Shit happens.... | ENJOY! The Good Life

Shit happens….

Er zijn hier in huize ENJOY! een aantal klusjes die de pubers moeten doen. Het schijnt goed te zijn voor de opvoeding om pubers zo af en toe de handen uit de mouwen te laten steken anders worden het luie wezens. Ik kan mij voorstellen dat een hoop ouders de moed laten zakken en die klusjes uiteindelijk  maar gewoon zelf doen. Want pubers zijn van nature luie wezens en je moet als ouder met een enorm doorzettingsvermogen behept zijn om ze in de benen te krijgen en die paar miezerige klusjes ook daadwerkelijk te laten doen. Ik moet alweer zuchten terwijl ik dit stukje tik. Doodvermoeiend, maar ik ben een pitbull!

Klusjes

Die klusjes bestaan onder andere uit de tafel dekken, de vaatwasser leegruimen, je spullen naar de keuken brengen en IN de vaatwasser zetten, je vuile was in de wasmand, je kamer vrij toegankelijk houden en liefst een beetje geurvrij, je fiets binnen zetten, de was op het rekje op zolder hangen omdat ik met mijn ‘manke nelis poot’ niet naar boven kan én de kattenbak schoonhouden. Die laatste is het voordeel van kinderen hebben. De rottigste klusjes kun je aan hun overlaten ;)

Heel duidelijk toch wat er gedaan moet worden en laten we eerlijk zijn, dat zijn toch heel normale klusjes voor een puber. En nu ben je natuurlijk benieuwd of daar wat van terecht komt? Daar kan ik kort over zijn. NEE!

Tafel dekken

De tafel dekken is een dagelijkse strijd wie er nu eigenlijk aan beurt was. Als het mij te gek wordt schep uiteindelijk een bord voor mijzelf op en plof op de bank terwijl de pubers nog aan het bakkeleien zijn. Bij het zien van mij, met mijn bordje op de bank, is de tafel echter altijd binnen ‘no time’ toch nog gedekt. Pffffff…..

Vaatwasser

De vaatwasser uitruimen geeft hetzelfde probleem. Dus zit ik regelmatig met een aanrecht volgestapeld met vuile vaat omdat de één of de ander de vaatwasser weer eens niet uitgeruimd heeft. Ik vertik het echt om het zelf te doen. Dus als er geen glas meer in de kast staat en ze aan mij vragen waarom dat zo is, wijs ik alleen maar naar het aanrecht en wordt er schoorvoetend met enorm veel lawaai en gevloek de vaatwasser uitgeruimd. Pfffffff…..

Ook het in de vaatwasser zetten van hun bekers, glazen, borden etc. die ze de hele dag door gebruiken is iets dat het korte termijn geheugen van een puber niet bol kan werken. En dus staan bureau’s, tafels, nachtkasjes, bijzettafels, alles waar je iets op kwijt kunt bezaaid met vuile vaat. Dus met regelmaat schiet ik uit mijn panty en krijs dat alles IN de vaatwasser moet. Dat helpt dan voor deze uitbarsting en alles verzameld zich weer tot de volgende uitbarsting. Pfffffffff…..

Vuile was en kamers schoonhouden is heel makkelijk. Je trekt de deur dicht en je hebt er verder geen last van totdat ze zich afvragen waarom er geen schone sokken en onderbroeken meer zijn en je alleen hoeft te verwijzen naar de berg vuile was in hun kamer. Daar komt waarschijnlijk ook de muffe putlucht vandaan die ze blijkbaar zelf niet ruiken. Pffffffff……

Fiets naar binnen

Fietsen naar binnen is ook zo’n ding. De fietsen roesten hier onder je handen vandaan als het aan hun ligt, of de kans is groot dat ze gejat worden. Daar heb ik een geniaal plan op bedacht. Voor elke keer dat ze hun fiets buiten laten staan en niet in de garage zetten, moeten ze 5 euro aan mij betalen. Die 5 euro’s kan ik dan sparen voor een nieuwe fiets als hij van ellende uit elkaar valt of foetsie is. Verder dan 10 euro is mijn spaarpotje niet gekomen want als pubers iets erg vinden, dan is het dat zij hun zuurverdiende geld af moeten staan aan hun moeder. Die kunnen we dus positief afvinken…. Pfffffff……

Die was is een tijdelijk iets, hoewel dat al een half jaar gaande is en ook nog wel een half jaar gaat duren. Met regelmaat heb ik dus zure was over de wasmachine deur hangen omdat de pubers dat soort dingen gewoon niet zien. Na herhaaldelijk zeuren wordt het opgehangen maar eigenlijk hoeft dat dan niet meer want dan is de was vanzelf al opgedroogd. Soort van positief afvinken dus. Pfffff…..

