SNAPSHOTS 19/2017

mei 16, 2017 | Snapshots

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

SNAPSHOTS 19/2017

Mijn week begon deze week heel goed. Ik mocht voor de campagne #ILOVEGRIEKENLAND, van het Grieks Verkeersbureau, op perstrip naar Samos en Ikaria. Het hoofddoel was Ikaria. Daar zou ik onder andere gaan uitzoeken waarom de mensen daar zo bovengemiddeld oud worden. Ikaria behoort tot één van de 5 Blue Zones ter wereld. Mensen in deze zones worden met gemak 100 jaar! Voor het eerst in mijn leven zou ik helemaal alleen rondreizen. Ik vond het eigenlijk wel een heel leuke uitdaging. Ik spreek in verleden tijd want mijn waanzinnig mooie reis werd abrupt beëindigd. Lees maar mee wat er gebeurde…..

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

De maandag voor ik vertrok bakte ik nog een carrot cake voor de damespuber zodat zij wat lekkers had voor haar logees. Dit is een superlekkere taart waarvan ik binnenkort het recept met jullie zal delen.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Dinsdagochtend vroeg vertrok ik vanaf Schiphol naar Samos met TUI. Was nog een gedoe want ik was mijn telefoon vergeten. Vriendin C. die mij naar Schiphol had gebracht was zo lief hem thuis op te halen en alsnog naar mij te brengen. Dat lukte allemaal net op tijd en haalde ik nog mijn vlucht.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ben niet zo’n fan van vliegen maar vind het wel iets fascinerends.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

De kust van Samos.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik was blij dat ik het vliegtuig uit mocht. We hadden angstige minuten in het toestel. Door de wind kon het toestel op het laatste moment niet landen en moest een doorstart maken. Scherp omhoog om de bergen niet te raken. En toen een nieuwe poging…. Ik dacht echt dat het mijn laatste minuten waren. Maar uiteindelijk veilig aan de grond. Knap werk!

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Op de luchthaven haalde ik mijn auto op die voor mij klaarstond. Kon ik makkelijk het eiland ontdekken.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik ging naar mijn hotel waar ik tijdens mijn verblijf op Samos mocht logeren. Het Doryssa Seaside Resort. Een chique de friemel hotel waar je helemaal in de watten gelegd wordt. En dit was mijn uitzicht vanuit mijn kamer. Een heel goed begin.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik kon net even mijn koffer neerknallen en iets luchtigs aantrekken want er werd op mij gewacht. Ik ging samen met iemand van het eiland naar Koumaradei, een bergdorp even buiten Pythagorion waar keramiek gemaakt wordt en waar het restaurant Panorama gevestigd is, waar je een geweldig uitzicht hebt. Hier mocht ik meekijken in de keuken en een hele berg traditionele hapjes proeven. Superlieve mensen en heerlijk eten.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Een beetje moe van de reis. Lekker wijntje en goed eten zorgen weer voor energie. Met de keukengodinnen van Panorama.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Na een snelle opfrisbeurt werd ik uit het hotel opgehaald voor een bezoek aan Pythagorion. Een wandeling door de stad met wat vertegenwoordigers van de stad. Daarna werd ik in het restaurant van Vaggelis Bilibas gedropt. In zijn restaurant Aphrodite ging ik met hem koken. Dat had ik niet verwacht maar een superleuke verrassing.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Hij gooide mij in het diepe en ik maakte samen met hem twee gerechten van de kaart. Het flamberen liet hij graag aan mij over.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik maakte dit kipgerecht.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Kip, geflambeerd met amaretto, room en amandelen. Afgemaakt met granaatappel, korenbloem en rijst. YUM!

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Het andere gerecht met orsa (soort risotto) en grote gamba’s

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Prachtig gepresenteerd!

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk ging ik samen met Vaggelis proeven. Later schoven er nog andere gasten aan. Heerlijk buiten eten met wijn van Samos. Wat een leven!

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Het was nog lang gezellig 🙂

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Op deze zwoele avond onder de sinaasappelbomen.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

De volgende morgen moest ik alweer vroeg klaar staan want samen met een gids ging ik het eiland verkennen. Eerst naar de hoofdstad. Samos stad.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Daarna een prachtige tocht door de bergen. Samos is een groen eiland en je waant je af en toe in Zwitserland. Op weg naar een heel pittoresk bergdorpje Manolates.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Daarna naar het charmante plaatsje aan zee Kokkari. Dit is een behoorlijk toeristische trekpleister maar in deze periode van het jaar heel gemoedelijk.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

In dit dorpje vind je alle bekende plaatjes uit de reisgidsen.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Daarna door naar de stad Karlovasi. Hier werd ik verwacht bij de onderburgemeester van Samos en zijn staf. Het hele eiland was op de hoogte van mijn komst. Zelfs de radiozender besteedde aandacht aan die mevrouw uit Nederland. Overal waar ik kwam moest ik even handjes schudden met vertegenwoordigers van steden en dorpen. Hilarisch.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Zo fijn om een auto te hebben op het eiland. Dan ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. De huurauto die ik had, was beschikbaar gesteld door Enterprise rent a cars

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Heerlijk relaxt lunchen samen met Virginia, de Frans-Griekse gids in Marrathokampos Bay in Votsalakia. Natuurlijk met tzatziki, Griekse salade en inktvis. Mijn favoriete Griekse maaltijd. Het was een leuke dag. De hele dag in mijn mobiel het eiland over gereden en onderweg vertelde de gids van alles en nog wat over Samos.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

’s Avonds at ik in mijn hotel een simpele Griekse salade met een fijne Samos wijn. Lekker buiten eten!

