FILMTIP: Perfetti Sconosciuti | ENJOY! The Good Life

FILMTIP: Perfetti Sconosciuti

Gewetensvraag….. Durf jij je smartphone op tafel te leggen, tijdens een etentje met vrienden, en alle inkomende telefoontjes en berichtjes met elkaar te delen?

FILMTIP: Perfetti Sconosciuti | ENJOY! The Good Life

Eva en Rocco, een getrouwd stel van rond de veertig met een puberende dochter, hebben een gezellig etentje georganiseerd met vrienden bij hun thuis. De meeste gasten aan tafel kennen elkaar al sinds hun jeugd. Behalve Carlotta, de tweede vrouw van Lele is nieuw in het groepje. Én iedereen kijkt uit naar de nieuwe vlam van Pepe, die hij deze avond voor het eerst zal voorstellen aan zijn vrienden. Helaas…. ze komt niet mee: ze is niet lekker.

FILMTIP: Perfetti Sconosciuti | ENJOY! The Good Life

Tijdens het voorgerecht komt het gesprek op een vrouw die haar man op overspel betrapte. Ze trof niets verhullende berichtjes aan op zijn smartphone. Ietwat jolig stelt Eva voor dat iedereen zijn mobieltje op tafel legt en dat ze alle binnenkomende belletjes en berichtjes die avond met elkaar zullen delen. Want ze hebben als vrienden en partners toch niets voor elkaar te verbergen?

FILMTIP: Perfetti Sconosciuti | ENJOY! The Good Life

Niemand wil spelbreker zijn en erkennen dat dit misschien niet zo’n goed idee is en iedereen gaat schoorvoetend akkoord. Maar wat bij het voorgerecht nog een leuk spelletje tussen vrienden leek, blijkt tijdens het hoofdgerecht en dessert nogal pijnlijk te worden. Hoe weinig weten ze eigenlijk van elkaar weten, zelfs van de eigen partner…..

FILMTIP: Perfetti Sconosciuti | ENJOY! The Good Life

Deze dramatische komedie was een bioscoophit in Italië afgelopen voorjaar. Ruim 2,5 miljoen bezoekers kwamen kijken naar deze Italiaanse sterrencast. En ook in Nederland beloofd de film een grote hit te gaan worden. De recensenten geven de film een dikke 4 sterren en lovende kritieken.

“Verrukkelijke en weergaloos geacteerde edelsoap” ~ de Telegraaf

“Een vaardig gespeelde en vlot geregisseerde komedie.” ~ de Volkskrant

  • Regie: Paolo Genovese
  • Lengte: 97 minuten
  • Cast: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Edoardo Leo, Valerio Mastandrea, Alba Rohrwacher, Kasia Smutniak

De film draait in diverse bioscopen en filmhuizen in Nederland. Een leuke bioscoop om een keer heen te gaan is: De Filmhallen. Een bezoekje aan De Filmhallen is leuk te combineren met een bezoek aan de naastgelegen Foodhallen.

ENJOY! a movie night.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>