Ijsbeelden Festival Zwolle vlieg

Afgelopen zondag had mijn zus een familiedagje georganiseerd. Samen met mijn broer en de pubers op naar Zwolle waar mijn zus woont.

Al eerder heb ik over Zwolle gepost, deze kun je hier, hier, hier, hier en hier teruglezen. Ik vind Zwolle echt een leuke stad. De mensen spreken mij aan, het is er gemoedelijk, een mooi stadje en je hebt er leuke winkels en fantastische restaurants. En dat zeg ik, een echte Amsterdamse. Het voelt als een heel dorps Amsterdam . Hetzelfde gevoel heb ik overigens ook bij Haarlem.

Ik kwam vroeger al graag in Zwolle omdat ik er een tijdje niet ver vandaan woonde maar dat mijn zus er nu woont vind ik echt leuk. Als we bij haar en haar man op bezoek zijn gaan we dan ook altijd even met z’n allen de stad in. Heel relaxt want vanaf haar huis wandel je zo het centrum in. Even de winkelstraat in en dan vaste prik naar Dille en Kamille. Zet mij een middagje in deze winkel en je hebt geen kind aan mij. Natuurlijk mag een bezoek aan Waanders in de Broerenkerk niet ontbreken. Boekofielen kunnen hier echt hun hart ophalen. De kerk is getransformeerd in een enorme boekwinkel. Nu ben ik niet zo’n lezer maar ik wil er toch altijd graag even rondneuzen bij de kookboeken en je kunt er koffie drinken of een lekkere lunch nuttigen.

Sinds kort is ook Sissy Boy gevestigd op de Melkmarkt 10. Zondag was er geen tijd om te winkelen dus Sissy Boy moet even wachten tot een volgend bezoek.

Ijsbeelden Festival Zwolle doorkijk

Maar….. ik ging iets vertellen over het IJsbeelden Festival. T/m 25 januari wordt het Festival gehouden in een historische NS-loods op Station Zwolle.

Ijsbeelden Festival Zwolle Titanic

Wij gingen wat later in de middag en gelukkig maar want er stonden enorme rijen om naar binnen te komen. De Efteling was er niets bij. Maar uiteindelijk viel het wel mee en liep het aardig door. Je moet je wel warm kleden op dit uitje want hoe dichter wij bij de hal van de beelden kwamen hoe kouder het werd. En eenmaal binnen waren het Siberische omstandigheden. Hier moet je je echt niet op verkijken want mijn handen (met te dunne handschoenen) vielen er bijna af.

Ijsbeelden Festival Zwolle egypte

Eenmaal binnen vergaap je je aan de mooie en grote ijsbeelden. Je wordt meegenomen in een sprookjesachtige sneeuw- en ijswereld.

Ijsbeelden Festival Zwolle formule 1

Het Festival heeft als thema ‘World in Motion’ en laat opzienbarende voertuigen, vliegtuigen en vaartuigen zien die uit enorme blokken ijs en sneeuw gehakt zijn.

Ijsbeelden Festival Zwolle wilde westen

Het is een indrukwekkende ontdekkingsreis langs verleden, heden en toekomst. Van Leonardo Davinci, de Titanic, Startrek, Disney’s hit Frozen, Pearl Harbour etc. etc….

Ijsbeelden Festival Zwolle pearl

Meer dan 40 Nederlandse- en internationale ijskunsternaars beelden dit ‘coole’ thema uit met behulp van 250.000 kilo ijs en 250.000 kilo sneeuw.

Ijsbeelden Festival Zwolle

Als je uit de ijsbeelden hal komt wordt je warm onthaald door de catering van het evenement. Echte wintersportkost is er te krijgen. Natuurlijk warme chocolademelk of glühwein, apfelstrüdel met warme vanillesaus en broodjes Unoxworst. Mijn guilty pleasure 🙂

Ijsbeelden Festival Zwolle unox

Op het Festival terrein zijn er veel activiteiten voor kinderen. Een Lego bouwdorp, een carrousel, een bioscoop en genoeg ruimte om lekker te spelen.

Ik vond het een heel gezellig uitstapje met z’n allen en de beelden zijn echt prachtig gemaakt maar ik miste wel een beetje de ‘schwung’ van de Festivals zoals die in Amsterdam gehouden worden maar dat kan ook met de kou te maken hebben…. Persoonlijk vond ik het een braaf evenement. Wat Live muziek, foodtrucks en interactie zou het Festival een stuk spannender maken. Maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Gezien de drukte was het zeker een succes.

De route langs de ijsbeelden duurt ongeveer een half uur. Dat is ook echt meer dan genoeg. Ik zou dan ook persoonlijk niet alleen voor de ijsbeelden komen maar het combineren met een gezellig dagje Zwolle. Er rijden pendel busjes die je naar het centrum brengen.

Het Festival wordt nog gehouden t/m 24 januari 2015

 • Locatie: NS-Loods Zwolle, entree: Hanzelaan, 8017 JE te Zwolle. Website
 • dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.30 uur. Let op! Na 3-1-2016 geopend van 11-17 uur.
 • Het festival is toegankelijk voor rolstoelen. Honden zijn niet toegestaan
 • Prijzen: Volwassenen: € 13,50 Kinderen 5 t/m 11 jaar: € 8,50 
  Kinderen t/m 4 jaar: gratis onder begeleiding van een volwassene. Prijzen zijn inclusief toegang tot het Event-plaza.
 • Korting: op vertoon van je biebpas.
 • In de ijs- en sneeuwlocatie is het 8 graden onder nul.

ENJOY!

 

 

 • Avatar
  Deborah
  http://deborahhamar.wordpress.com

  Wat een prachtige beelden!!
  Dit zijn ware kunstwerken. Jammer dat het smelt.

  januari 7th, 2015 7:29
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Haha… zo had ik het nog niet bekeken….

   januari 8th, 2015 10:03
   Reply
   02
 • Avatar
  Stephanie
  http://www.stephanievandrunen.wordpress.com

  Wat is dit leuk zeg voor een dagje uit! 🙂 Mooie foto’s en leuk verslag!

  januari 10th, 2015 10:59
  Reply
  03

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.