PASTA ALLA PUTTANESCA | ENJOY! The Good Life

PASTA ALLA PUTTANESCA 

Deze Pasta alla Puttanesca is verre van deftig want hij laat zich vrij vertalen als ‘Hoerige’ Pasta. De dames van lichte zeden in Napels zouden in de tijden van weleer hun klandizie naar binnen lokken met deze pasta. Immers… de liefde van de man gaat door de maag.

Ik kan mij er iets bij voorstellen want dit is een verrukkelijk maaltje. Bij mij is deze pasta per ongeluk op tafel gekomen omdat ik wat ingrediënten was vergeten voor een ander gerecht. Op het laatste moment moet er dan iets anders uit de hoge hoed getoverd worden. En laat ik nu alle ingrediënten voor deze pasta vrijwel altijd in huis hebben.

PASTA ALLA PUTTANESCA | ENJOY! The Good Life

Blikje tonijn en ansjovis heb ik standaard in de voorraadkast. Altijd handig voor een salade. Rode pepers kun je makkelijk in de vriezer bewaren. Dus voor die enkele keren dat je die gebruikt dus altijd voorhanden. En pasta….. dat mag natuurlijk nooit ontbreken in je voorraadkast. Allerlei soorten en maten heb ik in huis.

En dus had ik binnen no-time een heerlijke pasta op tafel. Een fijne rode Montepulciano erbij en het geluk is compleet. Wil je weten hoe ik deze pasta maakte?

PASTA ALLA PUTTANESCA | ENJOY! The Good Life

Ingrediënten voor 2 a 3 personen:

  1. Breng een pan water aan de kook. Doe de spaghetti met flink wat zout in het kokende water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe de anjovis in de pan en laat deze heel zachtjes smelten. Voeg wat van de olie van de tonijn toe en pers de ongepelde tenen knoflook in de pan en doe de kappertjes erbij. Hak de rode peper (zonder de zaden en lijsten) fijn en voeg dat bij de rest. Laat dit heel zachtjes fruiten. Voeg dan de tonijn erbij en maak de stukken vis met een houten lepel fijn. Voeg een snuf kaneel, de tomaten en de Italiaanse kruiden toe.
  3. Giet de pasta af en voeg deze bij de saus en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de peterselie, het citroensap en een scheutje olijfolie toe. Hussel alles nog eens goed door elkaar.
  4. Dien de pasta op in een ruime schaal en strooi hier nog wat verse peterselie over. En smullen maar!

PASTA ALLA PUTTANESCA | ENJOY! The Good Life

 ENJOY! your pasta 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.