Autorai cluman concept

De kleine man wilde graag naar de AutoRai. Niemand kon of wilde met hem mee. En hoewel ik niets om auto’s geef ben ik dan de beroerdste niet en ben samen met hem ‘auto’s’ gaan kijken. Vol verwachting gingen we naar de AutoRai. De kleine man had er enorm veel zin in en verheugde zich op een leuke dag. En ik genoot van zijn enthousiasme.

Autorai RR Rolls Royce

Vooraf had ik een kaart gekocht via de website van AutoRai.nl. Deze kost € 15,50 (incl. 1,- reserveringskosten). De kleine man mocht gratis naar binnen.

Autorai lotus close Lotus

Het leek mij handig de auto te parkeren in de parkeergarage maar toen ik er in stond werd ik onaangenaam verrast door de parkeerkaart van € 20,- die ik moest kopen om er weer uit te kunnen rijden. Dat pakken wij een volgende keer anders aan.

Ik manoeuvreerde mijn kleine zwarte Panda zonder enige moeite de parkeergarage door. In tegenstelling tot de bestuurders van de dikke auto’s om mij heen die zich in de kleine parkeerplaatsjes probeerde te wurmen. Ik werd erg lacherig van de situatie en wij in onze low budget Panda. Ik geloof dat de kleine man liever onder het dashboard was gekropen.

AutoRai oldtimer mercedes Mercedes Oldtimer

Eénmaal binnen stoomden wij linea recta af op de droomauto’s in hal 8. Merken als Rolls Royce, Ferrari, Lambourghini, Porsche etc. staan hier te pronken.

Autorai porche nwe Porsche

Onderweg kwamen we langs de racehal in hal 9. Het oorverdovende gebrul van de motoren zoog ons naar binnen. De kleine man en alle grote mannen er omheen hadden rode oortjes van opwinding. Er werd een race gehouden tussen een Lambourghini en een Ferrari.

Autorai ferrari logo

Ik heb mij overigens enorm vermaakt tussen de glimmende paardenkrachten. Alleen al de aanblik van al die mannen die als kleine jongens bijna tussen de autootjes door huppelen. Dé huishoudbeurs voor de mannen.

Autorai Aston MArtin Aston Martin

De heren verzamelen her en der gratis foldertjes, een sticker of een poster en met een beetje mazzel een gratis drankje en hapje. Ik voelde mij een vreemde eend in de bijt tussen al het testosteron.

Autorai bugatti Bugatti

Ook bij de kleine man zat het er al in. Hij verzamelde zoveel posters dat hij zijn hele kamer ermee kan behangen en ook met de folders was hij goed op weg totdat hij ze van mij zelf moest gaan dragen omdat ik bijna dienst deed als pakezel.

Autorai Ferrari stand

Zonder enige moeite kwam hij op alle afgesloten stands van de meest exclusieve merken binnen. Hé, hij is natuurlijk de klant van de toekomst. Heel ongemakkelijk sjokte ik er achteraan want dan ineens sta je in de schijnwerpers….. want aan de andere kant van het hekje staan allemaal nog net niet kwijlende aanbidders. Zoals gezegd alleen maar oog hebbend voor het glimmende staal 🙂

Autorai ferrari aachter

En dan moet overal natuurlijk ook even in gezeten worden. Tuurlijk schat… mama komt wel even naast je zitten in deze ‘comfortabele’ bolide. Er in komen gaat nog wel. Je laat je er gewoon instorten en dan maar kopen dat je met je derrière in dat kuipstoeltje beland. Maar er een klein beetje elegant uit komen is best een uitdaging. Zeker als je een paar uur daarvoor nog dubbelgevouwen hebt gelegen op een yogamat.

Autorai RR zwart

Als ik opzij kijk naar die kleine man van mij zie ik hem mans achter het stuur zitten en moet ik mij vreselijk inhouden heb niet te gaan knuffelen. Dat kan natuurlijk niet want dat zou heel raar zijn…..

Autorai corvette

Dit was de auto die mijn kleine man het aller ‘vetst’ vond. Een rode Corvette cabrio. Of toch die Porsche… nee, die Lambourghini etc.

Autorai prijskaartje

De snelle scheurmonsters hebben nog een flink prijskaartje. Begin maar vast met sparen schatje…..

AutoRai tekst

Beetje relativeren 🙂

Autorai Morgan

En nog wat nostalgische asfaltvreters.

Autorai Morgan close Morgan

De auto’s glimmen hier zo mooi dat je overal prima je make-up kunt bijwerken.

Autorai Gulf

En…. wat vond ik nou mooi?

Autorai Porche babyblauw

Dit is natuurlijk een prachtige auto. Maar ver buiten mijn bereik en verre van praktisch. Maar wat ik echt heel erg mooi vond was de kleur. Bij de exclusieve auto’s kwam ik regelmatig deze baby blauwe kleur tegen. Heel mooi maar ik vraag mij af of meneer zal gaan voor een baby blauwe Rolls Royce of Porsche.

Autorai mini clubman zij rechts

Hier ging mijn hartje sneller van kloppen. Dit is de allernieuwste Mini Clubman Concept die medio september/oktober uit zal gaan komen.

Autorai mini clubman concept zij

Nog niet eerder heb ik zo’n mooie kleur rood gezien. Beeldig!

Aurorai mini clubman concept lamp

Kijk die koplampjes nou eens…. Een kunst object op zich.

Autorai mini clubman concept achter

En dan die bips. Lekker vol en heel handig te openen met twee deurtjes. Een riante 6-deurs. Voor Mini begrippen dan. Hier passen mijn boodschappen en golftas wél in. Hij zal naar verwachting een dikke €27.000,- gaan kosten en reken daar nog maar flink wat bij in de uitvoering zoals hij op de stand van Mini mooi verborgen stond. Man…. wat een beauty. Gelukkig heb ik ook iets om over te dromen.

Autorai Clubman concept zwabber

Het aller, allermooiste van de beurs vond ik toch wel de poetsmannen die gratis meegeleverd worden met de beursmodelletjes 😉

We hebben echt een heel leuke dag gehad op de AutoRai. En wie weet mag ik nog eens met de kleine man mee…. ik zeg zeker geen nee!

Voor meer informatie en kaartverkoop kun je terecht op de website van de AutoRai. De beurs is nog te bezoeken tot en met zondag 26 april 2015. Echt een aanrader en zeker ook voor kinderen.

Foto’s © ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.