Het gevaar van Pinterest? | ENJOY! The Good Life

Het gevaar van Pinterest?

De laatste tijd ben ik weer helemaal in de ban van Pinterest. Ik kan er geen genoeg van krijgen en verheug mij op het moment dat ik naar bed toe ga. Dan mag ik ongegeneerd Pinteresten. Mijn eigen opgelegde beeldschermen verbod voor het slapengaan is naar de haaien. En het gebeurt met regelmaat dat ik ’s ochtends niet vooruit te branden ben omdat het weer eens nachtwerk is geworden tijdens het rondstruinen op deze eindeloze bron van inspiratie.

Terug van weggeweest

Heel wat jaren was Pinterest uit mijn systeem maar toen ik op zoek was naar wat DIY projectjes omdat ik nogal aan huis gekluisterd ben. Is dit toch wel de beste plek om ideetjes op te doen. Nou ja… ideetjes opdoen is het allang niet meer want ik loop nu meer tegen het probleem aan dat ik keuzestress krijg van al het moois dat ik op mijn scherm voorbij zie komen.

Kleine werkplek

Het begon allemaal met een zoektocht naar kleine werkplekken. De kleine man is weer bij ons ingetrokken en dus ben ik mijn werkkamer nu weer kwijt. Ik had daar een fantastische plek met een enorm bureau aan een groot raam. Een perfecte plek om te werken en te fotograferen. Nog even had ik de illusie dat wij het bureau zouden kunnen delen maar iedere pubermoeder weet dat je zelf niet moet wil vertoeven in het territorium van een puberjongen. Je struikelt over het wasgoed, het bed lijkt het onderkomen van een woelrat en er hangen eigenaardige luchtjes in zo’n kamer.

pinterest-kleine-werkplekken

Rommelkont

Dus ben ik mij een beetje aan het oriënteren om een werkplek te creëren op mijn slaapkamer. Dit is verre van een productieve plek om te werken. Ik zou echter niet weten waar ik anders een plekje voor mijzelf heb om mij zo af en toe af te zonderen en mijn rommeltjes kan laten slingeren. Hoewel…. die rommel laten slingeren gaat ook niet op want die werkplek zou aan het voeteneind van mijn bed moeten komen. Als ik vanuit mijn bed op een overvol bureau uitkijk lijkt mij dat ook niet al te best voor de nachtrust. Ik ben er dus nog niet uit en kijk nog even gezellig rond.

pinterest-interior

Interieur

Het gevaar van Pinterest is dat, als je zoekt naar het één, je binnen no time ineens weer tot over je oren in het ander zit. Zo zag ik  in mijn ooghoek een ronde eettafel langskomen. En hoewel ik heel tevreden ben mijn rechthoekige eethoek, Sissit stoelen en Zweedse klepbank wist ik direct dat ik een witte ronde tafel wilde met witte of naturel kleurige Thonet stoeltjes. En dus stroomt mijn ‘Interior’ bord nu vol met Scandinavische interieurs met ronde tafels en mooie stoelen.

Marktplaats

En dus maakte ik een paar foto’s van de eethoek en plaatste alles op Marktplaats. Gewoon om even te kijken of ik van mijn oude spullen af kon komen zodat ik weer nieuwe uit kon zoeken. Ondertussen natuurlijk vast aan het rondkijken voor de spullen die ik op Pinterest had gezien.

Thonet stoeltjes

Ik vond twee witte Thonet stoeltjes voor een prikkie. Veertig euro met z’n tweetjes en het kon nog opgestuurd worden ook. Dat is best handig in mijn brekebeensituatie. Gisteren kreeg ik een enorm pakket door de postbode geleverd. De man keek mij grijnzend aan. We kennen elkaar inmiddels. En ik zag aan zijn ondeugende hoofd dat hij het vermoeden had dat ik dit keer de perfecte man via een website besteld had, gezien de omvang van het pakket. Hij moest eens weten.

Replica

Ik opende de doos en er kwamen de lelijkste stoeltjes ooit uit. Nu snapte ik wel waarom de verkoper zo gretig was ze aan mij te verkopen. Opsturen? Tuurlijk , geen probleem. Als ik er maar vanaf ben zal hij gedacht hebben. Oké, ze hebben met een beetje fantasie het model van een Thonet stoel maar deze zijn van kunststof, zitten voor geen meter en ik spotte heel groot ‘IKEA’ onderop de zitting. Blijkbaar heeft Ikea ze ooit in de collectie gehad. Goed…. foto maken. Alles weer in de doos en hopen dat er op Marktplaats iemand toevallig op zoek is naar deze multifunctionele maar superlelijke replica’s. En dus staat er in mijn keuken nu een levensgrote doos. Heel decoratief….

Aan tafel

Inmiddels wordt er bijna om mijn eettafel gevochten op Marktplaats. Ik benader één van de gegadigden en mevrouw blijkt haast te hebben, dus ik maak een afspraak voor diezelfde avond. Als ik ophang besef ik, dat ik net heb afgesproken dat een vriendin bij mij komt eten en heel spontaan heb ik een andere vriendin, die al bij mij op bezoek was ook uitgenodigd om aan te schuiven. Ik moet inwendig lachen bij de gedachte dat ik ze tijdens het eten moet verzoeken even hun bord op te tillen omdat onder hun bord vandaan de eettafel wordt verkocht.

Service aan huis

Ik besluit maar een nieuwe afspraak te maken met de dame. Ondertussen ben ik op Marktplaats driftig op zoek naar een nieuwe tafel. Ik weet wat ik wil. Een witte, kleine ronde tafel die je uit kunt schuiven als er gasten aan tafel zijn. Maar de tafels die ik vind zijn allemaal in Limburg of in Groningen. Ik vind er één in Utrecht maar kan de tafel niet ophalen omdat ik niet kan autorijden momenteel. En iemand vragen of ze mee willen naar een tafel te kijken en die ook ‘even’ mee te nemen durf ik niet. Maar de verkoper vind het geen probleem de tafel even langs te brengen. Heel verdacht, weet ik inmiddels als een verkoper zo graag van zijn spullen af wil.

De volgende dag komt de dame langs voor de tafel. Die blijkt toch iets te laag voor haar stoelen. En hoewel ze best bereid is om er een stuk uit te zagen of er houten klosjes onder te binden, adviseer ik haar toch om er even rustig over na te denken. Ik heb namelijk net ontbijt gemaakt en wil niets liever dan dit ontbijt rustig aan een tafel nuttigen.

Perfect of toch niet?

Het lijkt allemaal perfect geregeld. De eettafel wordt afgehaald en de ronde tafel door de vriendelijke verkoper, die er ook nog eens heel appetijtelijk uit blijkt te zien (lang leve Google) gebracht. Alles lijkt weer geregeld. Tot… de dame laat weten dat haar man het toch niet zo’n goed idee vond om een stuk uit de tafel te zagen en er houten klosjes onder te maken (nee, gek hè?!).

Nu heb ik twee tafels om van te eten. We kunnen ontbijten aan de ronde tafel en dineren aan de langwerpige tafel. Wat een luxe! En als de pubers vervelend zijn zet ik ze gewoon aan hun eigen tafel, mogen ze nog kiezen ook 😉 Lang leve Pinterest.

Ben jij ook zo gek op Pinterest? Volg jij ENJOY! al? Laat weten waar ik jou op Pinterest kan vinden dan kom ik een kijkje bij je nemen.

ENJOY! the inspiring world of Pinterest

Pictures: ©Meijnhout Fotografie en Pinterest

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.