MAMA KELLY: MEER DAN KIP EN KREEFT | ENJOY! The Good Life

MAMA KELLY: MEER DAN KIP EN KREEFT

MaMa Kelly in Den Haag is zo’n restaurant dat ik niet snel zal vergeten. Het restaurant ziet er spectaculair uit en hun franse landkippetjes zijn niet te versmaden. En hoewel kippetjes van het spit momenteel heel populair zijn en ik ze regelmatig ergens mag komen proeven, heb ik ze nergens nog zo lekker gegeten dan bij MaMa Kelly. Dus toen de uitnodiging kwam om de gerechten van de nieuwe kaart te komen proeven wist ik niet hoe snel ik deze uitnodiging moest bevestigen.

Hofstad

Afgelopen week togen wij naar de hofstad. Met gezonde trek en goede zin betreden we het pand dat gevestigd is in het ketelhuis van de oude Cabellerofabriek. En zodra je over de drempel gaat en de deur achter je dicht valt, beland je in een warm bad. Dit…. is zo’n gave plek!

Rein Rambaldo

De charmante Rein Rambaldo, mede-eigenaar van Mama Kelly, heet ons welkom. Met een fijne Tempranillo in de hand heffen we het glas op weer een gezellige avond bij MaMa Kelly. Daar twijfel ik niet aan en ben ontzettend benieuwd wat MaMa Kelly nog meer te bieden heeft, naast het heerlijke kippetje en de kreeft die wij hier eerder al aten. Die zullen we toch hoop ik wel weer krijgen?….

SNAPSHOTS WEEK 6/2017| ENJOY! The Good Life

Social Media

Voordat wij aan tafel gaan, duiken wij nog even de ‘Selfie-Box’ in. ‘Guess where I am?’ staat er in neonletters op de achtergrond. Yep… Je zou willen dat je hier was als je deze op Social Media tegenkomt 🙂 Mede dankzij Social Media zit de zaak vanaf dag één vol. Als ze om vijf uur nog niet volgeboekt zijn, plaatsen ze een bericht over de beleving van verse kip. Of een filmpje van executive chef IJsbrant Wilbrenninck, waarin hij vertelt hoe je een kip het smakelijkst eet en waar het sappigste stukje kreeft te vinden is. Een uur later stromen de reserveringen binnen.

Om een selfie te kunnen maken in de box moeten wij op onze beurt wachten want wij zijn niet de enige die dit in gedachten hebben voor een post op Social Media. Dat hebben de mannen van MaMa Kelly slim bedacht. Al deze foto’s worden allemaal geplaatst, gedeeld en geliked. Dat is nog eens Free Publicity!

Aftrap

We gaan aan tafel. Gelukkig maar, want we verrekken inmiddels van de honger. We trappen af met een Flammkuchen. Een traditioneel gerecht uit de Elzas. Flinterdunne pizza die in de eigen steenoven is gebakken en besmeerd met crème fraiche. Natuurlijk met een mooie bijpassende wijn uit de Elzas. Ik pas, want ik ben de Bob vanavond.

MAMA KELLY: MEER DAN KIP EN KREEFT | ENJOY! The Good Life

Verrassing

Daarna krijgen we een spectaculair gerecht op tafel. Kleine pannetjes die op een brander staan. Als we de deksel van het pannetje halen worden we verrast door een intens rood gekleurde zalm, die in het pannetje licht gerookt wordt. Daarbij wordt er toast met een mascarpone kruidencrème geserveerd. Dit ziet er niet alleen waanzinnig uit maar smaakt ook nog eens geweldig.

MAMA KELLY: MEER DAN KIP EN KREEFT | ENJOY! The Good Life

Vegetarisch

Daarna gaan we over op een aantal vegetarische gerechten. MaMa Kelly is benieuwd wat wij hiervan vinden want ze willen het de vegetariër ook graag naar de zin maken. We krijgen mascarpone worteltaart, gemaakt van oerwortel met noten en rucolasalade. Ik ben geen fan van wortels maar boy!…. dit worteltje mogen ze mij voor wakker maken. Heerlijk zoet en vol van smaak. Wederom een verrassend gerecht.

MAMA KELLY: MEER DAN KIP EN KREEFT | ENJOY! The Good Life

Daarbij komt de halloumi in cornflakekruimels gebakken met tzatziki en salsa van cherry tomaten.

