DUDOK TERRASSEN TOUR DOOR ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

Wat een TOP dagje was dat! Op de trappers van een hippe e-bike toeren langs 7 topzaken en één in wording van Dudok in Rotterdam. Voor mij extra leuk want op het Wereldmuseum na ken ik Rotterdam helemaal niet. En ik kan verklappen dat ik die dag een beetje verliefd op Rotterdam geworden ben……

DUDOK TERRASSEN TOUR DOOR ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

Een leuk gezelschap bloggers en journalisten verzamelen zich op het Rotterdam Centraal Station bij de Dudok Take Away patisserie. Het is een zonovergoten dag en de barometer tikt de 30 graden aan. Een mooiere dag voor een terrassentour kun je niet hebben. Dus off we go!

Ik kijk mijn ogen uit naar al die moderne gebouwen die skyhigh de strakblauwe lucht inschieten. Als stadse voel ik mij toch ineens even een provinciaaltje. Hoewel ik vrij weinig met moderne architectuur heb ben ik onder de indruk en valt mij het relaxte sfeertje van de stad op. En wat is het heerlijk rustig in deze stad of is iedereen met deze temperatuur de stad uitgevlucht?

Tijd om de ebikes op te halen bij INCONCEPTSTORE aan de Coolsingel. INCONCEPTstore ondersteund creatieve geesten op uiteenlopende vakgebieden. De designers kunnen hier hun werk tentoonstellen en verkopen.

DUDOK TERRASSEN TOUR DOOR ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

Voor de deur van de INCONCEPTstore staan onze überhippe e-bikes klaar die Spiked cycles ons voor deze dag beschikbaar heeft gesteld.

Rotterdam spiked

Deze hebben een hoge ‘hebben’ factor. Wat zou ik graag mijn overjarige e-bike inruilen voor dit kékke exemplaartje! En ze fietsen als een zonnetje en maar goed ook wat de temperatuur van vandaag zorgt ervoor dat we beter zo min mogelijk kunnen bewegen en dus zoeven we zonder enige moeite en zweetdruppel deze dag vrolijk door Rotterdam op deze gave bikes.

DUDOK TERRASSEN TOUR DOOR ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

First stop Dudok Rotterdam

Nog voordat we een beetje vaart hebben kunnen maken zijn we al bij Dudok, Rotterdam. Een echte stadsbrasserie waar je terecht kunt voor koffie/thee+, ontbijt, lunch, afternoon tea, borrel of diner.

DUDOK TERRASSEN TOUR DOOR ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

Een levendige ontmoetingsplek waar ik dan eindelijk die heerlijke Dudok taart ga proeven. Op het zijterras, in het zonnetje genieten ik van thee met een royale punt Dudok appeltaart en een flinke dot slagroom. Zo lekker! Wekelijks gaan er 2500 (30.000 punten!) Dudok appeltaarten over de toonbank. Ik snap nu wel waarom 🙂 Als de taart tot de laatste kruimel op is vervolgen we onze tour du Dudok.


Patisserie Dudok, Westewagenstraat 52, Rotterdam website


DUDOK TERRASSEN TOUR DOOR ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

Mart Café

Dit is zo gaaf! Mart Café ligt aan de buitenkant van de Markthal.

DUDOK TERRASSEN TOUR DOOR ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

Vanuit Mart Café loop je zo de Markthal in. En deze stond al heel lang op mijn To Go lijstje. Jammer genoeg was er geen tijd om de Markthal te bezoeken maar ik ben er toch even snel tussenuit gesneaked om een kijkje te nemen. Heel indrukwekkend!

Rotterdam Mart terras

En een bezoekje aan de Markthal is leuk te combineren met een hapje of drankje bij Mart Café. Op het terras in de schaduw konden we heerlijk genieten van tapas met een Nederlandse twist oftewel ‘Tappies’. Kleine oerhollandse hapjes zoals kaas, roggebrood met kaas en hé…. Zie ik daar nou Amsterdamse ossen- en leverworst??? Maar ook lekkerbekjes, bitterballen & sandwiches. Al dat lekkers mochten wij proeven. Bij de Tappies werd een jonge graanjenever geschonken. Mart Café wil jenever weer uitgebreid terugbrengen op de kaart.


 Café Mart, Grote Markt 4 & 6, 3011 AP  Rotterdam website


Rotterdam drie K&B

K&B, Kralingen

Officieel heet dit restaurant Kantine & Biertuin maar in de volksmond ligt het lekkerder als Kip & Bier. Niet zo vreemd want hier draaien, midden op het terras, dagelijks heel wat kippetjes op het spit. En de Barbecue wordt ook zeker aangestoken. En niet alleen om lekkers op te grillen maar er wordt ook zalm gerookt en lamsbouten langzaam gegaard.

DUDOK TERRASSEN TOUR DOOR ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

Het restaurant heeft een echte buurtfunctie. Veel studenten komen hier vanwege de zeer vriendelijk geprijsde gerechten maar ook de mensen uit de buurt strijken neer op het chill terras van K&B. Diverse zitjes om gezellige vuurtjes en lange houten tafels onder de grote parasollen. Een heerlijk gemoedelijke gezelligheid.

DUDOK TERRASSEN TOUR DOOR ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

Wij kregen een lekker stukje langzaam gegaarde lamsbout met een frisse dressing en een goed glas witte wijn. De BBQ-man bereidt zijn eten met veel passie. Lekker in de weer achter de kolen met grote bouten lam en enorme zalmen.