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Om tien uur ’s ochtends werd ik de volgende dag alweer in het wijnmuseum in Samos verwacht. Hier kreeg ik een snelle rondleiding. Samos staat bekend om zijn zoete witte wijnen. Ik hou daar zelf normaal gesproken niet van maar deze van Samos zijn echt heerlijk. Ik had weinig tijd in het museum want werd bij de burgemeester verwacht. Daar eenmaal aangekomen was de goede man naar een ‘spoedje’. Voor mij geen punt want al die poppenkast hoeft voor mij niet zo. Ik ben daarna op mijn gemakje de auto in gaan leveren en langzaam aan naar de haven gegaan, waar mijn boot zou vertrekken naar Ikaria.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Met de “Nissos Mykonos” van Hellenic Seas ging ik naar Ikaria. Dé bestemming waar ik al zo lang naar uitkeek. Een overtocht van ongeveer drie en een half uur.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Aan boord besprak ik met een dame van het verkeersbureau van Ikaria wat de belangrijkste hotspots, restaurants etc. waren op het eiland. Afgelopen zondag was er ook een traditioneel feest op het eiland dat perfect zou zijn om in het artikel over Ikaria op te nemen en waar ik de mensen van het eiland kon ontmoeten en interviewen over de Blue Zones.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

De rest van de reis genoot ik van het uitzicht en kon ik ondertussen wat foto’s uitzoeken en bewerken van Samos.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

De laatste haven voor Ikaria. De eilanden Fourni.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Bij aankomst stond mijn auto klaar en wachtte mij een heftige autotocht van ruim een uur door de bergen. De auto was een oud beestje en de wegen heel slecht, smal en stijl. Behoorlijk afzien en ik heb menig schietgebedje gedaan. Maar toen ik eenmaal bij mijn hotel was kon ik relaxen en een beetje voorbereiden en nog wat foto’s uitsorteren.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

’s Avonds ben ik naar een dorpje verder gereden, waar een geweldig restaurantje zat, Popi’s, van een dametje dat heerlijke gerechten maakt van de groente die uit haar tuin komen. Heel bijzonder en heerlijk. Wijn erbij. Genieten!

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

En de zon ging onder op mijn eerste dag op Ikaria. Wat een bijzonder eiland. In niets vergelijkbaar met Samos. Ongerept, heel ruig en de mensen, heel bijzonder en verre van toeristisch.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Na een nachtje slapen, fijn ontbijten in de tuin van mijn hotel waar ik volgens mij de enige gast was. Ook al ben ik in mijn upje…. Ik geniet als een malle en vind dit een enorm avontuur.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Na het ontbijt stap ik rond het middaguur in de auto om naar de andere kant van het eiland te gaan om de “Seychelles” te gaan bezoeken. Dit is een adembenemend mooi strand. Ik moet wel weer de enorme bergtoppen trotseren. Het heeft iets unheimisch want ik kom op de weg vrijwel niemand tegen, de wegen zijn, op een paar kilometer na heel slecht, stijl en ik moet oppassen voor de rotsblokken die op de wegen liggen.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

En de geiten…..

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Maar de uitzichten zijn adembenemend mooi. Een eiland van contrasten. De noordzijde heel groen en de zuidkant heel rotsachtig en ruig.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Tsja…. en dan komen we bij mijn laatste foto van Ikaria. Onderweg naar het strand werden de wegen zo slecht en stijl dat ik mij afvroeg of ik wel goed reed. Onderweg, in de middle of nowhere,  kwam ik een jonge vrouw tegen en vroeg haar de weg…. Ze bleek Nederlandse en zonder vervoer. We besloten samen verder te gaan. Iets was mijn redding bleek te zijn…. Omdat ik inderdaad verkeerd gereden was moest ik de onmogelijke weg uitrijden om te kunnen draaien en kwamen we bij een verlaten haventje terecht. Dit was zo’n prachtige en desolate plek dat ik hier wel foto’s moést maken. En samen genoten wij van al die schoonheid.

Echter toen ik terugliep naar de auto gleed ik weg en kwam ongelukkig terecht. Ik zag meteen dat het foute boel was want mijn been stond in een vreemde positie bij mijn enkel en knie. Machteld, mijn nieuw verworven reisgenote, is hulp gaan zoeken en vond een meneer die daar aan zijn bootje bezig was. Die ging op zijn dooie gemakje een dokter halen. Na een voor mij eindeloze tijd kwam die eindelijk. Bleek niet echt een huisarts maar een jonge vent die in het leger medische hulp verleend had. Volgens hem had ik mijn enkel verstuikt. Om een lang verhaal kort te maken heb ik er bijna vijf uur over gedaan om in het ziekenhuis te komen. Per ambulance was het onmogelijk dus ben ik uiteindelijk met een taxi naar het ziekenhuis vervoerd.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik kwam in een heel klein en oud ziekenhuis terecht waar foto’s gemaakt werden en waar bleek dat ik mijn enkel en onderbeen gebroken had. En de banden van mijn knie gescheurd of uitgerekt. Dat is nog steeds niet helemaal duidelijk.

De medische zorg in het ziekenhuis op Ikaria was minimaal en er kon daar ook niet geopereerd worden. Ook moest er een MRI van mijn knie gemaakt worden.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik werd opgenomen in het ziekenhuis in afwachting van evacuatie van het eiland. Ondanks de omstandigheden, de pijn en alles was het uitzicht vanuit mijn kamer bijzonder mooi. Over de zee en de eilanden.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Er was vrijwel geen verzorging. Geen drinken, er werd wat te eten gebracht maar dat was van een ondefinieerbare substantie en verder werden mijn wonden niet verzorgt en ik ook niet. Duidelijk was dat ik hier zo snel mogelijk weg moest zien te komen. Wat nog niet zo makkelijk was. Een boot vaart niet regulier en daarnaast kan ik alleen liggend vervoerd worden.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Uiteindelijk ben ik de volgende dag met een ambulance jet naar Athene gevlogen. De weg naar het kleine vliegveldje in Ikaria was de hel. De wegen zijn hier zo slecht en hobbelig. Elke beweging in het been is zo pijnlijk.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Ik was blij dat ik eindelijk het vliegtuigje bereikt had en het eiland kon verlaten.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Best een avontuur! Ik probeerde de moed er maar in te houden. Selfie van de patiënt.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Dag bijzonder Ikaria. Ik heb niet echt van je kunnen genieten…..

