Je dessert in een andere metropool?
Ja, je leest het goed! Als je nu reserveert voor een diner bij Bowery Restaurant (Schiphol), voor aanstaande vrijdag 17 juni, dan maak je kans om je dessert in een andere metropool te nuttigen.
Vergeet je paspoort niet!
Je trekt dus vrijdag niet alleen je high heels aan en steekt je clutch onder je arm maar sleep vooral ook je rolkoffertje en je paspoort mee. Want wie weet ben jij (en je tafelgenoot) de gelukkig, die na het hoofdgerecht, in het vliegtuig stapt. Naar een geheime bestemming waar je het diner voortzet. En natuurlijk blijf je dan ook een nachtje slapen en vlieg je na het ontbijt weer terug.
@Bowery Restaurant
Culinaire avond.
En mocht je niet winnen…. dan heb je vast en zeker een geweldige culinaire avond bij Bowery Restaurant. Ik ging jullie afgelopen week voor en had dezelfde sensationele avond die vrijdag nog eens dunnetjes overgedaan wordt. Maar dan ‘the real thing’.
@ Bowery Restaurant
De Vine Room.
Ik word verwacht in de Vine Room waar wij kennismaken met de staf en management van Bowery Restaurant en Hilton Hotels, waar dit restaurant in gevestigd is.
De Vine Room is de ultieme kamer voor de wijnliefhebber. En is uitermate geschikt voor wijnproeverijen en private dining.
Wij starten onze bijzondere avond hier met fijne ‘bubbels’, oesters en een amuse.
@Bowery Restaurant
Bowery Restaurant.
Onze ontdekkingstocht vervolgd zich naar het restaurant. Deze opende december 2015 haar deuren op Amsterdam Airport Schiphol. De naam is geïnspireerd op het Nederlandse woord bouwerij (boerderij) en de naam van een straat in Lower Manhattan, New York. Hiermee legt het de link tussen het Nederlandse en kosmopolitische restaurantconcept. En dit zie je terug in de nieuwe menukaart die onlangs is gepresenteerd, de ingrediënten en het interieur.
Kick off.
We trappen af met een amuse van groene linzen, gerookte paling, een pocheert scharrelei en aardappelschuim. Een heel goed begin welke gevolgd wordt door een charcuterie van Prosciutto Crudo San Danielle en venkelzaad worst van Brandt en Levie met daarbij Amsterdams zuur. Weer die leuke mondiale combi.
Daarbij werd een heerlijk huisbakken desembroodje geserveerd met een assortie van gezouten boter en heel jonge geitenkaas. En de ‘plantjes’ op tafel bleken niet voor de sier maar eetbaar. Het plantje met het grotere blad smaakte naar zout en het andere plantje naar peper. Heel origineel. Samen met het broodje en de geitenkaas weer een geweldige combinatie.
Oosterse twist.
Bowery Restaurant werkt met verse producten, veelal lokaal en van het seizoen. Deze worden dan weer gecombineerd met Aziatische bereiding zoals deze Dim Sums.
@ Bowery Restaurant
Executive chef.
Het menu is samengesteld door executive chef Edwin van den Heijkant en zijn team. Bowery biedt authentieke en hedendaagse gerechten van de Josper houtskool grill, Aziatische (wok)specialiteiten en de klassiekers. De gerechten van de kaart zijn de hele dag te bestellen en salades zijn zelf samen te stellen. En dat alles wordt bereid in de drie prachtig betegelde open keukens.
Let’s get started.
Vooraf worden we verrast met dit smakelijke kunstwerkje. Geroosterde tonijn met Garam Masala, Yoghurt, Parelgort en Zoet-zure komkommer. Goddelijk gerechtje! En natuurlijk worden er bij de gerechten fantastische bijpassende wijnen geserveerd.
Chef’s Choice.
Als hoofdgerecht krijgen we Hollands Lamsvlees geserveerd met aubergine, peulvruchten, gerookte knoflook en lamsjus. Een geweldige keuze van de chef. Het vlees is om te zuigen zo mals en de omlijsting verrassend.
Om het nagerecht feestelijk aan te kondigen gaan de flessen Spätburgunder Rosé Brut (rechts) open.
Sweet surprise.
Rood fruit met basilicum crème, yoghurt roomijs en witte chocolade.
En dan wordt het heel spannend want na het dessert dat wij nog wel met beide benen op de grond nuttigde…. wordt bekend gemaakt wie er vrijdag 17 juni a.s. nogmaals mag dineren bij Bowery Restaurant én voor het nagerecht mag afreizen naar een andere metropool. De authentieke Delftblauwe blikjes komen op tafel. Eén van de genodigden heeft het winnende ticket hierin. Tromgeroffel…… Helaas, ik niet. De dame aan de andere kant van de tafel is ‘the lucky girl’ die deze ludieke actie vrijdag gaat beleven.
Grijp je kans!
En jij maakt natuurlijk ook nog kans op deze geweldige prijs. Reserveer voor vrijdag 17 juni aanstaande voor het Chef’s Signature Menu. Naast de reguliere contactgegevens zal bij de reservering ook om je paspoortgegevens gevraagd worden 🙂 Wees er snel bij want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Meeting point.
Mocht je nu vrijdag niet kunnen, vliegangst hebben of niet van publiciteit houden dan is het wel de moeite waard om Bowery Restaurant in gedachten te houden. Het is namelijk een perfect meeting point wanneer je vrienden of familie haalt of brengt naar Schiphol. Je kunt in de garage van het Hilton hotel namelijk vier uur lang gratis parkeren, het hotel is makkelijk bereikbaar en vanuit het hotel ben je in luttele minuten lopend in de aankomst en vertrekhal. En dat gecombineerd met een culinair hapje en drankje is een prachtig begin of einde van je reis.
Bowery Restaurant, Schiphol Boulevard 701, 1118 BN Schiphol website
@ Foto’s (tenzij anders vermeld) zijn eigendom van ENJOY! The Good Life. Neem bij interesse, in het fotomateriaal, contact met ons op.