hoe beviel de spaar challenge | ENJOY! The Good Life

Hoe beviel de Spaar Challenge?

De laatste dagen van het jaar. Tijd om de balans op te maken….. Weet je nog? In januari deelde ik met jullie mijn 52 weken Spaar Challenge. Hier lees je het hele artikel terug. Elke week deponeer je een oplopend bedrag, of in mijn geval een aflopend bedrag, in de pot en aan het eind van het jaar heb je dan € 1378,- Maar is dat ook gelukt?

Uitdaging

Deze spaarpot was één van de leukste uitdagingen van het jaar! Zoals je in het artikel kunt lezen ben ik achterste voren begonnen. Dit omdat ik geen ruim budget heb en zeker in de dure decembermaand geen grote bedragen kan missen. Dus kreeg ik gelijk de eerste week van het verse jaar een flink bedrag voor ‘den’ kiezen dat ik in de pot moest storten en zo ook de weken erna.

Even doorzetten

Dat hield mij echt bezig. Maar ik ben een doorzetter en moest en zou dit project laten slagen. Dus verzon ik allerlei creatieve manieren om toch de bedragen bij elkaar te sprokkelen. Ik ging flink opruimen en verkocht elke keer wat spullen via Marktplaats waardoor het mij lukte de weekbedragen bij elkaar te schrapen. En naar mate het jaar vorderde werden de bedragen kleiner en ging het mij een stuk makkelijker af.

hoe beviel de spaar challenge | ENJOY! The Good Life

Heb ik het volgehouden en was het een succes? Nee en ja….. Er zit nog € 5,50 in de pot 🙂

In het slop

Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het op het eind toch ietwat in het slop raakte. Je leent eens wat uit de pot omdat het even tegen zit, schrijft dat netjes op en lost het af en daarmee is ‘de beer los’ want de volgende keer leen je weer eens wat want het zit wel vaker tegen enz…. En op een gegeven moment ben je het spoor bijster en heb je meer aflossingsbriefjes in de pot dan gespaard geld.

En? Was het een succes?

Nu overdrijf ik natuurlijk. Het was eigenlijk een groot succes. Want mijn doel was om van het geld op vakantie te kunnen gaan en dat is dit jaar gelukt! Ik ben zelfs vier keer een paar dagen weggeweest!! Een weekend naar Valencia, een paar dagen naar de Bloemenrivièra, weekendje Stockholm en afgelopen week naar de Ardennen.

I did it

En dat is een megaluxe want de afgelopen jaren lukte het mij niet om op vakantie. Ik heb dan ook niet gewacht tot ik het gehele eindbedrag bij elkaar gespaard had. Toen de zomer op z’n eind liep, iedereen terugkwam van vakantie en mijn spaarpot begon uit te puilen heb ik toegeslagen. Dus toen een vriendin mij vroeg mee te gaan naar Valencia kon ik volmondig JA!! zeggen. En samen met mijn broer en zus een tripje memory lane? YES, I’m in. Eindelijk eens weg met de damespuber F… it. We did it! De Ardennen ging al wat stroever en…. ik had er even geen rekening mee gehouden dat er ook ter plekke wat geld doorheen gaat. Ik zal nog even op de blaren moeten zitten om dit financiële gat weer te vullen…..

Sparen met een doel

Komend jaar ga ik dus zeker weer de uitdaging aan. En ik weet al waarvoor 🙂 Ik ga sparen tot het eind van de spaar challenge en dan ga ik een tripje maken naar een bestemming van ‘My Travel Wishlist. Een paar dagen naar het Herang Tunet in het hoge Noorden. Nu nog een leuke reispartner zoeken 😉

Destijds kreeg ik heel veel leuke reacties op het artikel en jullie waren van plan de 52 Spaar Challenge ook te gaan volgen. Van een aantal van jullie weet ik hoe het verlopen is maar ik ben heel erg benieuwd hoe het jou vergaan is. Is het je bevallen? Wat heb jij er van gedaan? En…. ga je komend jaar weer de uitdaging aan? 

ENJOY! the 52 weeks Saving Challenge.

 • Avatar
  Plantaardiger
  http://Plantaardiger.nl

  Wat een cool idee. Ik ga ook sparen dit jaar door spullen re verkopen. Ik wil graag in december op vakantie gaan!
  Ik heb alleen net iets meer nodig, maar dit is een mooie start!

  december 30th, 2016 11:54
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.