Hors d'oeuvre hour in Krasnapolsky | ENJOY! The Good Life

Hors d’oeuvre hour in Krasnapolsky

Afgelopen week is in het Grand Café Krasnapolsky een oude traditie in ere hersteld. Elke dag om klokslag 18.00 uur klinkt de bel voor het Hors d’Oeuvre Hour. Eén uur lang kunnen locals en globetrotters zich verzamelen rond de centrale counter in het Grand Café van het ‘Kras’, waarna zij zich tegoed kunnen doen aan kleine gerechtjes, verse salades en fruits de mer.

Hors d'oeuvre hour in Krasnapolsky | ENJOY! The Good Life

Gerechtjes

De chefs bereiden voor de ogen van de gasten hapjes, klein van formaat maar groots van smaak. Die dienen als voorafje voor het diner. Onder signatuur van Sterrenchef Jacob Jan Boerma (Restaurant De Leest***) en onder leiding  van Executive Chef Scott Valentine komen de frisse tonen terug in gerechtjes als de gemarineerde zalm, Iberico ham, huisgemaakte kip kerrie salade, oester, Hollandse garnalen, Vega parelgort etc.

Hors d'oeuvre hour in Krasnapolsky | ENJOY! The Good Life

Smaakpapillen

Borrelhapjes, tapas, amuses, pintxos zijn allemaal benamingen die vergelijkbaar zijn met de Franse benaming Hors d’Oeuvre. Kleine hapjes die de smaakpapillen prikkelen voor het diner. Natuurlijk onder het genot van aperitieven zoals in ons geval een fijne bubbel.

Hors d'oeuvre hour in Krasnapolsky | ENJOY! The Good Life

Wat wij er van vonden?

Krasnapolsky, welke Amsterdammer kent het niet….. Het luxe hotel aan de Dam. Het was voor het eerst sinds de vorige eeuw dat ik weer in het Krasnapolsky was. Het hotel heeft een flinke verbouwing achter de rug en ziet er weer eigentijds en luxe uit.

Wij hebben heerlijk gesmikkeld van al die kleine hapjes. Vooral de gemarineerde zalm, Iberico ham en de oester waren bij ons favoriet. Het eerste hapje wordt rondgedeeld nadat de bel is gegaan en wil je daarna nog meer proeven dan betaal je voor drie gerechtjes incl. toast € 9,95.

Wij komen zeker weer terug naar het Grand Café Krasnapolsky. Het is een fijne plek om neer te strijken na een dagje shoppen in Amsterdam .

Hors d'oeuvre hour in Krasnapolsky | ENJOY! The Good Life

Dineren in het Grand Café

Wil je na het Hors d’Oeuvre uurtje blijven hangen in het Grand Café en een hapje eten? Dat kan! Er worden klassieke gerechten met een moderne twist geserveerd. Denk aan… Steak Tartare, Zalm Ceviche, Vitello Tonnato, Kalfsschnitzel met dikke patatten, kippetjes, Pasta Vongole etc. Allemaal vriendelijk geprijsd. Dagelijks is er een 3-gangen menu voor € 29,-.

Wij waren op uitnodiging te gast bij Grand Hotel Krasnapolsky om hier een review over te schrijven. Natuurlijk deel ik mijn persoonlijke en eerlijke mening met jou. Wil je ook dat wij een bezoek brengen en een review schrijven of wil je een samenwerking aangaan? Kijk dan hier.


NH COLLECTION AMSTERDAM GRAND HOTEL KRASNAPOLSKY | Dam 9 | Amsterdam | website


 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.