Pistache makronen van Nigella Lawson halfHooiii

Het is al weer een tijdje geleden dat ik heb geschreven. Gister heb ik pistache en chocolade makrons (macarons) gemaakt en die waren heel lekker dus ga ik daar over schrijven.

Pistache makronen van Nigella Lawson stapel

Ik verveelde me een beetje dus ging ik bakken. Dat is altijd leuk vind ik. Ik ging in de kookboeken van mijn moeder kijken en kwam ze daar tegen.

pistache nigella

Een jaartje geleden heb ik ze ook een keer gemaakt met mijn vriendin en die waren toen heel goed gelukt en erg lekker. Ik had er toen ook een paar mee naar huis en mijn oom was er toen en die vond ze toen zoooo lekker dat hij altijd zeurt of ik ze weer ga maken. Ik wist dus al een beetje hoe het moest.

Pistache makronen van Nigella Lawson pak

Toen ik ze ging maken begon ik met de pistache makronen dat ging heel goed en lukte ook. Alleen de chocolade makronen kreeg ik niet meer van het bakpapier. Kortom ze waren mislukt. Gelukkig zijn de pistache makronen wel gelukt anders was al het werk voor niets geweest.

Pistache makronen van Nigella Lawson bokhet

Laat ik je vertellen hoe je ze moet maken en wat je nodig hebt. O, ja en voordat ik het vergeet te zeggen ze zitten bomvol calorieën.

Pistache makronen van Nigella Lawson pin

Voor de makronen:                                                

 • 75 g pistaches
 • 125 g poedersuiker
 • 2 eiwitten van grote eieren
 • 15 g fijne kristalsuiker

Voor de botercrème:

 • 55 g pistaches
 • 250 g poedersuiker
 • 125 g zachtgeroerde boter

Pistache makronen van Nigella Lawson

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de pistaches in de foodprocesser, samen met de poedersuiker (dit voorkomt dat het een olieachtige troep wordt) tot een soort meel. Klop de eiwitten tamelijk stijf, maar niet droog, strooi er de fijne kristalsuiker op en klop verder tot het eiwit heel heel stijf is. Spatel het schuim voorzichtig door het pistache-suiker-mengsel. Spuit kleine rondjes op je beklede bakplaat met een glad spuitje met een doorsnede van 1 cm. Laat zo ongeveer 10 minuten staan, zodat zich een velletje vormt. Zet ze vervolgens in de oven en bak ze 10 tot 12 minuten: ze moeten stevig, maar niet droog zijn. Haal ze uit de oven en laat ze op de plaat afkoelen terwijl jij de vulling maakt. Dat is eenvoudig: maal de noten en de poedersuiker net als hierboven beschreven in de foodprocessor; roer de boter romig en blijf roeren terwijl je het notenmeel toevoegt. Zorg dat je een mooi glad en zachte botercrème hebt. Dan maak je gewoon sandwiches van de makronen met de crème ertussen. Voor 20 stuks, dat wil zeggen 40 twee aan twee op elkaar geplakte makrons.

Deze zijn zoooooooooo lekker 🙂

Pistache makronen van Nigella Lawson britt

Liefs, Britt.

 

 • Avatar
  Jenn
  http://www.jennnsfigments.com

  Dat ziet er heerlijk uit!

  februari 16th, 2015 11:25
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.