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Op Athene werd ik door een ambulance opgewacht die mij naar het ziekenhuis bracht.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

In Athene ben ik in goede handen en in een fantastisch privé ziekenhuis terecht gekomen. Helaas kon de dokter alleen vaststellen dat ik geopereerd moet worden en dat moet dan in Nederland gebeuren.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

En sindsdien lig ik dus hier in Athene te wachten tot ik naar Nederland overgebracht kan worden. Eerst moest er plek zijn in een ziekenhuis omdat ik in quarantaine moet, in een NL ziekenhuis, in verband met het MRSA virus. Nu is er plek in een ziekenhuis maar is er geen vlucht beschikbaar waar ik met een brancard mee kan.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

En dus slijt ik mijn dagen met mij te irriteren aan een kunstwerk dat scheef aan de muur hangt.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Tot het mij te gek werd en ik aan de arts vroeg of hij het alsjeblieft recht wilde hangen. Hij lachte mij hartelijke uit. Of ik dacht dat hij als arts zoveel geleerd had om schilderijen recht te hangen. Tja….. je bent controlfreak of je bent het niet…..

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Een vriendin tipte mij om met het verplegend personeel via Google Translatie te communiceren want ik kwam erachter dat het lijkt of ze engels begrijpen maar dat ze veel niet begrijpen en dan maar ‘Yes’ zeggen uit beleefdheid. Dit werkt prima. Zorgde wel voor grote hilariteit.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

En ik heb mijn laptop weer terug, wifi op mijn laptop en kan weer wat doen, zoals deze Snapshots maken. Dan gaat de tijd wat sneller. Verder heb ik een vrijwel open verbinding met NL via Whapbellen en FaceTime.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Moederdag! De damespuber had een kaart in mijn koffer gedaan omdat ik met moederdag niet thuis zou zijn. Hier in het ziekenhuis is deze extra welkom. Een beetje thuis in het verre Athene.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

En ik kreeg van het ziekenhuis een fleurtje. Geen idee wat er op het kaartje staat…..

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Er wordt hier heel goed voor mij gezorgd. En ik slijt mijn dagen met wachten tot ik naar Nederland kan en leef van maaltijd naar maaltijd. Het eten is hier superlekker!

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Kijk maar….. bordje leeg.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Balletjes van de grill met lekkere pasta. Zo kan ik de rest van deze blog wel vullen. Jammer dat ik de knappe doktoren hier niet kan gaan fotograferen maar als het nog erg lang gaat duren ga ik maar elke dag vragen of ik met ze op de foto mag. Ik ben toch al die rare blonde patiënte uit Hollandia.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Uiteindelijk kreeg ik nog een berichtje van Machteld. Zij was naar de Seychellen geweest waar wij naar op weg waren en stuurde mij, op mijn verzoek deze foto. Zo ben ik er toch nog even geweest. Verder heb ik begrepen dat ik hier nog wel even moet verblijven en ga proberen de draad van het bloggen weer een beetje op te pikken.

Een vreemd en wat later Snapshot overzicht dan normaal. Je snapt nu waarom 😉 Geniet van je week en leuk als jullie wat berichtjes voor mij achterlaten. Daar fleur ik vast een beetje van op.

At this moment not ENJOYing the Good Life…..

 

 

 

 

 

 

Zuurdesem suikerbrood

Zuurdesem suikerbrood

Zuurdesem brood bakken is een van mijn grote passies. Ooit aangestoken door Made by Ellen. Haar hysterische enthousiasme over zuurdesembrood begreep ik eigenlijk niet zo goed totdat ik ook een poging waagde mijn eigen zuurdesembrood te bakken. Dan ben je verkocht! Na...

Lees meer
Piet Jonker, Abcoude. Hier kom je ogen tekort!

Piet Jonker, Abcoude. Hier kom je ogen tekort!

Al eindeloos lang stond een bezoek aan Piet Jonker in Abcoude hoog op het lijstje met leuke uitstapjes. Het kwam er maar niet van. Als groot fan van het televisieprogramma 'Van onschatbare waarde' zie ik elke week Bas Jonker in zijn praalkamer voorbij komen en op...

Lees meer
Mamma Peppino, knus restaurant in Alkmaar

Mamma Peppino, knus restaurant in Alkmaar

Als fervent snavelaar, laat ik mij graag verrassen. Een vriendin nam mij mee op sleep naar een restaurant waar ik nog niet eerder van gehoord had, laat staan geweest ben. Blijer kun je mij niet maken! Ik wentel mij graag in een nieuwe culinaire aangelegenheid. Op naar...

Lees meer
Favoriete geuren van Yodeyma

Favoriete geuren van Yodeyma

Tot voor kort bestonden er voor mij maar twee lievelingsgeuren. De Eau de Toilette van Chanel, Coco Mademoiselle en Chloé. Ik heb weleens een uitstapje gemaakt naar een andere geur, maar dat was altijd een teleurstelling en dan zit je met zo'n dure fles die je dan...

Lees meer
Mosterdsoep met avocado, champignon toast

Mosterdsoep met avocado, champignon toast

Het is herfst, de bladeren verkleuren in prachtige warme- en diepe tinten en binnenkort laten alle bomen hun blad vallen. Dat is ook de tijd dat ik weer verlang naar stoofschotels, stamppotten, suddervlees en soepen. Heerlijk als lunch, tussendoortje of lichte...

Lees meer
Het Arsenaal, Naarden

Het Arsenaal, Naarden

Bezoek voor een uitstapje eens een minder voor de hand liggende, kleinere stad. Zoals Naarden. Een prachtig bewaarde vestingstad in het Gooi. Ik schreef eerder al eens over wat Naarden te bieden heeft. Met enige regelmaat kom ik in pittoreske stadje omdat mijn...

Lees meer
Opgemaakt september 2023

Opgemaakt september 2023

Een van de rubrieken die altijd goed gelezen wordt, is die van de producten die ik opgemaakt heb. Het is alweer even geleden dus heb ik de opgemaakte producten weer eens verzameld. Ik ben benieuwd of er producten bij zitten die jij ook gebruikt of dat dit overzicht je...

