ENJOY! Books: 5 boeken waar je iets aan hebt | ENJOY! The Good Life

ENJOY! Books: 5 boeken waar je iets aan hebt

Hierbij is de rubriek boeken van ENJOY! geboren. Als er wat te delen valt op het gebied van boeken, zal er een artikel gepubliceerd worden. Dat kan een recensie zijn, een auteur aan het woord, een interview of gastbloggers die hun favoriete boek delen.

Zelf ben ik geen leesfanaat. Wel houd ik van ‘coffeetable books’ over interieur, stijliconen, architectuur etc. Mijn enorme verzameling kookboeken en boeken waar je iets van kunt leren of die je inspireren.

Toch merk ik hoe fijn het is om je even terug te trekken met een boek, om zo een momentje van ontspanning te creëren. Grote kop thee erbij, wegkruipen onder een dekentje… Of een paar pagina’s voor het slapen gaan. Dat zorgt voor een heerlijke nachtrust. En natuurlijk gaat er op vakantie altijd een flinke stapel boeken en tijdschriften mee.

In dit eerste artikel in de rubriek ENJOY! Books deel ik vijf boeken waar ik iets aan gehad heb, geleerd heb of die ik aan iemand heb gegeven die dit interessant vindt. Hier komen ze:

ENJOY! Books: 5 boeken waar je iets aan hebt | ENJOY! The Good Life

1. Lichter – William Cortvriendt

Er zijn nauwelijks onderwerpen waar zoveel onzin over ons is uitgestort als over ons gewicht, afvallen, en hoe we er uit zouden willen of moeten zien. Zo blijkt dat de oorzaken van overgewicht en obesitas niets te maken hebben met te veel eten of te weinig bewegen! Het door de meeste artsen en diëtisten voorgeschreven ‘meer bewegen en minder eten’ faalt dan ook in nagenoeg 100 procent van de gevallen en behoort tot de belangrijkste medische missers ooit. Afvallen is daarmee een lucratief onderwerp geworden voor kwakzalvers, dieetgoeroes en verkopers van dieetproducten.
In zijn nieuwe boek LICHTER analyseert Cortvriendt stap voor stap wat de epidemie van overgewicht en obesitas heeft veroorzaakt en komt tot verrassende maar logische conclusies over maatregelen die overgewicht en obesitas wel voorgoed laten verdwijnen. En dit zonder dat je honger hoeft te lijden, onsmakelijk hoeft te gaan eten of dure dieetproducten hoeft aan te schaffen. Eindelijk! 

ENJOY! Books: 5 boeken waar je iets aan hebt | ENJOY! The Good Life

Dit boek wilde ik graag lezen. Al jaren ben ik te zwaar, maar heb nooit de behoefte gehad om af te vallen. Mijn ervaring is dat je van lijnen alleen maar dikker wordt. Toch ben ik altijd uitermate geïnteresseerd in boeken die over voeding en een gezonde leefstijl gaan.

Ik vond het een heel interessant boek. Voor mij werd door Cortvriendt bevestigd dat we weer terug moeten naar de ouderwetse Hollandse pot. We gewoon weer roomboter gaan eten in plaats van al die bewerkte margarines en een lekkere scheut jus over ons eten schenken. Heel veel welvaartsziekten zijn ontstaan nadat wij ‘gezond’ zijn gaan eten en vooral vetten uit onze voeding zijn gaan bannen. Juist die vetten zorgen ervoor dat wij een verzadigd gevoel hebben en de drang naar snacks verdwijnt.

Hoewel ik het niet met al zijn standpunten eens ben heb ik veel opgestoken van dit boek. Minpuntje vind ik de vele studies en onderzoeken waar naar verwezen wordt. Ik snap dat het belangrijk is dat zijn visie wordt onderbouwd, maar het leest niet lekker weg. Én ik miste een voorbeeld weekmenu zodat ik een idee heb wat ik zoal kan eten.

In het boek vind je een aantal recepten en een lijst van ingrediënten die je het beste wel of niet kan eten. Het boek vind ik zeker een aanrader als je geïnteresseerd bent in voeding, een gezonde levensstijl of wat af wilt vallen. Dit boek bestel je hier makkelijk en snel en kost € 20,- Uitgeverij: Lucht BV

ENJOY! Books: 5 boeken waar je iets aan hebt | ENJOY! The Good Life

2. 25 gram geluk – Massimo Vacchetta met Antonella Tomaselli  

“Kun je er een paar dagen op passen?’ Met deze vraag begon de relatie tussen de wat stugge veearts Massimo en een gevonden egeltje. Misschien had het honger, was het koud of eenzaam; wat het ook was, het hulpeloze huilen opende het hart van Massimo. Met de kracht van haar persoonlijkheid zet Ninna – het egeltje blijkt een vrouwtje – zijn leven compleet op zijn kop.

ENJOY! Books: 5 boeken waar je iets aan hebt | ENJOY! The Good Life

Het kan niet anders dat je na het lezen van dit boek een stuk vrolijker bent geworden. Zo’n klein verhaal dat je zo wegleest. Simpel en puur. De liefde van een volwassen vent en een baby egeltje. Vanaf de dag dat kleine Ninna in zijn leven is gekomen is niets meer hetzelfde. Heerlijk om jezelf een oppepper te geven of gewoon eens een fijn verhaal te lezen in deze wereld die bol staat van ellende. Het is geschreven in een lekker groot lettertype en je vindt halverwege het boekje foto’s van de egeltjes. Ook heel leuk om het iemand cadeau te geven en leen het boek zeker uit als je het uitgelezen hebt. Geef het door! 25 gram geluk voor € 17,99. Uitgeverij: Lev.

