Het verborgen leven van de kat | ENJOY! The Good Life

TV-Tip: Het verborgen leven van de kat

Een ietwat ‘mosterd na de maaltijd’ artikel maar ik wil hem je toch niet onthouden. En aangezien wij steeds vaker programma’s terugkijken vond ik dat het wel kon. Én…. er worden nog twee afleveringen uitgezonden. Ik heb het over de BBC serie “Het verborgen leven van de kat” (Cats Uncovered)

Kijkje in het leven van de kat

Voor alle kattenvrouwtjes (en mannetjes) is dit een heel onthullend inkijkje in het leven van je kat. Altijd al willen weten wat die spinnende pluizenbol uitspookt als je niet in de buurt bent? Dat en heel veel meer krijg je te zien in deze fascinerende serie waarin elk aspect van het leven van deze vaak verkeerd begrepen diersoort wordt onderzocht.

Het verborgen leven van de kat | ENJOY! The Good Life

Moody White Cat

You love them…. or you hate them. Ik zit er een beetje tussenin. Ondanks dat ik een spierwit, humeurig exemplaar in huize ENJOY! heb zitten. En dat is ook het probleem waarom ik niet zo’n warme band met het witte gevaarte heb. Hij is enorm chagrijnig, koel, hautain en op z’n tijd doet hij er alles aan om je de stuipen op het lijf te jagen.

Ik wil een kat die blij is als ik thuiskom, aandacht wil en ’s avonds of als ik even niet lekker in m’n vel zit lekker bij je komt zitten en ik hem lekker kan knuffelen. Want dat werkt helend voor de ziel, schijnt. Anyway…. dat ‘geval’ van ons was daar allemaal niet voor te porren.

Als de dood….

Ik zeg was…. want sinds een paar weken is zijn humeur aan het veranderen en gaat zijn hele reputatie naar de haaien. Soms springt hij, bij vergissing, tussen ons in op de bank. Vraagt aandacht, in de vorm dat hij voor je gaat lopen en ik al diverse keren bijna mijn nek gebroken heb. En hij laat zich aanhalen. Ik moet zeggen dat ik een beetje begin te smelten als ik hem zie. Nu de rest van de bezoekers nog want de meeste zijn als de dood voor hem 🙂

Het verborgen leven van de kat | ENJOY! The Good LifeVerborgen leven

De serie vind ik dan ook heel erg interessant. Want katten zijn eigengereide wezens die het liefst heel lang liggen te knorren en precies doen wat jij niet wilt. Je hebt ze in allerlei soorten, maten en kleuren. Van erg op zichzelf tot heel aanhalig. In de serie worden de katten gevolgd met GPS-trackers, kattencamera’s, röntgenbeelden en highspeedopnamen. Op deze manier krijg je te zien hoe een kat, als wild dier, in een getemde wereld leert functioneren. We zien hoe ze hun zintuigen gebruiken en het vermogen hebben tot samenwerking en communicatie met andere soorten. Maar ook antwoorden op vragen, hoe een kat altijd op zijn pootjes terecht komt, hun jachtinstinct en hoe het komt dat katten en honden de wereld zo verschillend benaderen.

Aflevering 1: Door de ogen van de kat

In deze aflevering ontdekken we hoe onze katten met de zintuigen van hun voorouders de omgeving zien, horen en ruiken en waarom dit hen in onze moderne wereld soms parten speelt. Deze aflevering is hier terug te zien op uitzending gemist.

Het verborgen leven van de kat | ENJOY! The Good Life

Aflevering 2: De leeuw op jouw schoot

In deze aflevering leren we de wilde kant kennen van onze huiskat. Via beeldmateriaal van GPS en kattencamera’s zien we hoe ze, zodra ze door het kattenluik glippen, veranderen van schootpoes in jagend roofdier. De katten Ozzy en Smudge nemen ons mee de buurt in en laten zien wie er echt de baas is en we ontdekken dat al onze pogingen te spijt, het jachtinstinct van onze katten niet in bedwang gehouden kan worden. Deze aflevering is hier terug te zien op uitzending gemist.

Aflevering 3: Kattentaal

In deze laatste aflevering onthult het onderzoeksteam de geheime taal van onze katten, hun verrassende gesprekken en waarom katten wel naar ons miauwen maar niet naar elkaar. In een huis met vier katten zien we of ze werkelijk zo gezellig met elkaar omgaan als hun baasjes denken. En we worden ons bewust waarom het bestaan van deze gezellige metgezel van de mens er voor de eenentwintigste-eeuwse kat niet makkelijker op wordt.  Deze aflevering is hier terug te zien op uitzending gemist.

Ben jij ook gek op katten? Heb je een kat? Laat weten wat jij van hem/haar vindt. Of ga je er het liefst met een grote boog omheen? Op de foto zie je onze Moody White Cat ofwel Spook. Onze huistijger. Letterlijk en figuurlijk 🙂

Het verborgen leven van de kat | ENJOY! The Good Life

ENJOY! Cats Uncovered.

Pictures @ ENJOY! The Good Life

 

 

 • Avatar
  Nancy Baten
  http://www.nancysfashionstyle.com

  Ik wist gelijk waar je het over had toen ik de titel zag! Was zo n leuk programma! Ik heb twee Mainecoons. Kijk maar eens op mijn blog bij de post van de 23ste!

  januari 4th, 2017 8:27
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Dat zijn heel mooie katten. Ik ga je post lezen 🙂

   januari 9th, 2017 19:04
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.