Lees meer
Salade Niçoise

Salade Niçoise

Nu we ineens weer heerlijk nazomerweer hebben, gaan we nog niet aan de stamppotten en stoofschotels. Als het warm is, eet ik het liefst een lichte maaltijd. Een salade met een kopje soep of met stokbrood en wat lekkere smeersels. Een van mijn favoriete salades is...

Lees meer
Fête de la Nature – Zaterdag 2-9-2023 – Uitgeest

Fête de la Nature – Zaterdag 2-9-2023 – Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus. Sinds ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest, beleef ik een paar keer per week ware geluksmomentjes. Een club...

Lees meer
Roadtrip langs de westkust van Zweden

Roadtrip langs de westkust van Zweden

We zijn net terug van een roadtrip langs de westkust van Zweden en Denemarken. De koffers zijn uitgepakt, de was hangt aan de lijn en de eerste nacht in ons eigen bed is een feit. Wat hebben wij, mijn zoon Finn(20) en ik, een geweldige reis gemaakt! Eentje om voor...

Lees meer
Risotto met courgette, citroen, ham en pesto.

Risotto met courgette, citroen, ham en pesto.

Wat eten we vandaag, is de vraag van de dag. Zuchtend laat ik de recepten door mijn hoofd flippen. Orzo met tomaatjes en garnalen, quiche met gorgonzola en peer, zalm met dille, citroen saus.... Hoewel allemaal heel lekker, ben ik op zoek naar iets anders. Ik duik de...

Lees meer
Date ervaring via Breeze

Date ervaring via Breeze

Daten, het kan heel leuk zijn, maar veel vaker is het dateleed. Hier op ENJOY! vind je een aantal van mijn ervaringen. Tijdens een gezellige teambarbecue kwam het onderwerp ter sprake en de jonge honden wilden van mij weten of ik weleens op date ging of een date app...

Lees meer
DIY: Botanische wandbordjes

DIY: Botanische wandbordjes

  DIY: Botanische wandbordjes Het wandbord in de huiskamer is omgetoverd tot een 'botanisch gebeuren'. En daar horen nog een paar leuke items bij. Hét moment om zelf te gaan freubelen. Klei, bloemen, kruiden, verf en vieze handen. Ik hou ervan! Wat ik in...

Lees meer
Egel in de tuin? Do’s and don’ts.

Egel in de tuin? Do’s and don’ts.

Al een aantal jaar hebben wij een egeltje in de tuin. Meestal laat hij/zij zich niet zien, maar horen wij eigenaardige geluiden of geritsel uit de struiken komen. Dit jaar laat de egel van zich horen door ongegeneerde schurk geluiden te maken. En dat maakt mij toch...

Lees meer
Landgoed Rorik, Beverwijk

Landgoed Rorik, Beverwijk

Je kunt mij niet blijer maken dan met nieuwe plekjes om lekker te snavelen, taartjes te eten, eropuit te gaan etc. Ik heb er al heel wat ontdekt en die pareltjes deel ik graag op ENJOY!. Niet zelden ontvang ik een berichtje met de vraag of ik nog een leuk restaurant...

Lees meer
Vlierbloesemsiroop maak je makkelijk zelf

Vlierbloesemsiroop maak je makkelijk zelf

Vlierbloesem staat momenteel volop in bloei. Laat dit niet ongemerkt aan je voorbij gaan want je maakt er de lekkerste limonadesiroop van voor de zomer. Het enige wat je hoeft te doen, is goed om je heen kijken waar de vlierbloesems groeien. In het park, in bermen of...

Lees meer
Lunchtime: Broodje Serrano ham met hüttenkäse

Lunchtime: Broodje Serrano ham met hüttenkäse

Voor de lunch zul je mij niet snel betrappen op het eten van een simpele bruine boterham met kaas. Hoewel dat best lekker kan zijn op zijn tijd met een lekker lik mosterd erover, is het niet iets waar ik warm van word. Veel liever eet ik leftovers van het de avond...

Lees meer
De blauwe bloemenregen die Wisteria heet

De blauwe bloemenregen die Wisteria heet

Mei is de maand dat het blauwe bloemen regent. De blauwe bloemenregen die Wisteria heet. Tegen menig gevel zie je de Wisteria, ofwel blauweregen, uitbundig bloeien. Enorme trossen, blauwe bloemen vallen naar beneden als een zacht, zoet geurende waterval. Sinds ik...

Lees meer
Makkelijke rabarbercake

Makkelijke rabarbercake

Eén van de eerste dingen die geoogst kunnen worden in een moestuin is rabarber. Qua plant een favoriet met zijn enorme, diepgroene bladeren, prachtige bladnerven en rood/roze stelen. Je kunt rabarber oogsten van april tot de langste dag (21 juni). Daarna kun je beter...

Lees meer
Theetuin Overleek, lunch, taart en varen.

Theetuin Overleek, lunch, taart en varen.

Midden in Waterland, net buiten Monnickendam, ligt Theetuin Overleek. Vanaf het water, tijdens een tochtje in een fluisterboot, zijn wij al eens aangemeerd bij dit ontzettend leuke plekje. Onlangs moesten wij in Monnickendam zijn en omdat we graag ritjes combineren,...

Lees meer
Vorstelijk wandelen op landgoed Duin en Kruidberg

Vorstelijk wandelen op landgoed Duin en Kruidberg

Niets fijner om even de benen te strekken in de natuur. Frisse lucht en je hoofd leegmaken, doet wonderen voor de geest. En ben je in goed gezelschap? Dan kom je tijdens het wandelen vaak tot mooie gesprekken. Een mooie plek voor dit alles, is het prachtige landgoed...

Lees meer
Deze energie bespaartips kunnen helpen!

Deze energie bespaartips kunnen helpen!

Elk nadeel heeft zijn voordeel, is een gevleugelde uitspraak van Cruijff. En dat gaat zeker op in deze tijd van torenhoge energiekosten. Voor veel gezinnen en bedrijven een drama, maar het heeft ons wel geleerd om beter met energie om te gaan. Of laat ik het bij...