 K&B Kralingen, Oudedijk 4, 3062 AE Rotterdam website


DUDOK TERRASSEN TOUR DOOR ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

Osteria Vicini, Kralingen

De hoek om bij K&B en we komen aan bij het terras van Osteria VICINI. Bij Vicini ben je aan het goede adres voor echte Italiaanse gerechten. Eerlijk en eenvoudig.

Mijn EOS maakt vandaag overuren. Er is zoveel te zien en al de restaurants zijn zo verschillend. Ondanks dat ze allemaal onder de Dudok vlag vallen. Ik besluit dat ik een aantal restaurants apart ga uitlichten omdat ik de sfeer niet in een paar beelden in deze post over kan brengen. Eén van die restaurant is zeker Osteria Vicini. Het is bijna een straf om met dit mooie weer buiten te zitten want binnen ziet het er waanzinnig uit. Het is net of je Italië binnenstapt. De sfeer, de geur, de kleuren….

Hier kregen wij een verrukkelijke prosecco met een ogenschijnlijk heel simpele pizza. Maar man! Wat een smaakexplosie.


 Osteria Vicini, Korte Kade 62-69, Rotterdam website


DUDOK TERRASSEN TOUR DOOR ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

De Harmonie

Na een stukje fietsen komen we aan in de prachtige wijk waarin De Harmonie ligt. In een oase van rust staat hier het prachtige pand van De Harmonie. Dit is een hoogdrempeliger restaurant met gesteven wit op de tafel en heel klassiek ingericht en gedekt. Ik kan ook dit wel waarderen. Wat een sereniteit heerst hier…..

DUDOK TERRASSEN TOUR DOOR ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

De tuindeuren naar de eindeloos lange tuin staan wagenwijd open waardoor je het gevoel hebt dat buiten binnen komt. In de tuin zijn heerlijke sfeerhoekje gemaakt en er staan overal grote vazen met prachtige bloemen. Als de door de tuin heenloopt kom je uiteindelijk uit in de moestuin. Hier worden veel groente en kruiden gekweekt en geoogst. Die versgeplukte producten worden weer verwerkt in al die prachtig verfijnde gerechten.

Wij krijgen hier een verfrissende huisgemaakte limonade met een prachtig gerechtje van o.a. een bitterbal gevuld met asperge. Ook hier is het weer heel fijn vertoeven in de schaduw onder de hoge bomen. Maar we moeten weer verder…..


 Restaurant De Harmonie, Westersingel 95, 3015 LC Rotterdam website


DUDOK TERRASSEN TOUR DOOR ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

Quartier du Port

Even verderop ligt restaurant, kookschool en hotel Quartier du Port. Ook hier weer een geheel andere sfeer. Van deze zaak laat ik ook in een aparte post meer zien. We worden welkom geheten door Sieberen Meerema. In de prachtige stadstuin genieten we van een glaasje bubbels en Sieberen verteld ons in sneltrein vaart wat weetjes over de buurt en Quartier de Port. Hij wil eigenlijk maar één ding. Dat wij zijn goddelijke eten gaan nuttigen. En dat doen wij maar al te graag. Bouillabaise, met eigen gebakken brood en rouille. Waanzinnig  lekker!


 Quartier du Port, Van Vollenhovenstraat 48-50, 3016 BJ Rotterdam website


DUDOK TERRASSEN TOUR DOOR ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

Na een eindje trappen langs de Maas, de oude Willemsbrug, het bijzondere Nedlloyd gebouw en over de Erasmusbrug komen wij aan op de Cruise Terminal Rotterdam.

DUDOK TERRASSEN TOUR DOOR ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

Last stop Café Rotterdam

Daar zit Café Rotterdam met een zonovergoten terras aan de Maas waar je een fantastisch uitzicht hebt op de Erasmusbrug.

DUDOK TERRASSEN TOUR DOOR ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

Aangezien het te warm is om buiten te zitten zoeken wij ons heil binnen en dat is geen straf want ook hier weer een bijzonder gaaf ingericht restaurant. We krijgen heerlijke koude Gin & Tonic van Loopuyt uit Schiedam. Helaas moet ik nog terugrijden dus moet bedanken. En wees gerust alle voorgaande drankjes heb ik ook alleen een zipje van genomen. De Loopuyt kregen we ook mee naar huis dus die kon ik op mijn gemakje nog proeven. Bij de Gin Tonic ook weer een heerlijke pizza en bitterballetjes. Met zulk uitzicht en al dit lekkers een mooie afsluiting van een TOP dagje Rotterdam.


 Café RotterdamWilhelminakade 6993072 AP Rotterdam website


En missen we er niet één?

Jawel, zeven plus één had ik beloofd…. Maar over die laatste mag ik jullie nog niet veel over vertellen. Alleen dat het een nieuwe zaak van Dudok wordt vlakbij het Centraal Station en hij gaat De Doelen heten. Een restaurant, bar en wijnbar. Grootste plannen…. Opening is in september gepland. Wij kregen een kleine Sneak Peek in de bouwput van de Doelen.

Ik heb echt genoten van het weer, de prachtige zaken van Dudok, het eten, drinken en Rotterdam…. I’ll be back!

DUDOK TERRASSEN TOUR DOOR ROTTERDAM | ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.