noordermarkt13

Noordermarkt, Amsterdam

Op naar de Noordermarkt in een zonovergoten Amsterdam. Wat een feest! Iedereen geniet van het zeer vroege voorjaar. Op de trappen van de grachtenpanden, op een terras aan de gracht of op een stoeltje voor de deur probeert iedereen hier wat zonnestraaltjes mee te pakken. En ik ga op deze prachtige dag de Noordermarkt bezoeken die op loopafstand van het Centraal Station ligt.

noordermarkt8

Shoppen doe je het beste met een gevulde maag…. Dé hotspot in de buurt is Winkel 43. In een schattig hoekpandje gelegen aan de Noordermarkt. Hier is het lekker druk en levendig. Rijen dik staan de mensen geduldig te wachten op die heerlijke appeltaart. Terwijl ik aan mijn tafeltje wacht op mijn heerlijkheden schiet ik in de lach…. Werkelijk iedereen zit hier met een enorm stuk warme verse appeltaart met slagroom voor zijn neus. Een heerlijk gevoel van saamhorigheid om zo collectief te smullen van dit lekkers. Een hele dikke vette aanrader! (letterlijk en figuurlijk)

noordermarkt12 noordermarkt9                               noordermarkt5  moordermarkt13

En dan… op naar de markt. Wat een verscheidenheid aan spullen. Veel tweedehands kleding. Ik ben verbaasd wat een mooie spullen mensen hier uit weten te vlooien. Schitterende vazen van Pols Potten (hoe ga ik dat meenemen?), bergen kleding van King en Petit Louie, serviesgoed, glaswerk en andere prachtige brocante. Er zijn hier heel veel juweeltjes te scoren. Die antieke stolp had ik echt moeten kopen maar wederom…. hoe krijg je dat mee. Volgende keer met de auto! Deze markt staat elke maandag en op zaterdag is er een Biologische markt.

Meer weten over deze leuke Amsterdamse markt? Hier vind je alle info.

noordermarkt

 

ENJOY! a day at the Noordermarkt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.