Lees meer
Mallorca, favoriete bestemming van ENJOY!

Mallorca, favoriete bestemming van ENJOY!

Maart is steevast de maand om vakantieplannen te gaan maken. Op ENJOY! vind je veel reisinformatie. De mooiste plekjes, de leukste tips en wat je zeker niet mag missen. Eén van onze favorieten is Mallorca. Je hebt hier al eerder mooie reistips van voorbij zien komen...

Lees meer
Biefstuk Stroganoff

Biefstuk Stroganoff

Diep in de vorige eeuw was mijn favoriete restaurant Contra '73 in de Camperstraat in Amsterdam. Dit restaurant werd gerund door twee homo mannen. De mannenliefde was in die tijd nogal bijzonder en stond garant voor vertier. In Contra '73, was het gezellig, gebeurde...

Lees meer
Narcissen bundel

Narcissen bundel

Het is weer de tijd van de tulpen, narcissen, amaryllis, hyacinten en andere bloembollen. Een heerlijk moment. Niet alleen zijn het mijn favoriete bloemen, het is ook een voorbode voor de lente. In de sombere maanden januari en februari brengen ze kleur en geur in...

Lees meer
ENJOY! The Second Life, voor de mooiste schatten

ENJOY! The Second Life, voor de mooiste schatten

Voor wie ENJOY! The Good Life op Instagram volgt, heeft al regelmatig items voorbij zien komen die op het verwonder- en verkoopaccount ENJOY! The Second Life verkocht worden. Voor wie niet op Instagram 'zit' of meer wil weten over het hoe en waarom, vertel ik er hier...

Lees meer
Wunderkammer Verwondering 1601, Schoorl

Wunderkammer Verwondering 1601, Schoorl

Het meest bijzondere uitstapje van het afgelopen jaar is toch wel mijn bezoek aan de Wunderkammer Verwondering 1601 in Schoorl. Midden in het Noord-Hollandse dorp Schoorl staat naast de grote kerk, het kleinste en oudste raadhuisje van Nederland. Hier bevindt zich de...

Lees meer
Franse kip in wijn / Coq au Vin, weer zo’n klassieker!

Franse kip in wijn / Coq au Vin, weer zo’n klassieker!

Steeds vaker wil ik klassieke gerechten op tafel, ook als ik buiten de deur eet, zoals bijvoorbeeld bij Café de Klepel (escargots!). De hypes en liflafjes laat ik graag voor wat ze zijn. Echt comfort food zoals hachee, boeuf Bourgignon. Gerechten die op de kaart staan...

Lees meer
Eton Mess, 3x anders

Eton Mess, 3x anders

Nagerechten laat ik graag aan mij voorbij gaan, maar Eton Mess kan ik niet weerstaan. Het is ook een nagerecht wat ik mijn gasten graag voorzet. Het is makkelijk te maken, ondanks zijn 'messy' uiterlijk toch feestelijk, maar bovenal is het gewoon heel erg lekker....

Lees meer
Lekker lunchen: The Lobby, Nesplein Amsterdam

Lekker lunchen: The Lobby, Nesplein Amsterdam

Amsterdam telt een aantal favoriete plekjes om te lunchen. Zo gaan wij graag naar Gartine, Buffet van Odette of Café de Klepel. Sinds kort is daar een nieuwe favoriet bij; The Lobby, Nesplein in Amsterdam. Hartje centrum, in een zijstraat van de Dam, vind je dit...

Lees meer
Vintage tafelkleden

Vintage tafelkleden

Voor iemand als ik, die gek is op het verzamelen van mooi serviesgoed, is het feestelijk dekken van de tafel een must. Niet dat ik dat op doordeweekse dagen heel uitgebreid doe, maar er gaat hier wel altijd een tafelkleed op tafel en we eten aan tafel. Omdat we dat...

Lees meer
Fabrique des Lumières, Amsterdam

Fabrique des Lumières, Amsterdam

In deze tijd van het jaar gaat overal de verlichting aan voor de feestdagen. Dat is feestelijk en gezellig in de donkere dagen voor kerst. Fabrique des Lumières Amsterdam gooit daar nog een schepje bovenop met immense exposities van klassieke, moderne en hedendaagse...

Lees meer
Quiche met gorgonzola, peer en katenspek

Quiche met gorgonzola, peer en katenspek

Als iets een goddelijke combinatie is, dan is het gorgonzola, peer, katenspek en crème fraîche. Een heel ongebruikelijke combinatie misschien, maar geloof mij, deze is verslavend lekker. Al honderden keren hebben wij de heerlijke pasta met peertje en gorgonzola, ons...

Lees meer
Kefalonia, een Grieks droomeiland

Kefalonia, een Grieks droomeiland

Afgelopen voorjaar zijn we dan eindelijk naar het Griekse eiland Kefalonia geweest. Een eiland wat al een behoorlijke tijd bovenaan mijn reislijstje stond. Zoonlief had nog een tripje tegoed, na het behalen van zijn middelbare schooldiploma en dochterlief wilde ook...

Lees meer
Binnenkijken bij Nicoline Beerkens

Binnenkijken bij Nicoline Beerkens

Als je veel op Instagram rondsneupt, zoals ik, dan kom je nogal eens iets tegen. Niet alleen slurp ik food- en vintage inspiratie op. Ook volg ik graag de accounts van Funda, makelaars, droom/parel te koop, interior designers en alles wat daaromheen zwermt. Heerlijk!...

Lees meer
Herfstpasta met pompoen en balletjes

Herfstpasta met pompoen en balletjes

Deze pasta is perfect voor in de herfst. Dé tijd dat de pompoenen geoogst worden. Onderweg worden ze volop aangeboden bij stalletjes langs de weg. Koop ze vooral daar of bij een boeren- of biologische winkel. Dan weet je zeker dat je een mooi product hebt, dat...

Lees meer
Bijzettafeltjes voor een prikkie!

Bijzettafeltjes voor een prikkie!

