MILKA, First Taste – SPONSORED
Toen ik het filmpje van Milka voorbij zag komen, zette het mij aan het denken wat smaken met je doen. Zoals het kindje in het filmpje met de citroen, kan ik mij ook herinneren dat uitgesproken smaken en structuren van voeding mij vroeger ook deden gruwelen. Citroen of augurk zorgden voor een zure wegtrekker en als kind ga je dit soort smaken dan vaak al uit de weg.
Structuren en smaken
Zo ook met de structuur van bijvoorbeeld mosselen, slakken etc. of het pittige van sambal en pepers. Het bijzondere is dat je smaak naarmate je ouder wordt veranderd en je heel veel smaken dan juist wel gaat waarderen. Voor mij zijn uitgesproken smaken of structuren van voeding, nu juist wel heel smakelijk. Gerechten waar (veel) citroen in verwerkt is, augurken of zilveruitjes. Heerlijk! En mosselen, oester of zoute haring? Je kunt mij er nu voor wakker maken.
Chocolade
En wat heeft dit alles nou te maken met Milka hoor ik je denken…. Eigenlijk alles. Want ook chocolade doet iets met je. Niet voor niets zijn het merendeel van de mensen en vooral vrouwen, gek op chocolade. Als ik voor mijzelf spreek, staat het eten van chocolade voor een geluksmomentje. Niet zelden grijp ik dit moment aan om er even lekker van te genieten. Daar zorgen de vele ‘blijmaak’ stofjes voor, die in chocolade zitten.
Milka
Voor mij is Milka onlosmakelijk verbonden met wintersport. Toen ik voor het eerst Milka proefde, was dat ik Oostenrijk. In Nederland was het toen nog niet te krijgen. De chocolade was zo romig, zacht en heerlijk van smaak. We sleepten dan ook altijd bergen repen na de vakantie mee naar huis. En nu nog steeds eet ik, op z’n tijd, Milka. En als ik mijn ogen sluit dan ben ik weer even in de Oostenrijkse bergen. Gelukkig zijn er nu vele maten, soorten en smaken gewoon in de buurtsuper op de hoek verkrijgbaar 🙂
– Deze post is gesponsord door MILKA –