldoek. Daarin huist een egel en wij denken zomaar dat er een gezinnetje gesticht gaat worden.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Deze lampionnen kocht ik al een hele tijd terug bij de HEMA, maar ik moest even hulp hebben bij het ophangen. De pubers klommen in de boom.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

En in de pergola. Ik heb ze van de HEMA.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Leuk toch?

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

De jongenspuber had kleding nodig van de H en M en ik kon het niet laten deze leuke kussensloopjes erbij te bestellen. Voor op de tuinbank.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Eindelijk bloeit de blauwe regen!

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Jongenspuber wilde al weken de Enchiladas van Bill Clinton eten. Ik ben de beroerdste niet want dit is superlekker!

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

De jongenspuber kan absoluut niet tegen labels in zijn kleding. Dit is niet zo vreemd. Hele bossen labels zitten er in de boxers van de H en M.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Nog even genieten van de laatste mooie dag van het weekend.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Moederdag! Ik ben zo dankbaar dat ik hun moeder mag zijn. Ontbijt op bed, een lieve kaart en een uitnodiging voor de lunch gister.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Ze verraste mij met een lunch bij Brafoer in Beverwijk. Wat een leuke plek is dit! Die damespuber van mij heeft al oog voor de hotspots. Leuke verrassing want ik was hier zelf nog niet geweest.

SNAPSHOTS week 19/2018 | ENJOY! The Good Life

Zoveel lekkers op de kaart. Ik ging voor de fish and chips. Superlekker!

Dat was de week in fotovlucht. Leuk om samen met jou even terug te kijken. Vandaag is een spannende dag voor de damespuber want de examens beginnen. Om eerlijk te zijn heb ik er zelf ook een beetje buikpijn van. Ik leef met haar mee. Ik ga lekkere dingen maken voor haar, theetjes zetten en stiekem even knuffelen. Daar heeft ze een hekel aan, maar dat kan ze wel gebruiken nu. Heb jij plannen voor deze week?

ENJOY! your week.

 

 

 • Avatar
  Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Leuke week weer! Die toastjes met vis zien er zalig uit!

  mei 14th, 2018 12:59
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Ja haha… die zijn goddelijk! Een Zweeds gerechtje uit een vorig leven 🙂 Binnenkort deel ik het recept.

   mei 16th, 2018 7:52
   Reply
   02
 • Avatar
  robian
  http://robian

  wat een heerlijke gerechtjes komen er weer langs zeg!

  mei 15th, 2018 8:57
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Ben benieuwd of je er iets van gaat maken? Stuur je dan een fotootje?

   mei 16th, 2018 7:51
   Reply
   04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.