Pasta met gehaktballetjes
Pasta is altijd een goed idee, vrijwel iedereen houdt er van! Ook kinderen en pubers doe je er een plezier mee. Bij ons staat pasta altijd wel eens in de week op het menu. Meestal als ik geen inspiratie heb om te koken. Dan een simpele pasta met een in elkaar geflanste tomatensaus. Dat kan nooit misgaan en is in een handomdraai klaar.
Comfort Food
Dit keer had ik nog gehakt uit de vriezer liggen die op moest en bedacht wat ik er van kon maken. Mijn lichaam gierde om comfort food. Veel, lekker en vooral niet al te ingewikkeld. Dit gerecht heb ik wel vaker overwogen maar dan draait het er altijd op uit, dat ik de gehakt maar in z’n geheel in de pan ‘smats’, omdat ik dat balletjes draaien maar een gedoetje vind.
Maar vandaag heb ik een therapeutisch klusje nodig om mijn hoofd een beetje op orde te brengen dus maak ik van de gelegenheid gebruik om geestdodend balletjes te gaan draaien. Terwijl ik bezig ben besef ik, dat ik dit veel eerder eens had moeten doen, want het is eigenlijk zo gepiept.
Uit een pond gehakt haal je ongeveer 25 balletjes. Maar het is aan jou hoe groot of hoe klein je de balletjes wilt maken. Ik gebruikte half om half gehakt omdat ik rundergehakt vaak wat droog vind worden. Maar als jij ander gehakt wilt gebruiken? Kan allemaal 🙂
Blije pubers
Wat ruikt je huis toch altijd heerlijk als je een pastasaus op het vuur hebt staan pruttelen…. Zelfs de pubers komen vrolijk binnenstuiven en duiken met hun giechel de pan in om te zien wat er die avond op tafel staat. Een dikke knuffel kan er vanaf bij het zien van een pruttelende pastasaus. Ook zin in zo’n gerecht waar iedereen blij van wordt? Kijk maar snel hoe ik dit heerlijke pasta gerecht maakte.
Ingrediënten:
5 personen
- 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook (1 in dunne plakjes, 1 geperst)
- olijfolie
- 2 blikjes tomatenblokjes (à 400 g)
- 500 g half om half gehakt
- 1 ei, losgeklopt
- 1 klein handje pijnboompitjes, geroosterd en grof gehakt
- 2 el fijngehakte peterselie
- 3 el geraspte parmezaan
- 5 el paneermeel
- 500 gram pasta (De Cecco Linguini nr.7)
- peper en zout
- Fruit de plakjes knoflook en het fijngesnipperde uitje in een beetje olijfolie. Als de knoflook en ui verkleurt, voeg je de tomaten en de zout en peper toe. Laat de saus pruttelen.
- Meng het gehakt, de geperste knoflook, ei, gehakte pijnpoompitjes, peterselie, parmezaan en paneermeel in een kom. Voeg zout en peper toe en kneed het gehakt. Rol kleine balletjes van het gehaktmengsel.
- Verhit wat olijfolie op middelhoog vuur. Als de olie heet is, bak je de balletjes rondom bruin. Als ze bruin zijn, voeg je de balletjes toe aan de zacht pruttelende tomatensaus.
- Kook de pasta in water met zout volgens de beschrijving op de verpakking. Giet af en roer de pasta door de saus met balletjes. Strooi er vlak voor het opdienen extra parmezaan over en eventueel nog wat basilicum of fijngehakte peterselie.
TIP: Zoals met zoveel gerechten is deze pastasaus nóg lekkerder als je hem een dag van te voren maakt.
Heb jij een favoriet pastagerecht? Als je het leuk vindt kunnen wij jouw favoriete gerecht maken en delen hier op ENJOY! Stuur dan een mailtje of laat een reactie achter onder dit bericht. Heb je een vlotte pen en kan je mooie foto’s maken? Wij zijn ook altijd op zoek naar gastbloggers voor uiteenlopende onderwerpen!
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief van ENJOY!
ENJOY! pasta with meatballs.