SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS WEEK 03/2019

Afgelopen week was voor mij een mèh week. Geen idee waarom. Er kwam helemaal niets uit mijn handen. Nergens zin in, zelfs niet om te bloggen. Het enige wat ik wilde was lang in bed blijven liggen en eindeloos binge watchen. Wat ik dan ook gedaan heb. Soms moet je niet te streng zijn voor jezelf en lekker toegeven aan je mood. En na een weekend Vitamine D opslurpen heb ik er weer zin in. Met nieuwe energie start ik de week weer met de Snapshots! Kijk je mee?

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 12/2017 | ENJOY! The Good Life

Vis marineren voor de Portugese vis. Dit is één van onze favoriete visgerechten. Wij aten er een lekkere salade bij.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Ondertussen maakte ik ook een flinke pan erwtensoep. Een voorraadje om de winter door te komen.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Een pannetje vol voor de volgende dag en een hoop porties voor in de vriezer. Ik vries altijd eten in de zakjes van Ikea in. Dat scheelt een hoop ruimte.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

 

Ik gebruik Siri nooit. Simpelweg omdat ik er niet aan denk. Maar soms bemoeit hij zich spontaan met onze gesprekken. Daarom gaf ik hem opdracht maar eens een liedje voor ons te zingen.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

In de ban van de Marie Kondo. Op Netflix is deze serie te zien en mijn handen jeuken om rigoreus op te gaan ruimen. Ik moet geduld hebben want het is wel handig als ik dan kan lopen en de opgeruimde spullen meteen weg kan brengen naar het grof vuil en de kringloop. Ik las dat men in Australië de hoeveelheid afgedankte spullen niet meer kan verwerken door de Netflix serie 🙂

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Zo zonde! Ik kreeg van De Voedingstuin met kerst dit DIY kwak cakeje van LEEV. Helaas had ik de oven per ongeluk op de verkeerde stand gezet en had ik een verkoolde kwarkcake. Was op zich superlekker, maar de korst kon je niet eten. Al met al niet erg appetijtelijk.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

We bestelden een nieuwe mega fles anti-geel haar shampoo. Dit vinden wij de beste shampoo om geel haar te voorkomen. De damespuber gebruikt het vaak puur want die vind een grijze gloed over haar blonde haar mooi. Ik doe meestal een drupje door mijn gebruikelijke shampoo. Ik bestelde online een liter flacon voor € 10,90.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Fotograferen is iets wat ik graag doe, maar het licht in huis is in dit jaargetijde niet voldoende om mooie foto’s te kunnen maken. Ik probeerde wel wat, maar alles verdween in de prullenbak.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Mijn zus zat afgelopen 5 weken in Zweden. We hadden af en toe contact met elkaar en ze stuurde jaloersmakende plaatjes. En ze tipte mij deze Zweedse blogster. Prachtige filmpjes!

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Op tafel dansen is uit den boze, maar voor dit schatje maken wij graag uitzonderingen. Dit is kleine Marley mijn bonus kleindochter. Jawel, ik ben oma. Als haar moeder roept dat ze bij oma komt kijk ik haar vernietigend aan. Ik voel mij nog lang geen oma! (hoewel, soms wel ;)). Het is altijd feest als zij er is. Altijd vrolijk en zo bijzonder om haar in ons midden te hebben. Wij zijn allemaal verliefd op haar, zelfs de jongenspuber.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

En de damespuber en haar grote zus kookten samen deze gezonde ovenschotel van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas en mozzarella. Superlekker!

