Het is weer tijd voor een leuk lunchtime gerechtje. Vorige week was ik een beetje aan het experimenteren met van alles en nog wat dat ik in huis had. Een aantal creaties waren geen succes of niet te pruimen maar deze is echt wel heul erg lekker geworden.
Wat heb je nodig:
- de roosjes van een halve broccoli
- 1 ei
- halve bol mozzarella
- een klein handje geraspte pittige kaas of Parmesan (ik gebruikte Boer’n trots Klaver Pikant)
- peper en zout
- theelepel tijm
- avocado
- Gorgonzola
- olijfolie
Hoe maak je dit heerlijke lunchgerechtje?
Verwarm de over voor op 175ºC. (hetelucht). Snijdt ondertussen de helft van de roosjes van de stronk broccoli af. Spoel af met koud water en droog ze heel erg goed bijvoorbeeld in de slacentrifuge. Ik had ze overigens niet gewassen ahum…. Doe ze in de kom van de keukenmachine. Laat de machine de broccoli goed fijnmalen. Voeg daarna de peper, zout, tijm, Mozzarella, kaas en het ei. En laat alles goed fijnmalen en door elkaar mengen. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak van het mengsel op het bakpapier platte schijven van onweer 15 cm doornee en ongeveer 1 cm dik. Druppel nog wat olijfolie over de bovenkant.
Zet de bakplaat in het midden van de oven voor 40 minuten. Draai de minipizza’s om en doe ze nog 10 minuutjes in de oven.
Snijdt ondertussen de avocado in plakken.
Als de brocollipizzaatjes klaar zijn beleg ze dan met de plakken avocado en stukjes gorgonzola.
Ik vond dit een verrassend lekker gerechtje en ook nog eens heel gezond. Nou ja…. als je de kazen even wegdenkt 😉 Natuurlijk kun je de broccoli pizzaatjes met van alles en nog wat beleggen.
ENJOY! your fabulous lunch!