rode biet haringsalade voor lunchrode biet haringsalade voor lunch

De eerste oogst rode bietjes. Ze zijn superklein dus een maaltijd voor drie personen wordt wat moeilijk. Ik bedacht dat je er een frisse rode bieten/haringsalade van kunt maken. Heerlijk gezond met zo’n vet visje vol omega 3.

rode biet moestuin

Wel een gedoetje om verse bietjes te koken. Je kunt natuurlijk ook gewoon gekookte bietjes kopen. En ik was wat ongeduldig om alle smaken goed in te laten trekken maar de salade is echt nog lekkerder als je dat wel doet.

rode bieten

Ook de dille en bieslook komen uit mijn kruidentuintje. De dille is inmiddels wat doorgeschoten en heeft prachtige bloemetjes gekregen die ik weer als decoratie kon gebruiken.

rode biet haringsalade verse dille

Ingrediënten:

  • 4 (goede) zoute haringen
  • 250 gram gekookte rode bieten
  • 2 zure appels
  • 1 grote ui
  • 2 augurken
  • 3 eetlepels azijn
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • zout, peper
  • suiker
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 4 toefjes dille

Materialen:

  • snijplank, mes, kom, kommetje, koelkast.

rode biet haringsalade

Bereiden:

Let op: salade moet minstens drie uur intrekken! Eventueel de bieten koken, ongeveer 1 uur in een ruime pan water. Even laten afkoelen en het vel er afstropen. De bietjes in kleine blokjes snijden. De haringen in stukjes van 2 cm. snijden. De appels schillen en in kleine blokjes snijden. De ui pellen en fijnsnipperen. De augurken in blokjes snijden. Alles in een kom doen en door elkaar mengen. In een kommetje een sausje roeren van de azijn, de olie, de mayonaise, wat peper en zout en een snufje suiker. Het sausje met de bieslook door de salade mengen. Afgedekt in de koelkast minstens 3 uur laten intrekken. Garneren met een toefje dille. Serveren met brood of roggebrood. Geschikt als hoofdgerecht voor twee personen en als voor- of lunchgerecht voor vier personen.

rode biet haringsalade lunch

ENJOY! beetroot from the garden.

  • Avatar
    Deborah
    http://deborahhamar.wordpress.com

    Wat heerlijk!! En het ziet er ook nog eens mooi (gekleurd) uit.
    Wij maakten deze salade wel eens met tonijn. Smaakt ook zo heerlijk!

    september 11th, 2014 14:39
    Reply
    01
    • Avatar
      José

      Ga ik ook eens proberen met tonijn 🙂

      september 11th, 2014 18:24
      Reply
      02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.