Modefabriek Amsterdam, dé plek om mode inspiratie op te doen! | ENJOY! The Good Life

Modefabriek Amsterdam,

dé plek om mode inspiratie op te doen!

Vorig weekend was het weer zover! Dé modebeurs van Nederland vond weer plaats in de Amsterdamse RAI. Niet het meest sexy gebouw voor zo’n evenement zou je denken, maar eenmaal binnen valt dat vooroordeel wel mee. De eerste jaren van de Modefabriek vonden echter plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam en dat vond ik wel een héle inspirerende & passende plek voor deze branche. Maar wegens succes en dus groei kwam de overstap naar de ruimtelijke RAI. Want niet alleen heel veel Nederlandse winkeliers, inkopers en stylisten komen naar deze beurs, ondertussen zijn de omliggende landen ook veel aanwezig in Amsterdam. Een hele goede ontwikkeling natuurlijk!

Modefabriek Amsterdam, dé plek om mode inspiratie op te doen! | ENJOY! The Good Life

Modefabriek Amsterdam, dé plek om mode inspiratie op te doen! | ENJOY! The Good Life

Op naar de Modefabriek

En ik wil er ook graag weer bij zijn! Dus zondagmorgen op pad naar een Amsterdam vol nieuwe fashion trends! Dat doe ik niet alleen, want een beursbezoek moet je wel een beetje gezellig en comfortabel maken. Dus samen met een vriendin (en ex-collega!), die ook zin heeft in al deze modeprikkels, zit ik al met de slappe lach in de auto. Dat belooft dus een
leuke dag te worden! Het is erg druk op de beurs en de elektronica laat de leuk gestylde gastheren (in het dagelijks leven gewoon studenten) bij de entree ook nog in de steek. Na een klein uurtje zijn we dan toch echt binnen. Let the show begin! Zin in een nieuw modeverhaal najaar /winter 2019!

Modefabriek Amsterdam, dé plek om mode inspiratie op te doen! | ENJOY! The Good Life

Kleuren

Het eerste wat altijd direct opvalt bij een nieuw modeseizoen, zijn de kleuren. En kleur is goed aanwezig volgend najaar en winter. Warme, duidelijke en heldere kleuren. Opvallend is de basis van bruintinten in alle collecties; camel en cognac hebben de hoofdrol. Terug van heel lang weggeweest. De combinatie met veel tinten rood, cyclaam en oranje maakt het
aantrekkelijk en spannend. De aanwezigheid van dé leopard print kan niet missen, toch weer dus! En in deze kleurengroep past het perfect. Het geeft ook een nieuwe look aan deze print, doordat de combinatie nu met zwart ver te zoeken is. Zwart is eigenlijk helemaal niet zo aanwezig dit keer.

Een andere basiskeur is bottle green! Zelf ben ik daar wel fan van en dus blij mee. Vooral de combinatie van allerlei verschillende stoffen en prints in deze zelfde kleur vind ik erg mooi!
En groen combineert ook makkelijk en verrassend; knalkleuren als geel en hardblauw zie ik voorbij komen en ook de warme rode tinten.

Maar de meest vernieuwende kleur in de collecties voor volgend jaar herfst en winter is paars….! Lila en hard paars zijn beide veel gebruikt bij alle merken. Voor het modebeeld wel heel goed dat er ineens zo’n nieuwe
kleurtrend is, maar of ik paars zelf zou gaan dragen over een half jaar, weet ik nog niet zo zeker, is mijn eerste gedachte. Maar soms moet je iets meerdere keren tegenkomen, om het daarna stiekem best leuk te vinden.

  Modefabriek Amsterdam, dé plek om mode inspiratie op te doen! | ENJOY! The Good Life

Custommade

Eén van de leukste collecties die ons beide direct opviel, is van het Deense merk Custommade. We raken in gesprek met een hele leuke Scandinavische man, die al snel de eigenaar van het merk bleek, en die met heel veel passie over deze collectie praat. De Denen hebben natuurlijk al enige jaren succes in Nederland en presenteren zich dan ook graag
groot in Amsterdam. Zo ook dus Custommade! En als ik echt heel goed kijk, is het helemaal geen makkelijke collectie voor de Nederlandse markt.

