MY TRAVEL WISHLIST | ENJOY! The Good Life

MY TRAVEL WISHLIST

Ben jij ook zo gek op lijstjes maken? Ik kan er niet genoeg maken voor van alles en nog wat maar deze, die ik vandaag met jullie deel, is momenteel wel heel actueel. Dit is de tijd van het jaar dat we gaan bedenken waar we van de zomer heen gaan op vakantie. Uren surfen tot aan het einde van de wereld op de digitale snelweg. De ene bestemming nog exotischer dan de ander. En… we bezoeken de Vakantiebeurs die momenteel gehouden wordt in Utrecht en slepen ons een hernia aan stapels reisgidsen die we daar verzamelen. Tenminste…. de meeste ‘travellers’ onder ons. Om eerlijk te zijn ben ik nog geen plannen aan het maken want de financiën laten momenteel niet meer dan een dagtochtje naar Urk toe. Ah gossie… bij wijze van spreke dan 😉

Ondanks deze ‘situatie’ moet je natuurlijk altijd groots en in mogelijkheden blijven denken. Dus heb ik een” Travel Wishlist” gemaakt. Een ‘random’ lijst van bestemmingen waar ik heen zou willen gaan. Het schijnt zo te zijn dat als je wensen visueel maakt het naar je toekomt. Het universum krijgt dan een duidelijke beeld. Tja… het proberen waard toch?

Niet alleen voor het universum maar ook voor mijzelf is zo’n lijstje wel fijn. De roterende beelden van deze bestemmingen, die zich constant in mijn bovenkamer afspelen, zijn nu gevangen op papier.  En dat betekend dat ik ze met jou kan delen. Ik ben benieuwd of jouw WANNAGO bestemmingen ook op mijn lijstje staan of misschien ben je er geweest en heb je een paar geweldige tips?

MY TRAVEL WISHLIST | ENJOY! The Good Life

♥  Capri, Napels, Sorrento en de Amalfi kust.

Italië is altijd een goed idee om heen te gaan. Vanwege het klimaat, de cultuur, het eten en de gepassioneerde bewoners en oké… charmante mannen. Al heel wat mooie plekjes heb ik bezocht in La Bella Italia maar in deze streek wil ik nog graag eens heel relaxt rondstruinen. De decadentie van Capri, het rauwe van Napels, de citroenen ruiken in Sorrento en de adembenemende Amalfi kust in mij opnemen.

♥   Buenos Aires, Argentinië.

‘Vroegâh’ was ik best een globetrotter maar eigenlijk heb ik niet meer zo’n behoefte om naar heel verre bestemmingen te gaan. Er is namelijk nog zoveel moois dichtbij huis te zien. Dat vergeten we vaak in ons de drang naar meer. Maar deze blijft nog eventje op de lijst. Heel graag wil ik tango leren dansen in deze broeierige stad in Zuid-Amerika. En natuurlijk een mooie rondreis maken door dit uitgestrekte en afwisselende land.

♥   Zuidkust van Engeland.

Een paar weken met de auto rondreizen in het zuidelijke deel van Engeland is ook iets wat mij heel erg aanspreekt. Spanningsfactor is natuurlijk wel het links rijden. Charmante plaatsjes bezoeken in Cornwall en Devon als Falmouth en Torquay . Kent en Surray als tussenstops. Overnachten in idyllische cottages en genieten van een echte high tea en een English breakfast. Sinds ik mezelf verloren heb in de serie Downtown Abbey (Netflix) is Engeland weer bij mij op de kaart gezet. En als ik dan toch in Engeland ben dan ga ik natuurlijk ook een bezoekje brengen aan de Burleigh fabriek

♥   Stockholm

–> √ Hier lees je het artikel terug <–

Een citytrip naar Stockholm. Scandinavië heb ik lang verfoeid als alternatief en saai maar sinds ik een aantal keer in Zweden ben geweest ben ik er van gaan houden. De rust, natuur, simpelheid van het leven en het Scandinavian Design. Stockholm met zijn leuke hotspots en gebouwd op 14 eilanden is een echte WANNAGO van mij.

♥   Blue Zones

Hier heb ik al eens over geschreven. Je kunt het hier en hier teruglezen. De Blue Zones zijn vijf plekken op aarde waar mensen bovengemiddeld oud worden. Dit is dus niet één bestemming maar het zijn er gelijk vijf. Okinawa (Japan), Sardinië (Italië), Loma Linda (Californië), Nicoya (Costa Rica) en Ikaria (Griekenland). Hoewel ik op Sardinië als eens geweest ben zou ik toch nog eens teruggaan om dit specifieke gebied te bezoeken. Ik ben namelijk enorm nieuwsgierig naar de leefomstandigheden en gewoonten van de bewoners.

♥   Herang Tunet, Noorwegen

Winter in Scandinavië is sprookjesachtig. Boutique en Design Hotel Herang Tunet in Valdres, van de Nederlandse eigenaren Marco en Marie José, maken dit sprookje helemaal compleet. Hun kleinschalige, beeldige hotel is verkozen tot World Luxury Hotel in 2015 en 2014 en heeft nog een hele rits awards gewonnen. Maar bovenal spreek het tot mijn verbeelding om hier de kerstdagen en de jaarwisseling door te brengen.

♥   Bretagne

Weer zo’n streek waar ik wel voor een paar weken neer zou willen strijken en met de auto rond zou willen toeren. Overnachten in authentieke Chambres d’Hôtes, culinair genieten en fabelachtige plaatsen bezoeken zoals: Mont Saint-Michel, Dinan, Vitré, Saint-Malo en Île de Bréhat. Vanaf maart gaat er een rechtstreekse vlucht van Air France naar Rennes in Bretagne. Autootje huren en gaan.

♥   Vintage Road Trips

Als kind reisde ik samen met mijn ouders de hele zomervakantie door Europa in een oud VW T2 busje. Ik haatte het destijds. Waarom werd mij dit aangedaan en waarom gingen we niet als alle andere kinderen in mijn klas met het vliegtuig naar Benidorm . Maar nu ik ‘ouder’ ben denk ik met weemoed terug aan die zomers. Gewoon gaan en zien waar je uitkomt. Elke dag was anders. Het ultieme gevoel van vrijheid. Nu ben ik geen kampeertype maar ik wil zeker eens met een paar vriendinnen met een paar T2 busjes op tour gaan. Hilarisch lijkt mij dat! ’s Avonds kampvuur met veel wijn. Geen van alle zijn wij, types afritsbroek en bergschoen, dus dan moeten wij wel een charmante holbewoner vinden die het vuur voor ons wil ontsteken. Ik volg dan ook al geruime tijd het bedrijf Vintage Road trips die deze geweldige busjes verhuurd.

Ik vond het heel leuk om dit lijstje samen te stellen en het met jullie te delen. Ik ben eigenlijk ook heel benieuwd naar jullie WannaGoes! Laat wat van je horen… wie weet wordt mijn lijstje nóg langer 🙂

ENJOY! to explore the world.

MY TRAVEL WISHLIST | ENJOY! The Good Life

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.