De kattenbak

Dan die laatste, het lastigste punt. De kattenbak. Het plan is dat we om de beurt de bak uitscheppen of verschonen. Om de beurt…. maar natuurlijk weer wie, wat, waar is er aan de beurt en dus ben ik meestal de enige ziel die met zijn giechel boven die stinkbak hangt en driftig aan het scheppen is. Als de pubers de bak al verschonen, is dat ook een theater op zich. Ze doen mijn tijger tuinhandschoenen aan (heel fijn, NOT), binden een theedoek om hun neus en mond en gaan al kokhalzend te werk. Een klusje van drie minuten maken ze tot een voorstelling van een half uur. De theedoek kan in de was want die is natuurlijk weer per ongeluk in de bak terecht gekomen en met mijn kékke tuinhandschoenen hebben ze alles en nog wat vastgepakt waardoor ik daarna alles kan soppen om te voorkomen dat we de één of andere katten bacterie oplopen.  Pfffff…..

SNAPSHOTS WEEK 46/2017 | ENJOY! The Good Life

Van de week had ik een appje gestuurd, dat als de bak niet gedaan wordt, de kat het veld gaat ruimen. Ik heb niets met die humeurige witte kater, dus hij is er voor hun. Na wat schaapachtig gelach hebben ze voor de zekerheid de bak maar verschoond want ze weten dat ik het meen. Dus positief afgevinkt zou je denken. Pffffff……

Natte drol

Nietsvermoedend kom ik een paar dagen later naar beneden gestompeld en komt mij een afschuwelijke lucht tegemoet. Ik ging er bijna van over mijn nek. De kattenbak stond al keurig buiten dus dat kon het niet zijn. Ik ging mijn neus achterna op zoek naar de stank en vond in mijn modische krantenbak een vers gedraaide, natte drol tussen de glossy magazines en kranten. Gelukkig had ik nog geen ontbijt gehad want die was anders in diezelfde krantenbak beland. Ik heb mijn mooie interieur item naar buiten gegooid want die kon in zijn geheel de kliko in. Ik wierp een blik in de kattenbak. Die bleek niet uitgeschept en vol met kattenpoep terwijl de puber de dag daarvoor met droge ogen had gezworen dat hij de bak had uitgeschept. Een stil protest dus van de humeurige witte kater.

week-4717-modern-family

Gratis af te halen

De gezinsapp luidt alsvolgt: Witte kater, jong, vitaal en heel lief zoekt nieuw tehuis. Gratis af te halen met daarbij een prachtige foto, want fotogeniek is hij dan weer wel. Advertentie terug te vinden op Marktplaats.

De pubers hebben nog nooit zo snel gereageerd. Ze konden de advertentie niet vinden. En buiten dat…. Wie wil er nou een humeurige witte kater met suikerziekte die zoveel schijt?….  Pfffff…. Ze hebben gelijk. Ook daar kom ik niet vanaf ;)

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Als je het van Tinder moet hebben.

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Picture header: @MEIJNHOUT FOTOGRAFIE

 

 

 

 

 • Sco

  Hahaha goed verhaal weer, enne een troost, tis hier precies hetzelfde!!!

  november 26th, 2017 11:35
  Reply
  01
  • José

   Ja hè! Pubers zijn allemaal hetzelfde. Ze zijn bezeten met de frontaal kwab :)

   november 26th, 2017 15:32
   Reply
   02
 • Maargy
  http://www.maargy.com

  Whahahah heerlijk stuk! Zo herkenbaar van A tot Z..ik heb dan een voordeel: ik heb er maar één..dus hij heeft weinig te kissebissen! lol..en we hebben ook geen kat (meer) haha

  november 26th, 2017 13:22
  Reply
  03
  • José

   Wat een geluk heb jij! ;) Pubers zijn allemaal het zelfde en wie zegt dat het anders is…. liegt dat hij barst!

   november 26th, 2017 15:31
   Reply
   04
 • AlettA

  Hier sowieso geen huisdieren, 2 van de 3 zijn allergisch voor katten en hebben daarnaast hooikoorts. En om de verzorging zou naar alle waarschijnlijkheid mij ten deel vallen… Dus zijn er helemaal geen huisdieren. (stiekem gezegd vind ik het niet erg…..) en goudvissen hoeft voor mij ook niet, alhoewel die weinig onderhoud vergen…..

  november 27th, 2017 14:53
  Reply
  05

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>