Soms loop je tegen iets aan waarvan je denkt dat het geen blijvertje is, maar wat toch verdomd goed uitpakt. Dat is het geval met deze bijzettafeltjes die ik voor een prikkie scoorde bij Action. Helemaal niet waar ik naar op zoek was en ik had mij juist voorgenomen om...

Lees meer
7x Eropuit-tips voor in de herfst

7x Eropuit-tips voor in de herfst

De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter. Met een beetje geluk, worden we nog getrakteerd op een heerlijk herfstzonnetje. Maar ook voor een regenachtige dag vind je hieronder leuke tips. De perfecte tijd om er lekker op uit te gaan. Samen met je gezin,...

Lees meer
Wandelen over de pier van Wijk aan Zee

Wandelen over de pier van Wijk aan Zee

Heerlijk uitwaaien aan zee, de benen strekken zonder zand in je schoenen én omlijst met een lekkere warme chocomelk of Chai Latte en een goddelijk stukje taart? Dat kan in Wijk aan Zee. Je kunt daar een leuke wandeling maken over de pier. Onderweg even een praatje...

Lees meer
Walnotencake met sinaasappel

Walnotencake met sinaasappel

Je hebt van die recepten, die doodsimpel zijn en waarvan je de wenkbrauwen ten hemel doen rijzen. Dit is zo'n recept. Deze walnotencake met sinaasappel van Yvette van Boven. Je wenkbrauwen fronsen omdat de hele sinaasappel, met schil en al verwerkt wordt. Is dat te...

Lees meer
Body worlds: The happiness project

Body worlds: The happiness project

Een bijzonder en leerzaam uitstapje is Body Worlds, in het centrum van Amsterdam. Een fascinerende tentoonstelling waar je aan de hand van meer dan 200 anatomische preparaten en echte lichamen, de geheimen van het menselijk lichaam gaat ontdekken. Het thema van de...

Lees meer
Hét duurste huis op Funda!

Hét duurste huis op Funda!

Begin dit jaar stond 'het huis van 10 miljoen' te koop van Jan & Monique des Bouvrie. Was dat toen het duurste huis wat aangeboden werd op Funda, inmiddels is dat een koopje vergeleken bij het huis dat nu de meeste duiten op moet gaan brengen. Het duurste huis op...

Lees meer
NETFLIX-tip: The Biggest Little Farm

NETFLIX-tip: The Biggest Little Farm

Al mijmerend bij de vuurplaats met een wijntje in de hand, na een avondje schoffelen op de collectieve milieutuin, komen vaak de mooiste gesprekken voorbij. Op zekere avond kwam het onderwerp ter sprake dat diverse tuinleden de behoefte hebben om steeds meer terug te...

Lees meer
Favoriete afspeellijsten van ENJOY!

Favoriete afspeellijsten van ENJOY!

Op zondagochtend, als het huis nog in alle rust is, vind ik niets fijner dan muziek luisteren en met een kop dampende thee een beetje in de keuken te scharrelen. Of op een zaterdagavond, als er niets op de televisie is, met een glas wijn en een tijdschrift op de bank...

Lees meer
Courgettecake met chocolade

Courgettecake met chocolade

De collectieve moestuin (ook te volgen De Milieutuin Uitgeest op Instagram en Facebook) geeft ons momenteel meer courgettes dan ons lief is. Kruiwagens vol vinden hun weg naar ons oogstplein en ook het stalletje langs de weg is standaard bevoorraad met een enorme berg...

Lees meer
Fête de la Nature – Zaterdag 3-9-2022 in Uitgeest

Fête de la Nature – Zaterdag 3-9-2022 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus. Sinds ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest, beleef ik een paar keer per week ware geluksmomentjes. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Museum Voorlinden

EROPUIT Favoriet: Museum Voorlinden

Onderwater over de bodem van een zwembad lopen en een ouder echtpaar op het strand in reuzenformaat en angstaanjagend realistisch. Dé bekende hoogtepunten van Museum Voorlinden in Wassenaar. Maar dit bijzondere museum is veel meer dan dat! Moderne kunst, architectuur...

Lees meer
Tomaatjes met burrata en frittata met spinazie en feta

Tomaatjes met burrata en frittata met spinazie en feta

Het is hoog zomer en de temperaturen raken met gemak de 30 graden. Heerlijk, maar mijn altijd ongeremde eetlust is ineens helemaal verdwenen. Ik heb amper trek en al helemaal geen zin om in de keuken te staan boven stomende pannen. Deze dagen zijn het snelle, lichte...

Lees meer
Zelf aardbeienjam maken

Zelf aardbeienjam maken

Op onze enorme collectieve moestuin is de aardbeientijd aangebroken. Ook al zijn wij met velen, we kunnen er niet tegenop eten en de aardbeien komen inmiddels al een beetje mijn neus uit. Alles aan de vogels voeren is geen optie. Mijn tuingenoten zijn druk met het...

Lees meer
Parelcouscous met gegrilde groenten

Parelcouscous met gegrilde groenten

Op ENJOY! staan al diverse couscous recepten. Het is één van onze favoriete gerechten. Makkelijk, zomers en als je een flinke hoeveelheid maakt, kun je het ook nog de volgende dag voor de lunch eten of er nog een makkelijke maaltijd van maken. Parelcouscous is een...

Lees meer
Hoe ook jij een jurkentype kunt worden

Hoe ook jij een jurkentype kunt worden

Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld: jurkjes. Steeds meer vrouwen dragen ze met veel plezier, nadat ze in de vorige eeuw een tijdje een stuk minder geliefd waren. De emancipatie leerde ons dat we gewoon dezelfde kleding als mannen konden dragen, zodat we massaal...

Lees meer
Gent, even Belgisch genieten

Gent, even Belgisch genieten

Ik zal het maar bekennen, Gent stond niet persé op mijn lijstje van plekken die ik nog eens graag wilde bezoeken. Heel wat maanden terug kocht ik via Instagram weer eens iets heel moois bij een winkel in Gent. Helaas werd mijn schat niet verzonden. Mijn hebberigheid...