MAMA KELLY: MEER DAN KIP EN KREEFT | ENJOY! The Good Life

En een knoflooksoepje met een huisgemaakt kaaskoekje.

MAMA KELLY: MEER DAN KIP EN KREEFT | ENJOY! The Good Life

Haantjes

Na de vegetarische dishes komt de ‘coq au vin’ op tafel. Weer zo’n franse klassieker. Na al de heerlijke gerechten die wij al gehad hebben viel deze iets minder in de smaak. Je moet ook kritisch blijven. Het vlees van de kip is wat droog. IJsbrant komt aan tafel en verteld meer over dit gerecht, dat gemaakt blijkt te zijn van haantjes. Aha…. dus dat is het. Ik hou niet zo van haantjes(gedrag) 😉

MAMA KELLY: MEER DAN KIP EN KREEFT | ENJOY! The Good Life

Varkentje

En als je denkt dat we het dan wel gehad hebben? Nope…. borden gevuld met Secreto Iberico van de BBQ komen op tafel. Dit….. is verschrikkelijk lekker! Aanvankelijk dacht ik dat het een prachtige entrecote van de BBQ was. Zo ziet het vlees er ook uit maar als je je tanden erin zet dan proef je de smaak van dit delicate zwarte varkentje. Daarbij een salade van haricot verts, sjalot, een aardappelgratin en een huisgemaakte BBQ saus. Om eerlijk te zijn heeft dit vlees geen saus nodig. Dat is bijna een doodzonde. Goddelijk!

MAMA KELLY: MEER DAN KIP EN KREEFT | ENJOY! The Good Life

Dé kip

En daar zijn ze dan….. de heerlijke, gegrilde kippetjes met citroen en peterselie. Probleem is alleen even, waar laat je het. We hebben zoveel heerlijks gegeten dat ik dit kippetje echt niet meer kan verstouwen. We eten een paar stukjes. Zo lekker! En ondertussen wordt er met Rein druk onderhandeld of we de kippetjes in een ‘doggie bag’ mee mogen nemen. Geen punt als wij beloven het uiterlijk de volgende dag op te eten. Nou Rein….. da’s geen punt. Even een nachtje de boel laten zakken en morgen gaan we vrolijk verder.

MAMA KELLY: MEER DAN KIP EN KREEFT | ENJOY! The Good Life

En kreeft

En bij MaMa Kelly hoort bij kip ook de kreeft. Daar komen er ook nog eens een paar van op tafel. Klassiek bereid met geklaarde boter en citroen. Om mij heen wordt druk gepeuterd met het gereedschap dat wij erbij krijgen maar na een ‘proevertje’ van deze zalige kreeft moet ik mij toch echt gewonnen geven.

MAMA KELLY: MEER DAN KIP EN KREEFT | ENJOY! The Good Life

Thee op tijd

En als je dan denkt dat je het gehad hebt?…. Komt er nog een nagerecht. Op wederom een zuinig hapje na van de pannacotta en het huisgemaakte kaneelijs houd ik het voor gezien. Rest ons alleen nog de thee. Ook hier is over nagedacht en we krijgen de thee met een ‘theepotje’ op het glas geserveerd. Zodra de timer afgaat is de thee op smaak en loopt het automatisch over in het glas. Geinig! En heel lekker.

Rollend de tent uit

Na dit koningsmaal gaan we rollend de tent uit. Wat een avond! Zoveel lekkers daar in die stad achter de duinen. Schilderswijk, de Lange Poten, het Plein én MaMa Kelly. Hier komen wij snel weer terug. Het is het ritje meer dan waard. Enne, ik heb Rein een scoop weten te ontfutselen 🙂 MaMa Kelly komt in het najaar naar…… tromgeroffel…… Amsterdam ! Hoe fijn is dat 🙂

Wij waren op uitnodiging te gast bij MaMa Kelly om hier een review over te schrijven. Natuurlijk deel ik mijn persoonlijke en eerlijke mening met jou. Wil je ook dat wij een bezoek brengen en een review schrijven of wil je een samenwerking aangaan? Kijk dan hier.


 MaMa Kelly, Saturnusweg 100, Den Haag website


ENJOY! a fabulous meal at MaMa Kelly.

 

 

 

 

 • Avatar
  Milou

  Hij vertelt is met een t en niet met een d. Just saying

  februari 20th, 2017 11:39
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Milou, dank je wel voor het redigeren 🙂 Ik heb het aangepast.

   februari 20th, 2017 13:42
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.