KWARKCAKE met AARDBEIEN

KWARKCAKE met AARDBEIEN

In ons dorp hebben wij het ‘aardbeienvrouwtje’ Die naam hebben wij haar gegeven omdat deze dame aardbeien aan huis verkoopt. Elk jaar weer is het een feest als het bord buiten staat. Haar aardbeien zijn goddelijk lekker. Waar ze vandaan komen? Joost, mag het weten want ze woont ik een klein huisje in een straatje. Geen aardbeienveld te bekennen.

KWARKCAKE met AARDBEIEN | ENJOY! The Good Life

Zomer

Wie is er trouwens niet gek op aardbeien! Voor mij zijn aardbeien de aftrap voor het zomerseizoen. Ik word ook zo blij van die lieve schatjes. Ze zien er zo mooi uit en rood is mijn lievelingskleur 🙂

Terwijl ik driftig alle lekkere recepten uit kooktijdschriften aan het scheuren ben…. Ja, ik ben weer in de tijdschriften opruim modus! Kwam ik deze aardbeien kwarkcake tegen in een oude Allerhande. Perfect recept om mijn aardbeitjes voor te gebruiken. Heerlijk fris door het zure van de kwark en zomers zoet door de aardbeien.

KWARKCAKE met AARDBEIEN | ENJOY! The Good Life

Hoeveelheid verdelen

Het recept is genoeg voor een flinke ovenschaal. Ik heb het echter in twee kleine vierkante bakvormen gedaan zodat ik niet met een enorme hoeveelheid ‘taart’ zit die opgemaakt moet worden. Eén deel heb ik ingevroren en het andere deel heb ik met de helft van de aangegeven hoeveelheid gegarneerd. Ik heb dus nog zo’n heerlijke cake in het verschiet 🙂

Als je kleine stukjes uit de cake snijdt dan kunnen er in totaal wel 20 stukjes uit. De voorbereidingen kosten je 20 minuten van je tijd en in 50 minuten bak je deze heerlijke cake af.

KWARKCAKE met AARDBEIEN | ENJOY! The Good Life

Wat heb je nodig voor deze kwarkcake:

KWARKCAKE met AARDBEIEN | ENJOY! The Good Life

Hoe ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de ovenschaal met bakpapier.
  2. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit.
  3. Doe de boter en suiker in een grote kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Voeg al mixend één voor één de eieren toe. Meng het citroenrasp, de kwark en melk door het botermengsel. Zeef het bakmeel en de bakpoeder erboven en spatel luchtig erdoor.
  4. Verdeel het beslag over de ovenschaal. Of zoals in mijn geval in twee kleinere ovenschalen of vierkante bakvormen.
  5. Snijd de helft van de aardbeien in kwarten en duw ze voorzichtig in het beslag. Bak de cake in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven. Steek een satéprikker in. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake op een rooster 2 uur afkoelen.
  6. Meng de roomkaas, poedersuiker en het citroensap tot glazuur. Voeg eventueel een beetje water toe als het te dik is. Bestrijk de cake ermee. Snijd de aardbeien in partjes en verdeel over de cake. Steek er wat blaadjes munt tussen als je die toevallig in huis of in de tuin hebt. Bestrooi met poedersuiker.

KWARKCAKE met AARDBEIEN | ENJOY! The Good Life

Wil je geen volvette producten gebruiken?

Gebruik dan halfvolle kwark en melk en light roomkaas.

ENJOY! your strawberry cake.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.