Lees meer
Collectorswall, je mooiste schatten aan de muur

Collectorswall, je mooiste schatten aan de muur

De collectorswall, oftewel al je verzamelde schatten aan de muur. Ik weet niet of het een bestaande term is, maar ik gebruik hem voor een stukje muur in mijn huiskamer. Daar waar ik al mijn mooie spulletjes ophang. Wat ooit begon met twee tegeltjes van een vis en een...

Lees meer
Dwalen op Landgoed Het Hof en door het knusse Bergen (NH)

Dwalen op Landgoed Het Hof en door het knusse Bergen (NH)

Wandelen door de natuur, in combinatie met het slenteren door een leuk dorp is een perfecte combinatie voor een dagje weg. Als kers op de taart pak je wat leuke winkeltjes mee, bekijk je kunst en strijk je neer op een gezellig terras om het flanerende publiek te...

Lees meer
Molton Brown luxe bad- en douchegel

Molton Brown luxe bad- en douchegel

Voor dit product ben ik zwaar geïnfluenced tijdens het programma Linda's zomer- of winterweek. Mijn favoriete douchegel met eucalyptus geur was altijd die van de AC-tion. Helaas is deze, zoals zoveel producten van deze budget grossier, na een tijdje uit de schappen...

Lees meer
KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam

KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam

KOEKMAKERIJ VAN STAPELE, Amsterdam In een verborgen steegje, tussen Café Hoppe en Café de Zwart aan het Spui, zit de piepkleine koek makerij Van Stapele. Als je het steegje inloopt, komt de geur van chocolade en versgebakken koekjes je al tegemoet. Én de lange rij...

Lees meer
Zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt het!

Zuurdesembrood bakken? Ook jij kunt het!

Als er iets onder genieten van het goede leven valt, dan is het wel een vers gebakken zuurdesembrood uit eigen keuken. Zo'n mooi knapperig broodje, dat je verlangend in plakken snijdt en bij de eerste hap al doet 'hummen' van geluk. Dat is wat ik iedereen gun!...

Lees meer
VAN DIJK & KO, Vintage en meer….

VAN DIJK & KO, Vintage en meer….

Hou je van vintage, brocante, oude bouwmaterialen of gewoon van allerhande 'oude meuk'? Ga dan zeker eens naar Van Dijk & Ko in Amsterdam-Noord. Die ene kast waar je al zo lang naar op zoek bent? Die geleefde eettafel voor in je nieuwe huis? Of gewoon lekker...

Lees meer
Café de Klepel, Amsterdam (Jordaan)

Café de Klepel, Amsterdam (Jordaan)

Lunchen in Amsterdam? Dan heb ik een behoorlijk lang lijstje restaurants waar ik graag nog eens wil snavelen. Bovenaan dat lijstje stond Café de Klepel, waar ik eens tijdens een wandeling door Amsterdam tegenaan liep. Het zag er zo knus uit! Dus toen een vriendin...

Lees meer
Bijzonder wonen: Droomhuis in Zweden

Bijzonder wonen: Droomhuis in Zweden

Speuren naar mooie huizen is iets wat ik graag doe in verloren uurtjes. En dan niet peperdure villa's die voorzien zijn van alle luxe en laatste snufjes, maar authentieke huizen met potentie. En nog leuker als die huizen dan ook nog eens te koop zijn voor heel...

Lees meer
Savooiekool rolletjes met gehakt en tomatensaus

Savooiekool rolletjes met gehakt en tomatensaus

Sinds ik mij heb aangesloten bij De Milieutuin, leer ik de meest uiteenlopende (vergeten) groenten kennen. Natuurlijk wil ik al die verse groenten uitproberen. Dit keer de savooiekool. Dit is één van de oudste koolrassen. Visueel gezien was het al een favoriet....

Lees meer
Wat je eigenlijk allemaal niet meer zeggen mag en kan….

Wat je eigenlijk allemaal niet meer zeggen mag en kan….

Gisteren had ik weer een heerlijk dagje voor mezelf. Geen werk, geen afspraken, geen visite, geen kinderen in huis, alleen een kleine pluizige viervoeter waar de tuindeur zo af en toe open en dicht voor moet omdat mevrouw graag in- en uitloopt. En zelfs zij nam mijn...

Lees meer
Cadeaus, het hoeft niet altijd nieuw te zijn!

Cadeaus, het hoeft niet altijd nieuw te zijn!

We zitten midden in de ratrace voor kerst. Iedereen is als een malle in de weer om de mooiste cadeaus te scoren voor hun geliefden. De pakketbezorgers rijden af en aan en het is maar helemaal de vraag of je cadeau dit jaar op tijd onder de kerstboom zal liggen. Ik doe...

Lees meer
Le Creuset braadpan. Die mag niet ontbreken in je keuken!

Le Creuset braadpan. Die mag niet ontbreken in je keuken!

Als je mij vraagt wat niet mag ontbreken in de keuken, dan hoef ik daar geen nano seconde over na te denken. Dat is mijn geliefde pan van Le Creuset. Natuurlijk al het noodzakelijk keukengerei daar gelaten. Als je alles hebt wat je nodig hebt in de keuken en koken is...

Lees meer
Zuurdesemstarter

Zuurdesemstarter

Zuurdesembrood bakken stond al lange tijd op mijn lijstje om eens uit te proberen. Steeds voor mij uitgeschoven want het leek mij een heel ingewikkeld proces. Tientallen filmpjes heb ik gekeken, die de stap om te beginnen alleen maar groter maakte. Elke thuisbakker...

Lees meer
John Derian Picture Book

John Derian Picture Book

Laatst deelde ik op Instagram een eigenaardige tic van mij. Die niet zo eigenaardig bleek, er zijn meer types zoals ik. Interieur magazines, Pinterest en Instagram zijn mijn grote inspiratiebronnen op allerlei gebied, maar zeker als het gaat om interieur styling. Zo...

Lees meer
Risotto met venkel en geitenkaas

Risotto met venkel en geitenkaas

De oogst van de venkel is op de collectieve moestuin, waar ik voor mijn plezier een beetje meeschoffel, gigantisch. Venkel vind ik een prachtige groente om te zien. De mooie witte knol, die zo sierlijk gevormd is en dan dat frisgroene loof. Een lust voor het oog....

