Een zorgwekkende nieuwe verslaving? | ENJOY! The Good Life

Een zorgwekkende nieuwe verslaving?

Nu het herstel van mijn enkel, na bijna twee jaar redelijk voorspoedig lijkt te gaan lopen. Doemen er andere zorgwekkende problemen op. Zoals, wat trek ik aan als ik straks weer wat vaker mijn neus buiten de deur ga laten zien? Niet zo zeer de gedachte aan wat ik aan moet trekken is het probleem. De gevolgen van wat het probleem moet oplossen is zorgwekkend.

Online shop verslaving

Ineens heb ik namelijk een enorme online shop verslaving te pakken. En dat is best bijzonder te noemen voor iemand die eigenlijk een pesthekel heeft aan winkelen. Nu binnenkort de wereld weer aan mijn voeten ligt, heb ik een enorme onrust om mij daar alvast op voor te bereiden.

Studio Anneloes

Al ruim twee jaar loop ik in niets anders dan makkelijk zittende kleding. Dat over gipsbenen gedragen kan worden en vooral nergens knelt als je bijna 24/7 je poot op een kruk te rusten hebt liggen. Vrijwel de gehele ‘Travel collectie’ van Studio Anneloes hangt in mijn kast en je kunt mij uittekenen in deze nietszeggende, maar uiterst comfortabele kleding. Rekt onder alle omstandigheden lekker mee. Of je nu twintig kilo aankomt of er weer vijftien kwijt raakt. Zwart en donkerblauw van kleur en sommige geliefde items zelfs in exact dezelfde kleur en maat in tweevoud. Ik ben er helemaal klaar mee. Tot grote vreugde van de pubers want die vragen zich al geruime af of ik ooit nog eens ‘normale’ kleding ga dragen.

Pasvorm

Aangezien ik zelf nog niet naar de winkel kan, begon het even geleden met af en toe een paar items online te kopen. Hoewel kopen… na een pas sessie ging het meeste weer linea recta retour. Vooral aankopen bij onze Spaanse mode vrinden gaan niet goed samen met mijn voluptueuze rondingen. Het Zweedse modeketen is beter ingespeeld op de vollere Noord-Europese vrouw.

Gratis

Ik ben inmiddels lid geworden van hun ‘Club’ en kan nu mijn online aankopen gratis heen en weer sturen. En daar maak ik dankbaar gebruik van. De pakjesmeneer rijdt af en aan. Hij weet inmiddels al dat hij even geduld moet hebben voordat ik de voordeur heb bereikt en is niet te beroerd om het pakket naar binnen te brengen. Ik schat in dat hij binnenkort het ‘mevrouw’ achterwege laat en mij bij de voornaam noemt. Zo’n verslaving schept een band.

De pakketten worden steeds groter en de pubers steeds chagrijniger. Die moeten de pakketten namelijk weer retour brengen naar het postkantoor. Er is nog altijd veel dat niet past of toch nog iets groter uit blijkt te vallen dan de maat die ik nodig heb. Dat laatste is een geluksmomentje.

Tactiek

Kon ik eerder bij ‘De Hennes’ nooit wat vinden of waren items altijd uitverkocht die ik leuk vond. Inmiddels heb ik een tactiek ontwikkeld om de leukste items op te snorren en er als de kippen bij te zijn. Bijna dagelijks scroll en klik ik vrolijk rond tussen alle nieuw binnengekomen items. En omdat je alles toch weer retour kunt sturen, flikker ik het allemaal in mijn digitale mandje om het thuis op mijn gemakje te bekijken.

Niet te stoppen

Het online kopen heeft mij nog nooit zoveel genoegen gegeven. Een heerlijk gevoel om te shoppen tot je bijna bedolven bent onder de bezorgde pakketten. Het is alleen soms nog een behoorlijke uitdaging om alle items en de bijpassende verpakkingen weer bij elkaar te vinden. In mijn achterhoofd besef ik natuurlijk best wel dat er ergens een steekje losgeschoten is. Het heeft mij er echter nog niet van weerhouden om het proces te stoppen.

Britse modegigant

Inmiddels heb ik ook mijn slag geslagen bij een van oorsprong Britse modegigant. Eerder wist ik nooit waar men het over had als ik de naam hoorde. In gedachten had ik het vermoeden dat het een community voor de asociale medemens was. Maar inmiddels weet ik beter.

Bij Asos.com kun je namelijk klikken tot je erbij neervalt. Een walhalla voor modeliefhebbers. Zoek je bijvoorbeeld op tops? Dan heb je keus uit 4909 verschillende stijlen. Vervolgens moet je wel snel alles in je mandje verzamelen want na een uurtje kiepert hij je mand weer leeg als je nog niet afgerekend hebt. Dan kun je weer op nieuw beginnen en zie dan maar weer eens al die leuke items terug te vinden. En je bent niet de enige want populaire items worden zo uit je mandje weggekaapt.

Afstand doen

Vervelend is alleen dat deze spullen zo leuk zijn, dat ik de groots mogelijke moeite heb om er weer afstand te doen. Mijn creditcard limiet staat nu eenmaal niet toe om al die leuke items te kunnen houden. Wel heb ik dan een heel fijne shop- en fitting middag gehad in mijn eigen woonkamer. Al dan niet met toeschouwers en/of medepassers. Inclusief een kleine ‘catfight’ om wie de hotste items het eerst in handen had.

Grootste compliment is toch wel dat de jongenspuber, die regelmatig vanaf de bovenverdieping naar beneden gelokt wordt om een eerlijke mening te geven, zegt dat je er leuk uitziet. Als beloning voor zo’n groot compliment geef ik hem een welgemeende knuffel en kijk ik hem maar weer eens lief aan of hij mijn pakje bij het postkantoor wil retourneren.

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Bijrijder van de damespuber

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday.

Beeld: Meijnhout Fotografie

 

 

 

 

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.