Quesadillas met guacamole
Pubers eten het liefst alleen maar pasta, wraps, Turkse pizza’s, kant en klaar maaltijden, hamburgers, tosti’s etc. Het liefst zo ongezond mogelijk en hoewel ik altijd de nodige betogen houd over de hoeveelheid suiker, zout, E-nummers en andere troep die er in kant en klare producten zit, gaat hun voorkeur uit naar ‘ongezond’ eten. Er gaan weinig dingen samen met pubers maar die twee zijn een gouden combi. Tot grote ergenis van mij en dat is weer een ergenis van hun. Zo gaan ze standaard in koor zuchten als ik weer eens vertel hoeveel E-nummers er in dat pakje kant en klare noodles zit.
Bewust
Ik probeer ze bewust te maken van goed en enigszins gezond eten. Daar probeer ik niet teveel druk op te leggen want als je even niet oplet doen ze toch gewoon wat ze zelf willen. En grappig genoeg proeven ze inmiddels wel het verschil tussen zelfgemaakt en fabriekseten. Wat niet wil zeggen dat hun voorkeur altijd uitgaat naar dat eerste.
Zo af en toe geef ik graag gehoor aan hun verlangen naar pubervoer. En deze quesadillas waren een schot ik de roos. Zo zaten wij met z’n drietjes heerlijk te smikkelen zonder gezeur over het eten. Dit mocht ik vaker op tafel zetten. Dit gerecht is overigens ook lekker als je geen pubers in da house hebt 😉
De vulling van de quesadillas heb ik eenvoudig gehouden, maar je kunt natuurlijk van alles en nog wat toevoegen zoals maïs, bonen etc.
Ingrediënten: (voor 4 personen)
- pakje kippedij filet in blokjes (350 gram)
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- ½ zakje taco kruiden (Santa Maria/Casa Fiësta)
- 1 pak tortillas naturel 8 stuks
- 1 zak geraspte kaas (200 gram)
- olijfolie
guacamole:
- 1 avocado, uit de schil, ontpit en fijngeprakt.
- 3 cherrytomaatjes in heel kleine stukjes gesneden, incl. vruchtvlees
- half rood pepertje heel fijngesnipperd
- 1 a 2 eetlepels zure room
- scheutje citroensap
- zout naar smaak
Aan de slag:
Bak de kip in een koekenpan, in een scheutje olijfolie en strooi de taco kruiden over de kip. Roer alles goed door totdat de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en bak in het overgebleven braadvet de ui, knoflook en de paprika.
Haal ook dit groentemengsel uit de pan als het klaar is en zet het apart in een bakje. In het overgebleven braadvet (of doe eventueel nog een scheutje olie in de pan) leg je een tortilla. Vuur niet té hoog anders verbranden je tortillas. Op de tortilla schep je een vierde deel van de kip en een vierde deel van de groenten. Verdeel dit over de tortilla en strooi hierover een vierde deel van de geraspte kaas. Leg hier een tortilla bovenop en laat het kort bakken. Druk de tortilla goed aan. Draai de quesadilla nu om met een brede spatel en bak de andere kant ook even (paar minuutjes). Leg de quesadilla weg in een lauwe oven om ze warm te houden. Bak zo de andere drie quesadillas.
Ondertussen maak de guacamole door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
Als de quesadillas allemaal klaar zijn snijd je deze met een pizzasnijder in parten. Serveer het met in het midden van de quesadilla een flinke klodder guacamole.
Heb jij een lekker recept gemaakt van ENJOY! The Good Life? Dat vind ik heel leuk om te zien! Deel je foto via Instagram, Twitter of Facebook en tag daarin ENJOY! The Good Life of gebruik #enjoythegoodlife
Op zoek naar meer recepten?
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!
Bron: Beautygloss.nl
ENJOY! Mexican food.
Foto’s: ©ENJOY! The Good Life