Is barbecuen wel een mannending? | ENJOY! The Good Life

Is barbecuen wel een mannending?

Als ik dit schrijf lig ik kogelrond gevreten op de bank. Ik besef, geen fijne gedachte als je graag visualiseert. Jarenlang heb ik gewacht op de BBQ-man want ik vind toch echt dat een barbecue ‘bemand’ moet worden. Aangezien die maar niet ten tonele wilde verschijnen of wel op het toneel verscheen, maar voor de pauze alweer vertrokken was hebben wij vandaag de stoute schoenen aangetrokken.

Mannenklus

We hebben het vuur ontstoken zonder man. Nou ja, de jongenspuber zat erbij en keek ernaar, dus die telt niet mee. Al die tijd heb ik mij er makkelijk vanaf gemaakt omdat ik het een absolute mannenklus vind. Nu ik hier uitgezakt op de bank lig, besef ik mij dat wij onszelf flink tekort hebben gedaan.

Flinke verzameling

Het is al een tijd heerlijk weer en in alle postzegeltuintjes om ons heen zijn de barbecues al ontstoken, behalve in ons nederige tuintje. Riep ik eerst nog dat ik niet zo’n brandbak had. Bleek na een inspectie en opruim ronde in de garage, dat ik een heel assortiment heb. Geen idee hoe dat zo gekomen is. Zo blijk ik een exemplaar op gas, traditioneel op kooltjes, op electra en een opklap geval voor op de camping. Die laatste is ook al eigenaardig want als ik ergens niet van hou dan is het wel van kramperen.

Roosterfeest

Er was geen ontkomen meer aan. Gebarbecued moest er worden! Geen idee hoe zoiets moet. Die klus laat ik graag aan een man over. Het enige moment dat er zonder morren ‘gekookt’ wordt door meneer. Maar bij gebrek aan een meneer moesten wij nu, na jaren, toch maar eens zelf werk maken van dit zomerse roosterfeest.

Eenvoudig

Samen met de damespuber ging ik op YouTube filmpjes kijken hoe je de barbecue moet aanmaken. Dat leek ons een heel ingewikkelde klus want mannen doen daar altijd heel gewichtig over. Dat bleek uiteindelijk kinderlijk eenvoudig. Niet alleen had ik een uitgebreid assortiment barbecue’s, ik had ook een barbecue starter. En met die ronde bak met handvat, een paar aanmaakblokjes en wat briketten bleek het easy peasy.

Emancipatie

Nu moet ik toegeven dat ik mij wederom niet met de uitvoer bemoei. De damespuber is toch van een wat handiger en geëmancipeerder soort, die na zo’n filmpje gelijk daadkrachtig de boel in de hens steekt en dat blijkt dan nog te werken ook.

Zwart vlees

De eerste stukjes vlees vatte vlam. Kniesoor die daar op let. Het was knapperig en na het afbikken van wat geblakerde stukken, nog smakelijk ook. Vanaf de zijlijn probeerden de jongenspuber en ik nog wat instructie’s in te fluisteren, maar de damespuber vroeg ons vriendelijk, doch dwingend, onze snavel te houden. En dat doe je dan maar als zij met de vleestang zwaait.

Geprezen skills

De daaropvolgende rondes vlees, vis, groente en fruit gingen steeds beter en hier liggen we dan. Drie op een rij, genadeloos volgevreten door de alom geprezen skills van de barbecue koningin. Potjandorie, beter dan dit gaat het niet worden. Enig minpuntje is wel dat ook voor deze taak geen man meer gezocht hoeft te worden…..

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

 

 

♥ 7 voordelen van single zijn

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Foto header: ©Meijnhout Fotografie

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.