Meringue met lemoncurd | ENJOY! The Good Life

Meringue met lemoncurd

Dit meringuebakje gevuld met lemoncurd is de ultieme lekkernij voor de paasdagen. Hoewel ik zelf meestal niet verder kom dan wat chocolade eitjes en een lekker paasontbijtje met vooruit dan…. een spijsbrood, wilde ik dit jaar toch iets speciaals maken voor de komende dagen. Deze kleine gebakjes brengen ons zeker in de paasmood.

Guilty Pleasure

Meringue en Pavlova’s zijn mijn guilty pleasures. Buiten dat het supersimpel te maken is heb je de ingrediënten vaak gewoon in huis. Je hoeft er dus niet weer van alles en nog wat voor aan te schaffen.

Meringue met lemoncurd | ENJOY! The Good Life

Deze meringuebakjes heb ik nu gevuld met zelfgemaakte lemoncurd maar je zou ze ook kunnen vullen met slagroom, rode vruchten en chocoladeschaafsel…. Met de bakjes als basis kun je alle kanten op.

Meringuebakjes

  • 2 eiwitten
  • 100 gram witte basterdsuiker

Meringue met lemoncurd | ENJOY! The Good Life

Verwarm de oven voor op 100 graden. Zorg dat de kom en gardes vetvrij zijn. Splits de eieren. Klop de eiwitten op een hoge stand totdat er wit schuim ontstaat. Voeg dan lepel voor lepel de suiker toe en blijf doorkloppen tot er een piekig schuim ontstaat.

Doe het eiwitschuim in de spuitzak en spuit in een gevulde cirkel de bodem met daarop, langs de buitenste rand, een ring gespoten. Zet de bakjes in de oven en bak ze een uur op 100 graden en dan nog een uur op 75 graden. Mijn oven kan niet op 90 graden maar als jouw oven dat wel kan zou dat perfect zijn voor 2 uur.

Lemoncurd

  • 2 biologische citroenen
  • 125 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 2 eieren

Meringue met lemoncurd | ENJOY! The Good Life

Gebruik biologische citroenen omdat je de schil van de citroenen gaat gebruiken. Rasp de schil van de beide citroenen en pers ze uit. Zeef het sap en zorg dat de pitjes uit het sap zijn.

Meringue met lemoncurd | ENJOY! The Good Life

Doe de boter, suiker en het citroenrasp in een schaal die op een pan met water geplaatst kan worden (au bain marie) Smelt en roer de ingrediënten rustig door elkaar. Als alles gesmolten is en goed vermengd voeg dan het citroensap en de losgeklopte eieren toe. Blijf dat heel rustig doorroeren tot er een mooie gele saus ontstaat. Blijf af en toe roeren tot het de dikte van vla heeft. Dit kan wel 20 minuten duren.

Meringue met lemoncurd | ENJOY! The Good Life

Giet de saus in een lage schaal om hem af te laten koelen. Leg er een laagje huishoudfolie op om te voorkomen dat er een ‘vel’ opkomt. Doe de Lemoncurd dan in een afsluitbare pot. Zo kun je de lemoncurd wel twee weken in de koelkast goedhouden.

Vul de merinquebakjes met een lepeltje van de Lemoncurd. En klaar is je feestelijke Paasgebakje.

merinque lemoncurd recht

ENJOY! your Easter

 

 

 

 

 

  • Priscilla
    http://www.livingonabudget.nl

    Alleen al van je prachtige foto’s ga in watertanden. Jammer dat ik dit artikel nu pas ontdek, dit was een heerlijke paassnack geweest. Ik ga hem wel even opslaan want deze lekkernij kan ik ook prima maken met een feestje.

    april 4th, 2015 18:40
    Reply
    01
    • José

      Deze meringues kunnen natuurlijk altijd…. Fijne Paasdagen!

      april 5th, 2015 8:15
      Reply
      02
  • Joan

    Ik heb de lemoncurd gemaakt, volgens mij is het echt heel smerig geworden doordat er te veel boter in zit, maar ik heb er gewoon 200 gram ingedaan, ik ga dit recept zeker weer een keer maken… maar dan dus met 100 gram minder boter, denk ik.

    oktober 8th, 2017 17:51
    Reply
    03
    • José

      Heb je het al geproefd? Ik kan mij niet voorstellen dat het niet lekker is geworden. Die van mij was heerlijk. Ik zal hem binnenkort weer eens maken.

      oktober 11th, 2017 9:14
      Reply
      04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.