New style roadtrippen door Canada | ENJOY! The Good Life

New style roadtrippen door Canada

Vroeger met mijn ouders sjeesden we in zo’n leuk vintage VW busje door Europa. Leuk vintage VW busje…. Dat vind ik nu, maar toen vond ik het een verschrikking. Al mijn vriendinnen gingen met het vliegtuig naar de Costa del Sol en ik zat vier weken in zo’n aftands busje met mijn ouders opgescheept. Elke dag gingen we naar een ander plekje en het liefst ‘vrij kamperen’ in de middle of nowhere. Ik vond het een destijds echt een drama.

Als ik er nu op terugkijk vind ik het geweldig dat mijn ouders dat deden. Ik heb zoveel van Europa gezien. Ze vonden het altijd een uitdaging om vooral routes te kiezen via kleine binnenwegen waardoor je veel van het land ziet en het nog een beetje avontuurlijk is. Het is eigenlijk wel een grote wens van mij om ook een paar weken rond te trekken met zo’n oud busje. Hoewel ik een pesthekel heb aan kamperen. Maar dat is dan vooral omdat ik erg gesteld ben op mijn privacy als het gaat om het toilet- en douche ritueel.

Roadtrip

Laatst stelde ik het voor aan de pubers. De damespuber verschoot meteen van kleur en riep dat ik dat dan maar lekker alleen moest gaan doen. Haar niet gezien dat getrut in zo’n busje en buiten dat vond ze het doodeng. Ze weet dat ik gek ben op steile bergweggetjes vol met haarspeldbochten. Daar heeft ze toch een klein traumaatje van opgelopen omdat wij nog weleens het weggetje achteruit naar beneden dreigde te gaan. En buiten dat, is er toch geen zak aan om de hele dag in zo’n busje rond te rijden. Inwendig moet ik lachen om haar reactie want ik zou het destijds zelf gezegd kunnen hebben.

Ik kijk hoopvol naar de jongenspuber. Die trekt zijn schouders op en mompelt binnensmonds dat het wel oké is. Dat gaat het dus niet worden. Het zal misschien ooit een tripje met vriendinnen worden.

Maar nu zag ik laatst een persbericht voorbij komen over een bijzondere manier van vakantie vieren in Canada. Toen ik dat aan de pubers liet zien had ik wel gelijk hun aandacht. Want vooral de stoere Jeep voor de sleurhut was vet.

Travel Wishlist

Canada is nog wel een land waar ik graag heen zou gaan. Met name Banff National Park en Lake Louise spreken voor mij tot de verbeelding. Laat deze nieuwe manier van roadtripping nu door Canada gaan. Sinds kort breidt Travelhome camperreizen zijn reisaanbod uit met caravanverhuur. Want hoewel het natuurlijk een droom voor veel reizigers is om met een camper door de Verenigde Staten en Canada te touren lopen velen toch ook tegen de beperkingen van een camper aan.

New style roadtrippen door Canada | ENJOY! The Good Life

Camper versus caravan

En dat is, dat je lastig grote steden kunt bezoeken met een flinke camper en dat je altijd je huis op sleeptouw hebt. Je kunt nooit eens even spontaan ’s avonds een hapje gaan eten bij dat leuke restaurantje dat je onderweg tegenkwam. Of een paar dagen op dezelfde plek blijven om de omgeving te verkennen zonder de hele santemekraam weer in te moeten pakken. Dan maar hopen dat als je terugkomt op de camping jouw favoriete plekje nog beschikbaar is.

Nu heb ik zelf helemaal niets met de sleurhut, zoals wij dat in onze familie noemen. Wij zijn van de campers en dan vind je zo’n truttige caravan maar niets. Ik ga daar misschien wel de uitzondering op worden want deze combinatie, met een stoere auto ervoor om het ‘zwikkie’ te trekken, zie ik wel zitten.

Bijzondere combi

Vanauit Toronto , Calgary of Vancouver kun je nu op roadtrip door Canada met een 4×4 Jeep Wrangler Unlimited Sahara met daarachter een caravan van het type Hymer Touring 550-T-19. Het setje samen ziet er gekkig uit. Zo’n coole Jeep met een oerdegelijke caravan erachter. En toch denk ik dat het een perfecte combinatie samen is. Je eigen huisje op wielen heb je mee en toch de vrijheid om op avontuur te gaan met zo’n te gekke Jeep. Die ook heel geschikt is om off-road te rijden.

Lijkt het jou ook geweldig om op roadtrip te gaan door Canada? En wat vind jij van deze bijzondere combinatie op wielen?

Op zoek naar verrassende reisbestemmingen? Misschien is dit een idee?

BLOEMENRIVIÈRA, Italië | ENJOY! the Good Life

 

  Bloemenrivièra, Italië

 

Rendieren en meer in Zweeds Dalarna | ENJOY! The Good Life

 

  Zweeds Dalarna

 

 

Travelinspiratie: 5 fijne Griekse eilanden | ENJOY! The Good Life

 

  Samos, een eiland waar je terugkomt

 

 

Meer artikelen ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! to travel.

Foto’s: Travelhome.
 • AlettA

  Ook hier een afkeer voor de sleurhut, terwijl mijn broer er totally lyrisch van zo’n onderkomen is. Gaat er zelfs mee op wintersport. Mij niet gezien.
  Echter in 2015 ben ik 14 dagen met hubby en onze zonen met een camper door de westkust van USA getrokken. Was errug leuk en veel gezien.
  En de westkust van Canada staat nog op mijn bucketlist, dus ja mij lijkt het wel wat.

  april 12th, 2018 17:50
  Reply
  01
  • José

   Gave reis heb je gemaakt! Benieuwd naar je reis naar Canada en of je de stoere combi aandurft.

   april 15th, 2018 20:23
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.