DIY: Strawberry Delights pallet | ENJOY! The Good Life

DIY: Strawberry Delights pallet

Genieten jullie ook zo van het heerlijke weer?! Lekker freubelen in de tuin. De potten buiten weer vullen met fleurige blommetjes, schoonmaken, de laatste afgevallen blaadjes wegvegen en alles weer een mooi plekje geven voor komende zomer.  Mei vind ik de maand, dat je de snelheid waarmee de tuin zich ontluikt, bijna niet bij kunt houden. Eerder schreef ik er al dit artikel over. Elke ochtend als ik de tuin inloop geniet ik van wat er weer gegroeid is, de druif op de natuurlijke overkapping, de beukhaag die heldergroen kleurt, de nieuw opengevouwen bloemetjes, besjes en aardbeien in wording, heerlijk…..

DIY: Strawberry Delights pallet | ENJOY! The Good Life

Beetje veel

Laatst was ik naar het tuincentrum om vast wat plantjes te kopen en natuurlijk kon ik de hoek met de groente en fruitplantjes niet weerstaan. Ik kocht een hele pallet aardbeienplantjes. Want hè…. ik ben nu tuinder 😉 Aanvankelijk voor op mijn volkstuintje maar achteraf leek mij dat niet handig. Veel leuker is het om de aardbeitjes zo voor het plukken te hebben in de tuin. Anders moet ik ’s ochtends eerst met mijn duffe hoofd naar de moestuin om wat verse aardbeitjes te plukken voor mijn ontbijtje..

DIY: Strawberry Delights pallet | ENJOY! The Good Life

Uit eigen tuin

Zomers maak ik ’s ochtends altijd even een rondje door mijn tuin en over het moesdak. Dan pluk ik alle rijpe bramen, bessen, frambozen en aardbeitjes en dan kan ik daar de hele dag van snoepen of lekkere dingetjes van maken. Ik had nu zoveel aardbeienplantjes gekocht dat ik niet zo goed wist waar ik die schatjes allemaal moest laten.

DIY: Strawberry Delights pallet | ENJOY! The Good Life

Facelift

Mijn oog viel op de verticale kruidenpallet die er een beetje verloren bij hing. Veel kruidenplantjes hadden de winter niet overleeft en dus leek de kruiden pallet mij een mooie plek voor mijn aardbeienplantjes en de pallet daarmee weer een facelift te geven. Als je ook wilt weten hoe de pallet in elkaar gefreubeld is? Kun je hier even terugkijken. Kind kan de was doen…. je moet alleen aan een oude pallet zien te komen.

DIY: Strawberry Delights pallet | ENJOY! The Good Life

Oost Indische kers

Ik haalde alle oude kruidenplantjes eruit en wat nog een teken van leven vertoonde heb ik overgepot in een grotere pot. Daarna heb ik alle oude aarde uit de pallet gehaald, het plastic weer goed vastgezet en de ruimtes gevuld met goede potgrond vermengd met Vivimus grond, speciaal voor groente en fruitplanten. In elk vakje in de pallet een aardbeienplantje en her en der een zaailing van de Oost Indische Kers. Die kan dan mooi om de pallet heen klimmen zodat het van de zomer een weelderig plaatje wordt.

DIY: Strawberry Delights pallet | ENJOY! The Good Life

Om ervoor te zorgen dat, zolang de plantjes nog klein zijn, het niet zo’n saai geheel is…. Schreef ik er met een witte kalkstift de tekst “Strawberry Delights” op. En nu maar wachten op de rode zomerkoninkjes en de weelderige bloemetjes van de Oost Indische kers.

DIY: Strawberry Delights pallet | ENJOY! The Good Life

Misschien heb jij ook nog ergens een rondslingerende pallet en brengt deze Strawberry Delight jou op een leuk idee…. Heb je zelf nog een leuke DIY tip voor pallets? Ik ben benieuwd…..

ENJOY! Strawberry Delights

Foto’s @ENJOY! The Good Life

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.