Lees meer
Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

Kledingkast opruimen en kleding toevoegen

De laatste warme dagen hebben we net achter ons gelaten. Tijd om de kast op te ruimen en de warme kleding weer tevoorschijn te halen. Zwierige zomerjurken, topjes, korte rokjes en broeken zijn de komende tijd niet meer nodig, die mogen achter in de kast of in een...

Lees meer
Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

Landgoed Koningshof, avontuurlijk wandelen in de herfst

De herfst is in volle gang, de bladeren aan de bomen laten hun mooiste kleuren zien, voordat ze hun bladerdek laten vallen. Hét moment om een mooie herfstwandeling te maken. Een mooie plek om avontuurlijk te wandelen in de herfst, is het sprookjesachtige Landgoed...

Lees meer
3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

3x vega smeersels voor bij de borrel of op brood

In huize ENJOY! verzetten, de jong volwassenen, zich steeds meer tegen het eten van vlees. Moest eerst de kippendij, in de roerbak maaltijden, vervangen worden voor vega varianten. Nu zijn we zelfs zover gekomen dat ook broodbeleg van de slager niet meer geblieft...

Lees meer
Snapshots september 2021

Snapshots september 2021

De zomer is alweer voorbij. Voor mijn gevoel heb ik gisteren de tuinspullen buiten gezet en kan ik ze nu weer opbergen. Bizar! Gelukkig zijn wij afgelopen maand ook nog een paar dagen naar Mallorca geweest. Heerlijk om er even uit te zijn. Daar moeten we het voorlopig...

Lees meer
Kip met spek, brie, walnoten en honing

Kip met spek, brie, walnoten en honing

Hoewel ik probeer niet heel veel tijd te besteden aan Social Media, vind ik het wel leuk om regelmatig Insta Stories te plaatsen en heb ik een aantal Instagram accounts die ik met veel plezier volg. Eén daarvan is Sosn (Something old & something new) Interieur...

Lees meer
Snapshots augustus 2021

Snapshots augustus 2021

De maand augustus is alweer voorbij en gevoelsmatig lijkt de zomer ook alweer voorbij. De telefoon met kiekjes heb ik weer leeggemaakt en ik kijk, samen met jou, even terug op de afgelopen maand. Kijk je mee? Een aantal lekker happen die hier 's avonds op tafel...

Lees meer
Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

Fête de la Nature – zaterdag 4-9-2021 in Uitgeest

De natuur inspireert, verwondert en maakt je blij! De slogan van het Fête de la Nature. Eéntje die klopt als een bus want als iets mij dit jaar gelukkig heeft gemaakt, is het dat ik mij aangesloten heb bij de collectieve Milieutuin in Uitgeest. Een club...

Lees meer
EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

EROPUIT Favoriet: Villa Augustus in Dordrecht

Wij van ENJOY! gaan er geregeld op uit. Niet vaak komt het voor dat we meerdere malen terugkomen op mooie plekjes. Simpelweg omdat er teveel te ontdekken valt. Een grote uitzondering hierop is Villa Augustus in Dordrecht. Deze plek bezoeken wij elk jaar wel een keer....

Lees meer
ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

ENJOY’s FAVORITES: RICE ovenschalen

Kokkerellen en bakken is aan ons bij ENJOY! wel besteed. We brengen heel wat tijd door in de keuken, maar ook aan tafel. Ik vind het dan ook leuk om aandacht te besteden aan kwalitatief goed kookgerei en aan mooi serviesgoed. Een favoriet die ik graag met jullie wil...

Lees meer
Snapshots juli 2021

Snapshots juli 2021

Zo is er weer een maand omgevlogen en is het weer tijd voor de Snapshots van juli. Heel veel tijd heb ik besteed in de collectieve moestuin en om van de oogst lekker dingen te maken. De foto's heb ik weer van mijn telefoon gehaald en samen met jou kijk ik even terug...

Lees meer
Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Duifkruid, mooi als tuinplant of als snijbloem

Bloemen, ik zou niet zonder kunnen. Altijd staan er hier bloemen in huis. In de zomer mooie zelf geplukte boeketten en in de winter rij ik regelmatig naar één van mijn favoriete bloemisten om mezelf te verwennen met een mooie bos kleur en fleur. Een bloem die je tot...

Lees meer
Brownie zonder bloem, maar met kersen

Brownie zonder bloem, maar met kersen

Bij ENJOY! in de keuken is het altijd een drukte van belang. Kook ik niet, dan is het wel één van de pubers die in de keuken iets staat te koken of te bakken. Wij zijn alle drie enorme lekkerbekken en proberen graag recepten uit of bedenken zelf nieuwe gerechten. De...

Lees meer
Zelfgemaakte limonade

Zelfgemaakte limonade

Het heerlijke weer van de afgelopen dagen en de dagen in het verschiet, vragen om zelfgemaakte limonade en ijsjes. Natuurlijk kun je naar de winkel rennen en van alles uit het schap trekken, maar veel leuker is het om zelf limonade te maken. Het is niet alleen veel...

Lees meer
Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Linzensalade met zalm, bietjes en gepocheerd ei

Als je mij vraagt wat mijn favoriete lunchplek is, dan hoef ik daar nog geen seconde over na te denken. Dat is Buffet van Odette aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het sfeertje, het goddelijke eten, de wijn, de gasten, chef Odette. Kortom het "je ne sais quoi"...

Lees meer
Help! In huis gaat ineens alles stuk

Help! In huis gaat ineens alles stuk

Ken je dat? De wasmachine gaat stuk en niet veel later begeeft de stofzuiger het en ook het strijkijzer houdt het voor gezien. Een gevalletje Murphey's law. Als iets fout gaat of stuk gaat, blijft het nooit bij één ding gek genoeg. Het ongeluk komt altijd in meervoud...

Lees meer
FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST

FRUITTUIN VAN WEST Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben :)...

Lees meer

Samenwerken

%d bloggers liken dit: