Duurzame kleding…. Zo mooi kan het zijn!

In het dagelijks leven komt dit iedere dag wel een paar keer op je pad. Duurzaamheid! Natuurlijk in de media, maar tevens bij alle soorten producten die je aanschaft in winkels of online. Ook bij fashion is dit een belangrijk onderwerp geworden de laatste jaren. De politieke strijd tegen “foute kleding” in de Nederlands winkels vond nog niet zo lang geleden plaats.

Afgelopen maanden was daar ook het televisieprogramma op NPO3 “Genaaid” met Jennifer Hofman als presentatrice. In dit programma kregen 5 jonge modefanaten de kans om een eigen collectie te ontwikkelen. Daarvoor werden ze eerst wel met de neus op de feiten gedrukt, wat betreft de arbeidsomstandigheden in het veelbesproken productieland Myanmar. Een hele kritische blik op de gehele productieketen binnen deze branche. Van die beelden zijn we allemaal geschrokken en er is veel over gepraat.

Fast fashion ketens

Helaas blijven ondertussen de goedkope fast fashion ketens nog steeds heel hard groeien. Veel voor weinig is dan blijkbaar toch nog belangrijker…..Dure kleding geeft niet automatisch garantie op duurzaamheid, maar een goedkoop T-shirt van 5€ klopt in ieder geval niet!

met duurzame mode wordt

niet alleen jij,

maar ook de wereld

een beetje mooier

Fashion is natuurlijk ook gewoon heel leuk en ik kan er echt van genieten om met regelmaat mooie dingen aan te schaffen, maar toch wil ik je in deze blog bewust maken van de mogelijke duurzaamheid van kleding. Want je kunt de wereld ook een beetje mooier maken terwijl je shopt! Er zijn ondertussen al meerdere merken begonnen met een collectie waarbij respect voor mens, dier en het milieu centraal staat.

watMooi

De online winkel watMooi is de grootste internet winkel in Nederland op het gebied van deze duurzame mode. Deze webwinkel verkoopt fashionable kleding die is gemaakt met grootst mogelijk zorg voor mens en milieu. Want duurzame kleding hoeft niet langer het alternatieve imago te hebben. Je mag er echt in gezien worden! Merken als Alchemist, King Louie Organic, Rhumaa, b.Young en ook producten van het Deense accessoires merk Beck Söndergaard zitten in de collectie bij watMooi.

Duurzame mode

Volledige duurzaamheid bestaat nog niet! Elk merk kiest zijn eigen manier om duurzame mode te maken. Sommige labels richten zich op de mensen in de ontwikkelingslanden en andere proberen juist het milieu zoveel mogelijk te ontlasten. Het is belangrijk dat er in ieder geval iets gebeurd. Het gaat dus om kleding met een verhaal; de grondstoffen worden eerlijk verbouwd en eerlijk ingekocht (Fairtrade) of er wordt een goed doel gesteund. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden die voldoen aan de inkoop-criteria van watMooi die worden toegepast bij het samenstellen van hun collectie.

Bij elk product in de webshop worden icoontjes vermeld waaraan je kunt zien wat er bijzonder is aan het product. Op deze manier weet je dus echt wat je koopt! En niet alleen de collectie is duurzaam, het gehele bedrijf erachter! Daar sta je in eerste instantie helemaal niet zo bij stil, maar is natuurlijk minstens zo belangrijk.

De producten worden verzonden in super-lichte en biologisch afbreekbare enveloppen, servers draaien op energie zuinige computers, er wordt groen gas en groene stroom gebruikt van Boerderij stroom, koffie en thee is Fairtrade en als
het even kan wordt er met de trein gereisd.

Maar succesvolle duurzame kleding, begint natuurlijk wel bij leuke producten die je graag wilt dragen. En daar is watMooi zeker in geslaagd; mooie mode voor mooie mensen! Zij brengen alle productgroepen van lingerie tot sportkleding en van hippe jurkjes tot fijne vesten.

 

20% kennismakingskorting bij watMooi

Om jullie kennis te laten maken met duurzame mode geeft watMooi aan alle lezers van deze blog 20% korting op de nieuwe collectie. Gebruik bij het afrekenen de kortingscode: enjoy19

De actie loopt 2 weken vanaf het verschijnen van deze blog. Een hele leuke manier om je eens te verdiepen in deze wereld van de mode! En houd daarbij de filosofie van watMooi in je gedachten; met duurzame mode wordt niet alleen jij, maar ook de wereld een beetje mooier. Zo mooi kan het zijn!

 

 

Dit fijne artikel over mode is geschreven door Martine van Fashiøn By Martine. Zij is heel lang actief geweest in de modewereld als inkoopster en styliste. Elke week schrijft zij een mode artikel op ENJOY! Heb je vragen over de mode, stylingtips, mode musthaves, the do’s and don’t, etc. Vraag het aan Martine. Laat je reactie hieronder achter in de comments of stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com. Samenwerken? Kijk dan hier voor alle mogelijkheden.

 

 

Ook zin om voor ENJOY! te schrijven? Ik ben nog op zoek naar gastbloggers die artikelen zouden willen schrijven over beauty of interieur. Je hoeft geen literair schrijver te zijn als je jouw passie maar over weet te brengen op de lezer. Lijkt dit je leuk? Stuur dan een mail naar: enjoythegoodlifeblog@gmail.com

ENJOY! Sustainable fashion

Beeld: watMooi.
Martine
Martine
http://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.