HELP! De feestdagen zijn in aantocht... | ENJOY! The Good Life

HELP! De feestdagen zijn in aantocht…

Het is alweer oktober. De blaadjes vallen van de bomen, de pepernoten en chocoladeletters liggen alweer in de winkels en de eerste kerstmannen en bijbehorende ballen zijn alweer gespot. Gelukkig heb ik nog geen kerstliedjes op de radio gehoord anders ga ik echt gillen. Ik heb namelijk een pesthekel aan feestdagen en in het bijzonder kerst, de aanloop er naar toe, de kerstboom en oh ja… ook oud en nieuw kan mij niet bekoren. Het liefst duik ik van 24 december tot 2 januari onder de dekens en sluit mij af voor alles en iedereen.

Weerstand

Ergens in de afgelopen tien jaar is er met kerst iets misgegaan. Geen idee wat, waar of wanneer, maar mijn weerstand wordt elk jaar groter. Voor die tijd vond ik kerst geweldig en snapte ik er helemaal niets van dat er mensen bestonden die een hekel aan kerst hadden. Gezellig toch?! Met lichtjes, kerstboom, kerstliedjes, tafels vol gezellige mensen en bergen lekker eten, kerstbrood bij het ontbijt. Gadverdamme, zelfs aan kerstbrood vind ik geen pest meer aan. Hoewel die tafels vol gezellige mensen en bergen lekker eten en drinken mij wel altijd heel erg bekoren. Maar niet met kerst.

Even over kerst….

Wat helemaal te sneu voor woorden is, is dat ik er nu al een stukje over schrijf. En dat komt omdat de damespuber mij afgelopen week vroeg of we even konden gaan zitten om het over kerst te hebben. Ik schoot onmiddellijk in de vlekken en vroeg of ze helemaal gek geworden was, om het over kerst te hebben in september. Ja, dat moest volgens haar. Want er moet rekening gehouden worden met haar werk, kerst bij haar vader en ze wilde graag even van mij weten wanneer of ik dacht het geestelijk aan te kunnen een dag met mijn kuikens door te brengen. Whaaaaaaa……. Ik wil niet!

Zonderling

Ik ging eens even op onderzoek uit op het web of er nog meer zielen zijn met hetzelfde probleem. Gelukkig ben ik niet zo zonderling als ik dacht. Vele mensen met mij zien deze tijd met angst en beven tegemoet. Dat is een geruststellende gedachte. Ik vond zowaar ook een paar verdomd goede tips om onder de hele kersterige hype vandaan te komen. Ware het niet dat ik ook nog moeder ben van twee pubers die kerst wél waanzinnig leuk vinden. Hoewel ik ze er van verdenk dat het ze alleen om de cadeautjes te doen is.

Anti-kerst feestje

Een vakantie zit er, gezien de planning van de pubers, dit jaar niet in. Jezelf opsluiten in een uberchique hotel in eigen land is leuk als je een nieuw verworven lover hebt, maar in je eentje kun je het beste maar rondstinken in je eigen vertrouwde omgeving. Vergeet dan vooral niet de gordijnen dicht te trekken zodat de buitenwereld weet dat je ‘not available’ bent. Dit jaar ga ik maar op zoek naar lotgenoten om samen een mooi plan te smeden voor een ‘anti-kerst’ feestje. Iets in pyjama, met veel comfortfood en rode wijn, feelgood movies en dekentjes om onder weg te kruipen. Ik verheug mij er nu al op ;)

Wat vind jij? Geniet jij van de aanloop naar de feestdagen? De kerstdagen zelf? Of heb je er stiekem ook helemaal geen zin in?

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ LAMKAKKEN OP ZONDAG.

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Picture: @Meijnhout Fotografie

 

 

 

 

 

 

 

 • Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Ik ben echt dol op kerst, en helemaal op de weken ervoor. Oud en nieuw daarentegen vind ik vreselijk. Maar sinds een jaar of vijf vertrekken we de dag na Kerst naar La Palma om daar een weekje winterzon te pakken. De beste afsluiting van december!

  oktober 1st, 2017 15:30
  Reply
  01
  • José

   Wat een goed idee om dan lekker op vakantie te gaan! Geniet maar vast van de aanloop naar kerst ;)

   oktober 2nd, 2017 7:40
   Reply
   02
 • Debbie
  https://vaforadventure.com

  Ik vind kerst wel leuk qua sfeer, maar ik houd niet zo van de verplichte nummertjes qua familiebezoek. Twee jaar geleden hebben we rond kerst een week in Zweden doorgebracht, waar we op een huis incl. honden, kat, kippen en 2 paarden moesten passen. Héééérlijk! Zou ik zo weer willen doen dit jaar …

  oktober 16th, 2017 7:12
  Reply
  03
  • José

   Ohhhh!!! Dat klinkt fantastisch. Kerst in Zweden. Hebben wij ook een aantal jaar gedaan. Zo sprookjesachtig. Ben benieuwd wat het voor jou dit jaar gaat worden ;)

   oktober 20th, 2017 22:54
   Reply
   04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>