Grazende pubers | ENJOY! The Good Life

Grazende pubers

Als ik ’s ochtends beneden kom en de koelkast open, om de melk te pakken, blijkt het pak leeg in de koelkast te staan. Ik raak nog niet gelijk in paniek want ik kan hamsteren als de beste. Als ik de voorraadkast open om een pak houdbare melk te pakken blijkt het enige pak dat er nog staat voor de helft gevuld. Blijkbaar door één van de pubers, ik noem geen namen, gebruikt en onnadenkend weer op de plaats van herkomst terug gezet. Wanneer dat geweest zal zijn is een raadsel. Ik neem maar het zekere voor het onzekere en giet de resterende melk door de gootsteen.

Alles op

Terug naar de koelkast. Ik vind achterin nog een geopend pak amandelmelk waar nog een restje in zit. De pubers vinden dit niet te ‘teren’ en ik eigenlijk ook niet. Bij gebrek aan beter giet ik het restant in een schaaltje om mijn dagelijkse portie Brinta te maken. Ik zet het in de magnetron en wacht een beetje dromerig voor het apparaat op het belletje. Als het klaar is zet ik de warme melk op het aanrecht, pak een lepel en trek de kast open om de Brinta te pakken. Kak! Het pak blijkt leeg. Alle moeite voor niets. Ik giet de kom leeg in de gootsteen.

Kruimels

Als ik de lade open waar het brood ligt vind ik behalve een lading broodkruimels geen enkele boterham meer. Dan maar een beschuitje. Ik trek de deksel van het blik en vind diep onderin nog wat stukjes beschuit. Dat is waar ik het deze ochtend mee moet doen. De pubers hebben alle kasten weer leeg gegraasd. Ik verzamel de stukjes beschuit op een bordje en probeer het zo in elkaar te puzzelen dat het lijkt op iets dat ooit een rond beschuit was.

Geknutsel

Ik smeer er een flinke laag boter op om het geheel een beetje aan elkaar te lijmen en pak de intens pure hagelslag. Bewust gekocht omdat ‘gewone’ hagelslag in onbewaakte ogenblikken leeggegoten wordt in de monden van de pubers. Maar blijkbaar heeft ook deze hagelslag de dans van de pubers niet ontsprongen. Er komen nog slechts een paar miezerige hageltjes uit het pak rollen en daar zal ik het mee moeten doen. Voorzichtig pak ik het in elkaar geknutselde beschuit op en neem een hap. Maar nog voordat ik mijn tanden erin kan zetten stort het geheel tussen mijn handen door uit elkaar. Over het aanrecht, het gasfornuis, op de grond en in het waterbakje van de humeurige kater. @!&%$!

Koffie/thee date

Ik skip ontbijt en heb mijn zinnen gezet op de koffie/thee date die elk moment kan komen. Gelukkig heb ik een pak koekjes op een veilig plekje verstopt voor de veelvraten en moet dat dan maar doorgaan als mijn ontbijt. Gezellig keuvelend zet ik koffie en thee en doe een greep achter in een kast dat dienstdoet als mijn geheime verstop plek. De plek blijkt leeg! Lekker dan. Geen plek is veilig hier in huis. Vandaag geen ontbijt en niets lekkers voor mijn gasten.

Veel succes!

Aan het eind van de dag komen de pubers thuis en lopen nog met hun jas aan linea recta door naar de keuken. Ook goedemiddag! Alle kasten, lades en koelkast worden opengetrokken en er komt een hoop protest. De damespuber kwakt de deur dicht met de mededeling dat ze hier nog eens verhongerd en de jongenspuber begint te tieren dat er weer eens helemaal niets in huis is. Ja! Hoe zou dat nou komen??!! Of ik wel weet dat hij in een belangrijke ontwikkelingsfase van zijn leven zit?! Droog merk ik op dat ik daar vandaag met een rommelende maag inmiddels ook achter gekomen ben, ik geef hem het boodschappenbriefje en de pinpas en wens hem veel succes.

Heb jij ook pubers in huis? Grijp jij ook weleens mis omdat de puber weer eens je kasten leeg gegeten heeft?

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ 8-harige-poten-8-ogen-en-nooit-alleen

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life, header @Meijnhout Fotografie

 

 

 • Avatar
  Mara

  Heel, heel erg herkenbaar, vooral het stukje over lege pakken 🙂

  juni 10th, 2018 17:27
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.