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Bolletjestijd! I love it.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

 

 

We hebben Siri ontdekt 🙂

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Pubers zijn rare wezens. Ze liggen op de gekste manieren op hun telefoon te koekeloeren. En ze worden zo groot dat er meteen een heel lijf dwars door de kamer ligt.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Citroenplantjes aan het kweken van citroen pitjes. Het lukt heel goed. Binnenkort zal ik het met jullie delen hoe je dat doet.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Eindelijk zijn wij begonnen aan The Bridge op Netflix. Het leek mij altijd veel te eng. Nu kijk ik samen met de pubers. Alleen is er een puber, ik noem geen namen, die na het kijken hiervan doodsbang wordt. Gordijnen worden hermetisch gesloten, niet meer naar het toilet durven of alleen naar boven. Maar toch blijven kijken. Deze puber is genetisch belast want ik herken dit zo. Tot voor kort durfde ik nog geen thriller te kijken. Geweldig goede serie overigens.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Lunch gerechtje! Van de avond ervoor had ik nog spruitjes over. Die deed ik nu in een ovenvast schaaltje. Van het weekend had ik nog brie over. Die deed ik eroverheen. En daarover wat verkruimelde walnoten. Peper en zout. En een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 175 (hetelucht) graden. Superlekker! #nowaste

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Jammer dat deze foto’s van een prachtige rondreis door USA niet digitaal zijn. Twintig jaar geleden wisten we nog niet van het bestaan. Ik probeer de foto’s nu te fotograferen en nieuw leven in te blazen. Daardoor kan ik ze nog wat bewerken en misschien maak ik er nog wel een blogpost van. Eén van de mooiste reizen als je het mij vraagt en nog een droomwens om met de pubers te doen.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Ik ben gek op stekken en pitjes uit fruit planten. Ben altijd zo benieuwd wat daar van komt. Dit is mijn lantaarnplantje dat ik stekte. Gelukt! Er komen worteltjes aan.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Het weekend was het prachtig weer. Ik ben met mijn pootje omhoog lekker in een stoeltje in een zonnig hoekje van de tuin gekropen. De zon op je huid doet wonderen voor je gemoed.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Kijk mij nou! Ik ‘loop’ weer. Het gaat eindelijk heel goed met mijn enkel. Hoewel ik voorlopig nog wel in het gips zit gaat het lopen stukken beter dan alle voorgaande keren dat ik geopereerd ben. Zal vier keer dan scheepsrecht zijn? Ik ga er wel van uit want het voelt goed!

En hoe fijn dat de damespuber haar rijbewijs heeft gehaald. Die tufte mij naar het strand van Egmond. Even frisse zeelucht opsnuiven. De jongenspuber ook mee en gezellig even ertussenuit.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Wat een kadootje zo’n dagje en we werden verrast door een prachtige sunset.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Natuurlijk met thee en warme chocolademelk en….

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Taartjes voor de pubers. Ik bedankte. Zondigen doe ik alleen in heel uitzonderlijke gevallen. Als ik echt weet dat het de moeite waard is.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

‘Ouderwetse’ fotoboeken zijn zo leuk. De pubers zie ik er ook regelmatig in bladeren. Ze lachen zich krom om hoe wij er toen uitzagen. En terecht 🙂

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

Een vriendin van mij was jarig en ze trakteerde taart. Kijk, hiervoor zondig ik graag. Gebak van De Roset. Mijn lievelings patisserie uit Castricum.

SNAPSHOTS WEEK 03/2019 | ENJOY! The Good Life

En ik mocht mee eten. Haar man heeft Indonesische roots dus er was heerlijke Rendang gemaakt. Een tafel vol gezelligheid en heerlijkheden. Kortom feest!

En zo eindigde een heerlijk weekend. Hebben jullie ook een fijn weekend gehad? Deze week hoop ik dat ik de energie vast kan houden en weer lekker in het blog ritme kom. Dat is wat ik het liefst doe. Hebben jullie leuke plannen?

ENJOY! The Good Life

 

 

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl
 • Avatar
  lieven
  http://gipspootje.

  hey josé, veel sterkte en goeie moed met jou gipsvoetje ik steun jou hou je goed he . ps kan je nog een paar foto’s van jou mooi gipspootje uploaden hier op jou blog je ziet er knap uit met jou gipspootje , misschien een foto ook van jou teentjes uit het gips liefs dikke knuffel van lieven xxxx.

  januari 26th, 2019 16:06
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.