ENJOY! Books: 5 boeken waar je iets aan hebt | ENJOY! The Good Life

3. Vaarwel spullen – Fumio Sasaki

Fumio Sasaki is eind dertig, single, en werkt als redacteur bij een uitgeverij. Hij woont in een klein appartement in Tokyo, met drie shirts, vier broeken, vier paar sokken en niet veel meer. Een paar jaar geleden realiseerde hij zich dat al zijn materiële bezittingen hem eerder ongelukkig dan blij maakten, en dus besloot hij het gros van zijn spullen weg te doen. 

ENJOY! Books: 5 boeken waar je iets aan hebt | ENJOY! The Good Life

Wie mij wat beter kent gaat heel hard lachen als ik zeg dat ik dit een geweldig boek vind. Als iemand een hamster en groot verzamelaar is dan ben ik het wel. Toch heb ik een enorme drang naar een simpeler leven en minder spullen. Geluk zit hem niet in spullen, maar in jezelf. Hoewel de auteur in mijn ogen echt is doorgeslagen en een ras minimalist is, ben ik toch door hem geïnspireerd geraakt en is mijn drang om spullen weg te doen groter dan ooit. Wil je ook meer ruimte in je leven? Lees dan dit heerlijke boek. Het kost € 20,- Uitgeverij: Lev.

SNAPSHOTS WEEK 25/2018 | ENJOY! The Good Life

4. On a roadtrip – Alexandra Gossink Luc Hoornaert i.s.m. Sunny Cars

Met je (huur)auto leer je een land echt goed kennen. Je bent flexibel en vrij om te gaan en staan waar je wilt. En je komt op plekken die je anders niet zo snel zou ontdekken. On a roadtrip neemt je mee door Zuid-Europa. Je rijdt de mooiste autoroutes door vakantielanden waar de zon meestal schijnt. Met onderweg de leukste plekken om te stoppen, de fijnste hotels om te slapen en natuurlijk die leuke wijnboer en dat fijne restaurant voor een visje met uitzicht over de oceaan. Dat is pas vakantie! Met routes door: Spanje, Portugal, Kreta, Kroatië, Frankrijk en Italië.

ENJOY! Books: 5 boeken waar je iets aan hebt | ENJOY! The Good Life

Dit is een boek naar mijn hart. Ik ben gek op roadtrips door Europa en als je dit boek leest wil je het liefst gelijk je koffers pakken en ‘en route’. Er zijn heerlijk routes uitgestippeld met tips voor de leukste uitstapjes, restaurants en bijzondere plekjes om te overnachten. Voorzien van prachtige foto’s en routekaartjes. Én extra leuk. Als je een auto reserveert bij Sunny Cars dan krijg je het aankoopbedrag van dit leuke boek weer retour. € 19,99 Uitgeverij: Mo’media

ENJOY! Books: 5 boeken waar je iets aan hebt | ENJOY! The Good Life

5. Wat je als BBQ liefhebber moet weten – Steven Raichlen

Wat je als BBQ-liefhebber moet weten is een zeer duidelijke en vooral begrijpelijke vraagbaak in de wereld van de BBQ. BBQ-en is een kunst op zich. Kun je de ideale balans vinden tussen zoute, zoete, hartige en pittige smaken, dan kun je het te grillen stuk vlees, vis, groente of fruit naar een hoger niveau tillen.

ENJOY! Books: 5 boeken waar je iets aan hebt | ENJOY! The Good Life

Dit boek heb ik cadeau gedaan aan een man die gek is op barbecueën. Het liefst gooit hij alles, inclusief zijn eigen vrouw op het vuur. Dat laatste mag je gerust met een korreltje zout nemen. Voordat ik het inpakte heb ik het zelf even doorgebladerd. Aan mij is het niet besteed want de inhoud bevat echt alle ‘ins and outs’ van het barbecueën en dat laat ik het liefst aan een ander over. Je vindt er alles over bepaalde technieken, BBQ aanmaken, roken, gaarheid, veiligheid, schoonmaken, smaakmakers en recepten voor het grillen van vlees, gevogelte, vlees, groenten etc. Kortom een heel compleet boek voor de liefhebber. Voor € 19,99 bestel je het hier. Uitgeverij: Karakter

Ik hoop dat je dit overzicht met boeken leuk vindt of dat het je misschien op een idee heeft gebracht iemand te verrassen met een leuk boek. Heb je zelf een boek waarvan je vindt dat ik hem moet lezen. Of wil je zelf op ENJOY! vertellen over jouw favoriete boek? Laat het hieronder in de comments weten of mail naar: enjoythegoodlifeblog@gmail.com

ENJOY! Books: 5 boeken waar je iets aan hebt | ENJOY! The Good Life

Deze boeken heb ik ontvangen van de betreffende uitgever. Dit doet niets af aan mijn mening. Deze is altijd eerlijk en oprecht. 

ENJOY! books.

Foto’s @ENJOY! The Good Life

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.