Geel is dé kleur bij dit merk, ook in de leopard en snakeprint! In combinatie met lila, paars, roden en lichtblauw. Bijna retro-achtige bloemenprints, schuine strepen en ruiten. Best moeilijk. En tóch trekt het me aan, door de vernieuwende styling, combinaties en geweldige schoenen en laarzen. En niet geheel onbelangrijk, het ziet er als design uit maar de prijzen zijn heel commercieel. In ieder geval een merk om in de gaten te houden!

Ribcord

Wat betreft de gebruikte stoffen voor dit komende seizoen, zet de ribcord nu écht door! Ik denk zelfs dat de ribcord het fluweel van nu gaat vervangen. Ben benieuwd of dat in de interieur branche straks ook zo zal zijn. De ribcord is breed, maar wel zacht. Lijkt me te gek voor een jurkje of een blazer, maar met al die aangeboden broeken zou ik wel oppassen. Het kleedt natuurlijk niet zo af helaas. Deze ribcord zie ik veel voorbij komen met hippe truien!

Modefabriek Amsterdam, dé plek om mode inspiratie op te doen! | ENJOY! The Good Life

Gebreide truien

De gebreide trui gaat het wel echt worden dit najaar. Hele mooie harige en rijke breisels in prachtige kleuren. Soms met een knipoog naar de jaren 70, met schuine strepen en vlakverdelingen. Meerdere keren heb ik de trui gezien met een lichte bolling in de mouw, soms ook driekwart. De wat kortere mouw zorgt er wel voor dat de trui minder zwaar oogt
en dus een slimme commerciële benadering van deze nieuwe trend.

Modefabriek Amsterdam, dé plek om mode inspiratie op te doen! | ENJOY! The Good Life  

Prints 

Grote ruiten stoffen zijn gebruikt voor jassen en blazers. Kleinere ruitjes voor jurkjes en blouses. Naast de leopard- en snakeprint, is er volop ruimte voor bloemen- en paisley dessins in warme kleurcombinaties. De jurk is absoluut nog het centrale middelpunt. Veel mogelijkheden dus en geheel geïnspireerd sluiten we deze beurs af en maak ik me klaar voor
de volgende dag, waarop The Fashion Gallery gaat plaatsvinden.

 Modefabriek Amsterdam, dé plek om mode inspiratie op te doen! | ENJOY! The Good Life

The Fashion Gallery

Deze kleinere- en intieme beurs speelt zich af in Hotel de Goudfazant in Amsterdam Noord. Een super hippe locatie, helemaal passend bij al die geweldige merken die dit samen georganiseerd hebben. Een initiatief van veel Brabantse ondernemers, die hun krachten gebundeld hebben om op een andere- en effectievere manier hun klanten te kunnen ontvangen.

Modefabriek Amsterdam, dé plek om mode inspiratie op te doen! | ENJOY! The Good Life  Modefabriek Amsterdam, dé plek om mode inspiratie op te doen! | ENJOY! The Good Life

Op uitnodiging én onder het genot van een drankje kunnen de collecties van dichtbij bekeken worden en is er tijd genoeg voor een goed fashion-gesprek. Aanvullend met een modeshow tussen de gasten door, in combinatie met show blokken, en op goede muziek komen alle trends nog eens perfect gestyled voorbij!

Deze leuke dag wordt afgesloten met een gezamenlijk diner met als hoofdgerecht boerenkool. Een grappig detail, want het past eigenlijk helemaal niet zo bij al deze hippe mensen zou je denken, in ieder geval wel bij het koude weer en het seizoen waarom het draait!

Dit fijne artikel over mode is geschreven door Martine. Zij is heel lang actief geweest in de modewereld als inkoopster en styliste. Elke week schrijft zij een mode artikel op ENJOY! Heb je vragen over de mode, stylingtips, mode musthaves, the do’s and don’t, etc. Vraag het aan Martine. Laat je reactie hieronder achter in de comments of stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com. Samenwerken? Kijk dan hier voor alle mogelijkheden.

Ook zin om voor ENJOY! te schrijven? Ik ben nog op zoek naar gastbloggers die artikelen zouden willen schrijven over beauty of interieur. Je hoeft geen literair schrijver te zijn als je jouw passie maar over weet te brengen op de lezer. Lijkt dit je leuk? Stuur dan een mail naar: enjoythegoodlifeblog@gmail.com

ENJOY! fashion season inspiration fall/winter 2019.

Fotografie: Martine Nijmeijers en Ingeborg Schmidt
Martine
Martine
http://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.