Hemelse Modder, een makkelijk en snel nagerecht

Dit nagerecht mag qua presentatie misschien te wensen overlaten, de smaak doet de titel alle eer aan. Dit is hemels smullen en ook nog eens snel klaar. Voor wie hard aan het lijnen is om er van de zomer beeldig slank bij te lopen, kan dit recept beter skippen. Hoewel ik het zelf zeker de moeite waard vind om hiervoor een keertje te zondigen. Je moet jezelf niet alles ontzeggen in het leven.

En er zit pure chocolade in. Dat is goed voor je gemoedstoestand, geeft energie, maakt je blij en geeft je zelfs een verliefd gevoelletje. Dus als je het zo bekijkt is het eigenlijk heel gezond. Als we het overigens toch over hemels genieten hebben. Heb je de hemelse brownie al eens geprobeerd van De Browniehemel? Zeker een aanrader! Deze brownie telt wel voor drie keer zondigen ūüėČ

Wat heb je nodig:

  • 250 ml slagroom
  • zakje vanille suiker
  • 2 eiwitten
  • 1 eetlepel likeur naar keus (Amaretto, Cointreau etc.)
  • 2 repen pure chocolade a 100 gram per stuk

Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de slagroom met de vanille suiker stijf. Ondertussen breek je van 1¬Ĺ reep de chocolade in stukjes en smelt deze¬†‘au bain marie’ of in de magnetron. Zodra de chocolade gesmolten is van het vuur nemen en eventjes laten rusten.

Een flinke schep van de slagroom voorzichtig door de chocolade spatelen zodat de chocolade iets afkoelt. Daarna het chocolade/slagroom mengsel bij de eiwitten voegen en voorzichtig doorroeren. Houd van de slagroom een klein beetje apart om te garneren.

Voeg de rest van de slagroom bij het chocolademengsel en spatel goed door tot het een mooie luchtige en egale bruine massa geworden is. Schep dit in mooie glaasjes. Zet voor minstens 2 uur in de koelkast voor opdienen. Liefst langer. Garneer met slagroom en trek met een mes krullen van de resterende halve reep chocolade. Ook leuk om te garneren met framboosjes en een muntblaadje.

Als je het nu niet zo ziet zitten om rauwe eieren te verwerken. Je kunt Hemelse Modder ook prima maken zonder de eiwitten of je kunt er Two Chicks Egg whites voor gebruiken.

Op zoek naar meer chocolade recepten? 

CHOCOLADE SINAASAPPELCAKE | ENJOY! The Good Life

 

 

Chocolade sinaasappelcake

 

 

 

Chocolade macarons

 

SNAPSHOTS week 28/2017 | ENJOY! The Good Life

 

 

Kladdkaka, een Zweedse lekkernij

 

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY! Je vindt deze aan de rechterzijde van de homepage.

ENJOY! this delicious chocolat dessert.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.