Weer een vrij simpele lunch time tip maar met de juiste ingrediënten een goddelijk momentje voor jezelf of je gasten.
Zorg er voor dat je goede ingrediënten gebruikt. Dat is het geheim van een goed gerecht. Het zijn niet de goedkoopste ingrediënten maar probeer daar niet op te besparen.
Voor twee personen:
- 2 grote plakken Prosciutto di Parma.
- 1 bol buffel-mozzarella.
- 2 grote plakken oerbrood, Batard Pompadour of brood naar keuze.
Voor de rucola pesto:
- 2 flinke handen rucola
- 1 flinke eetlepel amandelen
- 40 gram vers geraspte Parmesan
- zout en peper
- 75 ml olijfolie Extra Vergine
- half teentje knoflook
Ik heb vrijwel alle ingrediënten bij de Dekamarkt gehaald. Kan natuurlijk ook bij de Albert Heijn etc. Zorg ervoor dat je goede Parmaham gebruikt. Ik gebruik meestal de voorverpakte Parmaham in de grote verpakking. Die vind ik het allerlekkerst. Gebruik echte zijdezachte buffel mozzarella anders kun je net zo goed een plakje rubber op je broodje leggen. De Parmezaanse kaas haalde ik bij de kaasboer bij mij in het dorp en heb het vers laten raspen. Belangrijk, want ook de kant en klare zakjes Parmesan van de supermarkt smaken lang zo lekker niet. En ik gebruikte de olijfolie van Fattoria la Vialla.
Goed, was even een preek vooraf…….
Leg voor het klaarmaken van het broodje de Parmaham vast buiten de koelkast. Snijd 2 flinke plakken uit het midden van het brood. Verwarm de oven voor op 200 graden om de plakken brood te roosteren (5min) of stop ze in de broodrooster maar daar passen ze bij mij niet in.
Doe alle ingrediënten voor de pesto in de foodprocessor en maal alles tot een prachtige pesto. Proef even en voeg eventueel nog wat olijfolie, peper of zout toe.
Beleg de geroosterde (en afgekoelde) plak brood met een flinke laag pesto. Leg daarop plakken mozzarella en drapeer de plak Parmaham eroverheen. Sprenkel eventueel nog wat pesto en olijfolie over het geheel.
Geniet van dit heerlijke broodje.
ENJOY! your lunch.