dress red

DRESS RED DAY 2015

Vandaag is het Dress Red Day. Ik vind het een positieve en vrolijke dag in het teken van het VROUWENHART. En laat mijn favoriete kleur ook nog eens rood zijn!

dress red day

De Dress Red Day is voor mij een heel bijzondere dag waarin ik voor mezelf en anderen stil sta bij de gevolgen van hart- en vaatziekten.

dress red day koffietijd

De eerste keer dat Dress Red Day in Nederland werd gehouden (7 jaar geleden) zat ik samen met Janneke Wittekoek bij Koffietijd. Janneke is cardiologe en zet zich in voor het vrouwenhart. De symptomen van een hartinfarct zijn bij vrouwen namelijk heel anders dan bij mannen. En daar zit het gevaar. Hart- en Vaatziekten is doodsoorzaak nummer één bij vrouwen.

dress red day taart

Een jaar later hadden we met een paar vriendinnen een koffieochtendje. Vriendin C. had een rode hartentaart meegenomen.

dress red day cadeau

En ik had voor iedereen een leuk presentje. Een ‘glazen’ hart.

Elk jaar sta ik op een leuke ‘rode’ manier stil bij deze dag. Een paar jaar terug was ik bij het event van de Dress Red Day in de Boeddha Bar Amsterdam en daarna met het hele gezelschap naar een leuke Feel Good film (ik ben de titel even kwijt) in het City Theater.

week 39 red dress day

Vorig jaar hadden we een Dress Red Avondje. Allemaal in het rood! Met thee, taart en wijn. Samen even stilstaan bij deze dag…. Met een hele dikke lach en een traan.

En dit jaar? Om eerlijk te zijn sta ik zelf het liefst niet vaak stil bij mijn hart. Ik heb een goede balans gevonden en zolang ik er niet aan denk… is het er ook niet. Maar natuurlijk kan ik daar vandaag niet omheen. Ook ik vraag aandacht voor het vrouwenhart. Door lekker naar buiten te gaan, in de benen en dan ergens neerstrijken om de innerlijke mens te verwennen met thee en taartje(s). En dit jaar weer met mijn trouwe Dress Red vriendin! M….. ik kom eraan.

ENJOY! Dress Red Day

Foto Koffietijd @Edwin Smulders
 • Avatar
  Jenn
  http://www.jennnsfigments.com

  Mooi dat je daar bij stil staat. Ik had eigenlijk geen idee dat het vandaag was, andere jaren wordt er volgens mij veel meer aandacht aan gegeven. Toevallig draag ik wel (bordeaux)rood vandaag.

  september 29th, 2015 6:42
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.