Leuker kunnen we het niet maken

Vervelende klusjes. Ik ben er een kei in om die te negeren, uit de weg te gaan of om het maar lang genoeg uit te stellen tot het mij in een situatie brengt waarin er geen weg meer terug is of in de problemen terecht kom. Dan gaat alsnog mijn verstand op oneindig en ga ik ervoor. Niet van harte, maar omdat het moet. Het heeft mij al vaak in vervelende situaties gebracht.

Mijn verstand zegt mij dat ik de koe bij de hoorns moet vatten en aan de slag moet met al die vervelende klusjes. Zo is er altijd die Belastingdienst die iets van mij wil of waar ik actie voor moet ondernemen. ‘Leuker kunnen ze het niet maken, maar makkelijker ook niet’

Kale kip

Ik zou willen dat ik een multinational was of een bejaarde wereldster, dan lieten zij mij gewoon lekker mijn gang gaan en is er geen blauwe belasting haan die ernaar kraait. Maar de Belastingdienst is van mening dat je vooral van kale kippen nog flink wat kunt plukken.

Bij elke uitweg naar een beter bestaan, gaat er weer een nieuwe blauwe inspecteur voor liggen. En uiteindelijk weet ik niet meer wat ik moet doen en slaat er een soort van bevriezingsstand in werking.

Blauwe enveloppen

Wekelijks glijdt er wel een dozijn blauwe enveloppen door de brievenbus. Ik verdenk de Belastingdienst er van dat zij ervoor zorgen dat TNT nog altijd op de been blijft. Elke keer weer, als ik zo’n blauwe brief in de klep zie hangen, breekt het angstzweet mij uit. Het ene moment durf ik ze niet meer open te maken en leg ik ze bibberend onderop de stapel oud papier. Het volgende moment geef ik mijzelf een schop onder de flinke billen en spreek mijzelf streng toe ervoor te gaan.

In de wacht

Ik klim dan weer eens in de telefoon en sta eindeloos lang in de wacht bij deze overheidsinstelling. Ondertussen heb ik de vaatwasser uitgeruimd én weer ingeruimd, de was opgehangen, het eten voor die avond voorbereid, een paar koppen thee achterover gegoten en even zoveel keer het toilet bezocht. En als je geluk hebt en de verbinding wordt niet verbroken, dan krijg je iemand aan de lijn. Als je vraagt naar de betreffende afdeling moet je eerst je hele doopzeel lichten waarna ze vervolgens zegt je niet door te kunnen verbinden. Op die betreffende afdeling is het té druk om de telefoon aan te kunnen nemen.

Werken bij de Belastingdienst

Waarom het zo druk is op die afdeling? Omdat er zoveel misgaat bij de Belastingdienst? Of omdat er zoveel mensen met een veel te hoge gouden handdruk weggegaan zijn? Vindt maar eens nieuw personeel dat bij de Belastingdienst zou willen werken. Één van de functie eisen is dat je toch wel een beetje sadistische trekjes moet hebben. En laten er daar nu eenmaal niet zoveel mensen van zijn. Overigens zijn er uitzonderingen. Een handje vol mensen daar houdt wel degelijk van zijn werk en wil ons belastingbetaler graag helpen, maar het zijn er te weinig om het verschil te kunnen maken.

De volgende dag probeer ik weer onze vrienden van de Belastingdienst te pakken te krijgen, en de daaropvolgende dag en de dag erna. Echter zonder resultaat. Het huishouden is gedaan, alle plasjes gepleegd en mijn baas wordt er ook niet blij van dat ik elke keer een half uur met de Belastingdienst in conclaaf ben.

Geen gehoor

Uiteindelijk maak ik mij nog eens kwaad naar een medewerker die het geen mallemoer kan schelen dat ik niemand te spreken krijg of dat ik in de problemen kom als ik de desbetreffende afdeling niet te pakken krijg. Nee, ik kan niet teruggebeld worden. Nee, ik kan niet mailen. Nee, een brief schrijven heeft ook niet veel zin want er is geen tijd om brieven te beantwoorden. En ja, ik moet het morgen gewoon weer proberen. De vriendelijke dame aan de telefoon snapt het probleem en geeft mij vervolgens een flink kluitje om het riet mee in te gaan.

Ik geef op en ga maar weer in de bevriezingsstand. Nu maar afwachten tot er een dwangbevel komt. In naam der Koning! Want dát is iets waar de Belastingdienst wel goed in is.

ENJOY! your Sunday

 

 

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.